Που θα κάτσει η μπίλια;

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του μπλογκ για τα κέρδη και τις απώλειες που θα έχουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός στο αποψινό ντέρμπι στο Ο.Α.Κ.Α.

Υπάρχουν εκατοντάδες κλισέ, τα οποία συνοδεύουν ένα ντέρμπι. Από το δεν έχει σημασία η κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι δύο ομάδες, μέχρι το ντέρμπι είναι ντέρμπι και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Έχω την αίσθηση ότι ο Παναθηναϊκός, που μοιάζει να είναι άλλη ομάδα σε σχέση με αυτά που παρακολουθήσαμε στην προετοιμασία σε Ολλανδία και Τουρκία, έχει περισσότερα να κερδίσει απόψε, παρά να χάσει. Πιθανή νίκη θα προσφέρει τη χαμένη ηρεμία, μετά τις τραγικές εμφανίσεις με ΟΦΗ και Άρη. Θα δώσει αυτοπεποίθηση ενόψει της συνέχειας, καθώς είναι σαφές ότι το πρόβλημα είναι κυρίως ψυχολογικό. Οι ποδοσφαιριστές του τριφυλλιού δεν είναι τα φοβισμένα παιδάκια που έπαιξαν στα δύο τελευταία παιχνίδια. Ξέρουν ότι έχουν την ευκαιρία να γυρίσουν τούμπα την κατάσταση, κάνοντας νέα εκκίνηση στη χρονιά. 

Ο Δώνης, που αντέδρασε σπασμωδικά στο Κλεάνθης Βικελίδης, χρησιμοποιώντας το σύστημα που δούλεψε πέρυσι, αλλά φέτος το είχε κρύψει στο πατάρι, γνωρίζει ότι είναι με το ένα πόδι εκτός Παναθηναϊκού. Και γι’ αυτόν είναι η ευκαιρία να σώσει μια χρονιά, στην οποία θεωρούσε ότι θα γίνουν βήματα μπροστά. Αντ’ αυτού η ομάδα δε θυμίζει σε τίποτα την περυσινή τον αντίστοιχο καιρό. Αφήνει όπως όλα δείχνουν το 4-3-3 που δούλεψε όλο το καλοκαίρι και επιστρέφει στο πιο γεμάτο 4-2-3-1, πιστεύοντας ότι οι παίκτες του θα παίξουν και για εκείνον.

Ακόμη όμως και σε περίπτωση ήττας και αποχώρησης του προπονητή, πάλι κερδισμένος θα είναι ο Παναθηναϊκός, καθώς το ηλεκτροσόκ θα είναι δεδομένο. Πάντα φεύγει ο ένας (προπονητής) και όχι οι πολλοί (παίκτες). Το σκηνικό γνωστό, το βλέπουμε ξεκάθαρα με την περίπτωση της ΑΕΚ, που πριν ένα μήνα έμοιαζε παραιτημένη από τα πάντα και τώρα πήρε ξανά το ρόλο της διεκδικήτριας του τίτλου. Αρκεί βέβαια η επιλογή να είναι σωστή και να δημιουργήσει την πολυπόθητη «χημεία». Win – win κατάσταση που λέμε και στο χωριό μου, Κεφαλόβρυσο Τρικάλων.

Από την άλλη πλευρά ο Ολυμπιακός πηγαίνει στην έδρα του αντιπάλου του προερχόμενος από ένα απαιτητικό παιχνίδι κόντρα στην Τότεναμ, με έξτρα φορτσάρισμα για να «γυρίσει» το 0-2. Είναι δεδομένο ότι ο Μαρτίνς δε θα υποτιμήσει τον Παναθηναϊκό και θα προσπαθήσει να το μεταφέρει και στους παίκτες του. Ο Πορτογάλος κόουτς αναμένεται να πραγματοποιήσει ελάχιστες αλλαγές, αποδεικνύοντας τη σημασία του ματς για τους ερυθρόλευκους. Ακόμη είναι πολύ νωρίς σε μια σαιζόν που έχει και πλέι οφ, αλλά του Ολυμπιακού του έχει λείψει μια αγωνιστική νίκη επί του αντιπάλου του τα τελευταία χρόνια. Η παρουσία του ισχυρού του άντρα παραπάνω από μία φορά στα αποδυτήρια, αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Η απουσία αρκετών Ελλήνων παικτών ίσως παίξει ρόλο, αλλά από την άλλη είναι τόσο ποιοτικοί οι ξένοι που έχει, που μπορούν να καλύψουν την όποια διαφορά στην ψυχολογία ενός ντέρμπι.

Οι φιλοξενούμενοι καλούνται να αποδείξουν στο χορτάρι την ανωτερότητα και το βάθος που έχουν ως ομάδα, η οποία δοκιμάζεται στο υψηλότερο επίπεδο. Η μετάβαση από το Τσάμπιονς Λιγκ στο εγχώριο πρωτάθλημα, ποτέ δεν ήταν εύκολη. Ο Μαρτίνς το ξέρει, το θέμα είναι να το μάθουν και οι παίκτες του. Αν δεν έρθει το τρίποντο ουσιαστικά δεν κρίνεται τίποτα, με πολλές αγωνιστικές μπροστά για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος, αλλά η έκθεση του Ολυμπιακού με θέμα την ψυχολογία, θα αποκτήσει μια τεράστια μουτζούρα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.