Σαλα(τα)νοβιτς

Σκύβεις το κεφάλι και προχωράς. Από δικαιολογίες χορτάσαμε. Ναι ήμασταν άτυχοι αλλά δεν θα έπρεπε να φτάσουμε στο σημείο να προκαλούμε την τύχη μας, ούτε καν με το Λίχτενσταϊν! Η τύχη μας έχει παρατήσει προ πολλού.

Πρώτον οφείλω να ζητήσω συγνώμη για το “το Λιχτενστάιν θα το νικήσουμε” στο blog μετά τον αγώνα της Φινλανδίας. Σκύβω το κεφάλι και προχωράω και εγώ. Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. 

Δεν θέλω να γράψω πολλά για το παιχνίδι. Δεν συζητάμε για το ποιά ήταν η καλύτερη ομάδα και φυσικά στο ποδόσφαιρο δεν έχει και μεγάλη σημασία. 

Μπορεί να κάνεις και πενήντα τελικές, αν δεν γράψει 2-0 το matrix δεν μπορείς να ηρεμήσεις και δεν πρέπει έτσι κι αλλιώς να ηρεμήσεις, είτε στο 2-0 είτε στο 3-0, μπάλα είναι, όλα γίνονται. 

Ομολογώ ότι πρώτη φορά είδα τον Μανωλά να σουτάρει από τα τριάντα μέτρα… τον είδα και λίγο αργότερα να ξεκινάει μια κούρσα και να προσπαθεί να περάσει τρεις-τέσσερις παίκτες, την χάσαμε την μπάλα αλλά μάζεψε άμεσα ο Μπακάκης. 

Στο τέλος πληρώσαμε την αφέλεια, την έλλειψη πειθαρχίας και αυτό δεν αφορά μόνο τον Μανωλά. 

Βρήκαμε μια ομάδα που μπορέσαμε να κάνουμε είκοσι τελίκές και ο κάθε ένας ήθελε να βγει μπροστά, να κάνει και αυτός μια τελική προσπάθεια. Αντεπίθεση… 1-1 αντίο! Δώρο από τον Σαλάνοβιτς την ώρα που εμείς τα κάναμε ξανά… σαλάτα!

Άντε έπαιξε και ο Τσιμίκας… έπαιξε και ο Φετφατζίδης… κανένα πρόβλημα με τα “παιδιά” αλλά σε έξι αγώνες προκριματικών έχουμε δει στην βασική ενδεκάδα μετρημένους 25 διαφορετικούς παίκτες και κανείς δεν έχει αγωνιστεί και στα έξι ματς. Μόνο οι Παπασταθόπουλος, Σάμαρης και Μασούρας σε πέντε από αυτά!

Τι να χτίσεις; Τι να περιμένεις; Κάποτε μας ενοχλούσε το κλειστό κλαμπ του Ρεχάγκελ… το ανοιχτό μας έχει διαλύσει!

Γιατί όμως να μιλάς μόνο για παίκτες. Τι δουλεύει σωστά; Ήταν έδρα αυτό χθες; Γιατί δεν παίζουμε στο Παγκρήτιο; Και οι 700 που ήταν χθες στο ΟΑΚΑ περισσότερη φασαρία θα έκαναν εκεί και σιγά μην πήγαιναν μόνο 700 Κρητικοί στο γήπεδο. 

Τι οργάνωση υπάρχει; Γιατί να παίξουμε σε αυτό τον αγωνιστικό χώρο; Ποιος επιλέγει προπονητές; Με ποια κριτήρια και με ποια λογική. Μετά τον Σάντος έχουμε πάει σε… Ιταλό, Ουρουγουανό, Γερμανό, Έλληνα και Ολλανδό! Σαλάτα και εδώ.  

Τι κάνεις από εδώ και πέρα; Ο Τζον Φαν’τ Σχιπ πρέπει να πάρει δύσκολες αποφάσεις. Έχει μπροστά του μια μεγάλη ευκαιρία. Τέσσερα δύσκολα αλλά εντελώς αδιάφορα παιχνίδια. Μόνο αυτός και οι παίκτες μπορούν να σώσουν την… κατάσταση όπως φαίνεται. 

Είναι η ώρα να βρούμε κορμό, η ώρα το κλάμπ να κλείσει. Να βρούμε σχήμα, να σταματήσουν οι εγωισμοί, όλα τα ματς να τα παίζουμε, να μην κάνουμε πειραματισμούς ούτε σε φιλικά, τους νέους που μπήκαν σε αυτή την προκριματική φάση να μην τους ξεχάσουμε, να κάνουμε κάτι επιτέλους.

Αυτή η χώρα πήρε Euro κύριοι! Ξυπνήστε, χανόμαστε, εξαφανιζόμαστε!

Το Λίχτενσταϊν πανηγύριζε στο “χορτάρι” του ΟΑΚΑ την ισοπαλία ας τους πει κάποιος ότι δεν έκαναν και κάτι σπουδαίο που πήραν βαθμό σε επίσημο ματς μετά από 4 χρόνια, 2 μήνες και 25 ημέρες!

Στην προηγούμενη προκριματική φάση του Euro χάσαμε δις από τα Φαρόε… το Λιχτενστάιν το νικήσαμε και μια φορά.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.