Το πρωτάθλημα ξεκίνησε 23 Ιουλίου

Γιατί ο Ολυμπιακός δεν φοβάται την πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης. Του Βασίλη Κωνσταντόπουλου.

Οι “ερυθρόλευκοι” μπαίνουν απόψε στις… ράγες της διαδρομής με τελικό προορισμό την κατάκτηση του 45ου πρωταθλήματος στην ιστορία του συλλόγου. Το ματς απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης (21.30, NS2HD) είναι ο πρώτος σταθμός. Τα παιχνίδια της πρεμιέρας κρύβουν πάντα κινδύνους για το φαβορί. Το “άγουρο” της σεζόν, η ανομοιογένεια του ρόστερ, η έλλειψη επίσημων ματς και τα πολλά νέα πρόσωπα είναι στοιχεία που ευθύνονται για στραβοπατήματα του Αυγούστου. 

Ο Ολυμπιακός ωστόσο έχει φέτος ξεκινήσει να αγωνίζεται απέναντι σε εν δυνάμει πρωταθλητές από τις 23 Ιουλίου και μάλιστα με απόλυτη επιτυχία. Τα παιχνίδια με τη Βικτόρια Πλζεν, την Μπασακσεχίρ και την Κράσνονταρ, έχουν ενεργοποιήσει τους ποδοσφαιριστές του Πέδρο Μαρτίνς, οι οποίοι μπαίνουν στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος με πέντε “καυτά” επίσημα ματς στα πόδια τους. 

Ακόμα και η πικρή εμπειρία του σοβαρού τραυματισμού του Κώστα Φορτούνη, την τελευταία ημέρα της προετοιμασίας, δυνάμωσε τα αποδυτήρια του Ολυμπιακού, που βίωσαν τα αναπάντεχα νέα της εξάμηνης απώλειας του φυσικού ηγέτη της ομάδας. 

Για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2001-2002, όταν στον πάγκο της ομάδας καθόταν ο Τάκης Λεμονής, ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα με πέντε επίσημα ματς. Τότε βέβαια είχε τέσσερις αναμετρήσεις εντός και εκτός έδρας με Καλαμάτα και ΑΕΛ για το κύπελλο και την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ντεπορτίβο Λα Κορούνια στο Ριαθόρ (2-2). 

Φέτος ο οργανισμός του Ολυμπιακού βιώνει μια πολύ διαφορετική κατάσταση, καθώς η ομάδα του Πειραιά έπρεπε να βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας από τις 23 Ιουλίου, για ν’ αντιμετωπίσει τη διψασμένη για επιστροφή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, Βικόρια Πλζεν. Η πρεμιέρα λοιπόν δεν έχει τα συνήθη ερωτηματικά και δυσκολίες των περασμένων ετών, καθώς οι ερυθρόλευκοι είναι ήδη “ψημένοι” στον… ήλιο των προκριματικών, δίνοντας απαιτητικά ματς κάθε εβδομάδα. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης μίλησε αποκλειστικά στην κάμερα των καναλιών Novasports, για την εμπειρία που έχουν πλέον οι παίκτες του συλλόγου, για ν’ αντιμετωπίσουν τη μετάβαση από τις ευρωπαϊκές στις εγχώριες διοργανώσεις. 

Την ώρα λοιπόν που άλλες σεζόν ο κόσμος ανυπομονούσε να δει τα μεταγραφικά αποκτήματα, φέτος ο Πέδρο Μαρτίνς προσανατολίζεται για εκτεταμένο rotation στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, λίγο πριν το καθοριστικό βήμα για την επιστροφή της ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με την Κράσνονταρ την προσεχή Τρίτη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.