Θα υπάρχει πάντα ο Γκιλιέρμε

Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι ο πιο σταθερός παίκτης του φετινού Ολυμπιακού. Φυσικά θα γίνεται εμφανές σε βράδια όπως το χθεσινό. Του Βασίλη Κωνσταντόπουλου.

Η πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης στο φετινό πρωτάθλημα εξελίχθηκε σε μικρή περιπέτεια για τον Ολυμπιακό. Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να πρχοωρήσει σε εκτεταμένο rotation, αλλάζοντας έξι ποδοσφαιριστές από το πολυφορεμένο του σχήμα -που του έχει χαρίσει 2,5 προκρίσεις στην Ευρώπη-. 

Η κούραση από τους συσσωρευμένους αγώνες προκριματικών και η πιο ορθή προετοιμασία για το ματς – κατευόδιο προς τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κράσνονταρ, ήταν οι κύριοι παράγοντες που ώθησαν τον Πορτογάλο τεχνικό να αλλάξει τη σύνθεση του βασικού κορμού του και μαζί να φρενάρει το ρυθμό του Ολυμπιακού σε ένα άκρως επικίνδυνο ματς. 

Οι “ερυθρόλευκοι” θα μπορούσαν να έχουν περάσει πολύ χειρότερα και πολύ καλύτερα χθες στο Φάληρο. Αν οι Ελ Αραμπί και Σουντανί είχαν κάνει νωρίτερα το 2-0 στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, πιθανότατα θα μιλούσαμε για ένα ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη και η μαχητικότητα του Αστέρα του Ιγκλέσιας, των πολλών Φερνάντεθ και του δοκιμασμένου ελληνικού κορμού, επέκτεινε την αγωνία ως το 90ο λεπτό. 

Το πρώτο ηλεκτρισμένο τρίποντο της σεζόν δεν έκανε πιο σοφό τον Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για τις αλλαγές που είχαν αντίκτυπο στην εικόνα της ομάδας. Παρ’ όλα αυτά βέβαια ο Ολυμπιακός πήρε το πολύτιμο τρίποντο και παράλληλα σημαντικές μονάδες του ρόστερ όπως ο Ελ Αραμπί και ο Σουντανί κέρδισαν χρόνο συμμετοχής, με στόχο να προσφέρουν ταχύτερα στο σύνολο. 

Σταθερή αξία του Ολυμπιακού ήταν και πάλι ο Γκιλιέρμε. Ο Βραζιλιάνος μέσος αν και δεν έχει χάσει λεπτό συμμετοχής από το ξεκίνημα της φετινής περιήγησης, ήταν καθοριστικός για την υπεροπλία του Ολυμπιακού στη μεσαία γραμμή. Βοήθησε πολύ τον Μαντί Καμαρά, ο οποίος δεν απέφυγε τεχνικά και τακτικά λάθη (χρειάζεται ρυθμό ο μέσος από τη Γουινέα). Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης θα είναι ξανά βασικά στο Κράσνονταρ και το ερωτηματικό που εμφανιζόταν πως απασχολεί τον Μαρτίνς (Μπουχαλάκης ή Καμαρά), απαντήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, εντός γηπέδου. 

Ο Γκιλιέρμε έχει εντυπωσιακούς αριθμούς στο χθεσινό ματς με 57 ολοκληρωμένες πάσες, τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου. Είχε δώδεκα χαμένες μπάλες, αλλά κατάφερε να διορθώσει τις μισές από αυτές. Άφησε το χνάρι του από τη μία περιοχή ως την άλλη. O Γκιλιέρμε είχε 74 επαφές συνολικά με την μπάλα, τις περισσότερες από κάθε άλλο παίκτη του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης. Είναι μια χαρακτηριστική στατιστική κατηγορία που επιβεβαιώνει την εντύπωση πως το παιχνίδι των Πειραιωτών περνάει από τα πόδια του Βραζιλιάνου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.