Τamam κορίτσια, Tamam…

Η Γαλλία πέρασε, τώρα η Φινλανδία. Ο Παντελής Λώλης γράφει για το επικίνδυνο παιχνίδι της διοργάνωσης

Αυτή, ναι μωρέ, ήταν Εθνική. Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τόσο διαβασμένη ομάδα (έργο Ναράχνο). Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε μια ομάδα που ήξερε τι ζητούσε στο τάραφλεξ. Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις για αυτή την Εθνική που έκανε σκόνη και θρύψαλα την Γαλλία, θριαμβεύτρια της πρώτης αγωνιστικής κόντρα στο θηρίο της Βουλγαρίας, εδώ στην Άγκυρα. Και όμως η Εθνική του Ναράνχο την διέλυσε. Έπαιξε απίστευτα στο μπλοκ-άμυνα (Κονόμη…), είχε καθαρό μυαλό (σ.σ. Χριστοδούλου) στα κρίσιμα και είχε και μια απολαυστική Στράντζαλη με 62% στην επίθεση να κάνει το παιχνίδι της ζωής της. Δίπλα της η Βλαχάκη, η οποία με άγνοια κινδύνου πήρε 12 πόντους και δεν …κώλωσε πουθενά. 

Αυτή λοιπόν η Εθνική έκανε την πρώτη από τις δύο νίκες που χρειάζεται. Το ήθελαν και το έλεγαν φωναχτά οι διεθνείς παίκτριες αυτό το παιχνίδι. Όπως το ίδιο λένε και για το αποψινό, δυσκολότερο, πιθανότατα ματς της διοργάνωσης για την Ελληνική ομάδα κόντρα στην Φινλανδία. Μπορεί κάποιος να πει «μα ποια Φινλανδία, εδώ σκορπίσανε τη Γαλλία» αλλά όποιος είδε το ματς των αντιπάλων μας με την Τουρκία θα κατάλαβε τι τύπου ομάδα καλούμαστε να κερδίσουμε. Η μπάλα δεν πέφτει κάτω εύκολα, η πασέρ σε τρελαίνει με τις απίστευτες επιλογές της και το μόνο αρνητικό που μπορούμε να βρούμε για την Φινλανδία είναι ότι θα έρθει στο παιχνίδι μας κουρασμένη από τα 5 πολύ γεμάτα σετ με τις Τουρκάλες.

Το team των ομοσπονδιακών τεχνικών πάντως δεν έκλεισε μάτι χθες το βράδυ. Μέχρι τις 5 το πρωί «ξεσκόνιζε» στο βίντεο την αποψινή αντίπαλό μας. αναζητώντας τρωτά σημεία. Αν τα βρούμε και η Εθνική παρουσιάσει το ίδιο πρόσωπο με αυτό που έδειξε με τη Γαλλία τότε θα έχουμε άλλα τρία ποντάκια στο σακούλι μας που θα μας δώσουν κατά ένα μεγάλο ποσοστό την πρόκριση στην επόμενη φάση τουλάχιστον ως τέταρτοι. Υπάρχει όμως και το πιο ελκυστικό σενάριο της 3ης θέσης με την οποία θα αποφύγουμε τη διασταύρωση στο χιαστί με την σχεδόν άπαιχτη Ολλανδία και θα πέσουμε με Κροατία, Αζερμπαϊτζάν ή Ρουμανία στο παιχνίδι των 16 στην Ουγγαρία. Έγραψα Τρίτη θέση; Ναι την τρίτη θέση. Να το ξαναγράψω μπας και το πιστέψω… Την τρίτη θέση…

Να είσαι στην Ελλάδα και να μην μπορείς να δεις αυτό το ιστορικό παιχνίδι. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα έχει να γράφει για την ελληνική τηλεοπτική απουσία σε μια από τις μεγαλύτερες νίκες της Εθνικής γυναικών.
Από την …κλήρωση της Κωνσταντινούπολης τον περασμένο Ιανουάριο πρέπει να ετοίμαζε τα πλάνα του για την Γαλλία ο Ναράνχο. Το ίδιο έχει κάνει και για την Φινλανδία…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.