Η Ίντερ που θυμίζει Κόντε…

Ο Αντόνιο Κόντε έχει αποδείξει ότι ξέρει να δημιουργεί ομάδες. Όλες τους έχουν το δικό του ηγετικό χαρακτήρα …

Η Ίντερ μετρά το απόλυτο μετά τις πρώτες τέσσερις αγωνιστικές και επιβεβαιώνει ήδη τον χαρακτηρισμό της ικανότερης διεκδικήτριας του τίτλου απέναντι στη Γιουβέντους. 

Το πρώτο ντέρμπι της σεζόν για τους «νερατζούρι» κόντρα στη Μίλαν ήταν νικητήριο και αποκάλυψε ότι η ομάδα του Αντόνιο Κόντε χτίζει χαρακτήρα που θυμίζει … τον προπονητή της!

 Μετά  το τέλος του ματς με τη Σλάβια Πράγας στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ ο Κόντε δεν πήγε σπίτι του, αλλά στο προπονητικό κέντρο της ομάδας! 

Δε μπορούσε να κοιμηθεί μετά την ισοπαλία».  Έσκυψε το κεφάλι και συνέχισε να κάνει πετάλι», όπως ο ίδιος παροτρύνει από την αρχή της σεζόν τους παίκτες του. Αυτή άλλωστε ήταν η φράση που είπε τον περασμένο Ιούλιο στην επίσημη παρουσίαση του. 

Ως άτομο, ως ποδοσφαιριστής, ως προπονητής ο Κόντε δε στηρίχθηκε σε τίποτε άλλο εκτός από την αφοσίωση στη δουλειά. Ούτε στην οξυδέρκεια του, ούτε στο ταλέντο του, ούτε στη γνώση του αντικειμένου. Αυτά τα αξιοποίησε μέσα από την αφοσίωση του στη δουλειά. 

Η ομάδα που δημιουργεί στο Μιλάνο μπορεί να διακατέχεται από τις αρετές που απαιτούνται για να διεκδικήσει το «σκουντέτο», όμως ο Κόντε δεν κάνει αυτές «μπαντιέρα» του. 
Καταθέτει διαρκώς τη δέσμευση στο στόχο με όλες του τις αισθήσεις και την επιθυμία του να φτάσει στην επίτευξη του, επιστρατεύοντας όλο του το «είναι». 

Όπως δήλωσε ο Ντιέγκο Γοδίν μιλώντας γι’ αυτόν, “οι παίκτες γίνονται δέκτες αυτής της ενέργειας μέσα στο γήπεδο κι έχουν διαρκώς κίνητρο και πίστη”. 


Ο Κόντε ενεργοποιεί τη συλλογικότητα και όλοι είναι πρόθυμοι να δώσουν τα πάντα στο γήπεδο. 


Η φετινή Ίντερ έχει τα απαραίτητα όπλα στη φαρέτρα της, χωρίς να έχει τη λάμψη ενός σπουδαίου αστέρα. Η συνοχή της όμως, όπως τη σφυρηλατεί καθημερινά ο «δον Αντόνιο», δείχνει μέχρι στιγμής το βασικό της όπλο.

Συνοχή που θα γίνει σκληράδα, ωδή στη συλλογικότητα και modus operandi όσο περνάει ο καιρός, θυμίζοντας όλο και περισσότερο τον ίδιο. 

Εκείνον δηλαδή που δε διαπραγματεύεται τις ιδέες του και που κάθε ημέρα εμπνέεται “κάνοντας πετάλι” όλο και πιο δυνατά για να τις οδηγήσει στο στόχο του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.