Ξεκαθάρισμα…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για το επικείμενο ντέρμπι της Τούμπας, στο οποίο ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί τον Άρη, με μοναδικό στόχο τη νίκη.

Σε λίγες ώρες θα ξεκινήσει μια από τις πλέον παραδοσιακές αναμετρήσεις της Θεσσαλονίκης καθώς ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τον Άρη. Το τοπικό «χρώμα» ενός τέτοιου αγώνα, οι ιδιαιτερότητες που το συνοδεύουν και το χαρακτηρίζουν, η αντιπαλότητα των ομάδων είναι στοιχεία που το καθιστούν ξεχωριστό ανεξαρτήτως της όποιας κατάστασης κι αν βρίσκεται η κάθε ομάδα. Κι η αλήθεια είναι πως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, η κατάσταση της κάθε μιας για τους δικούς της διαφορετικούς λόγους μοιάζει λίγο … «θολή» με τη μεταξύ τους αναμέτρηση να προσφέρεται ως μια ευκαιρία για … ξεκαθάρισμα. 

Από τη μια θα βρίσκεται ο περσινός αήττητος νταμπλούχος που άφησε πόντους μόνον σε ισοπαλίες και μια από αυτές σημειώθηκε τον περασμένο Φλεβάρη κόντρα στον ίδιο αντίπαλο, στο ίδιο γήπεδο. Η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα, που έχει ξεκινήσει μόνον με νίκες στο πρωτάθλημα διευρύνοντας το ιστορικό της αήττητο αλλά δεν έχει τη γενικότερα εικόνα της πειθούς να τη συνοδεύει ακόμη. Της λείπουν βασικά της «κομμάτια» που είναι στα … πιτς κι ετοιμάζονται για να επιστρέψουν όμως όχι απόψε. 

Κι από την άλλη θα σταθεί μια ομάδα που λόγω του μέτριου έως κακού ξεκινήματος της έχει υπηρεσιακό προπονητή με τον οποίον όμως την περασμένη αγωνιστική σημείωσε ιστορική νίκη επί του Παναθηναϊκού ανακτώντας τη δοκιμαζόμενη αυτοπεποίθησή της. Μια ομάδα με τα δικά της στοιχεία και συγκεκριμένες ικανότητες, που όμως όλα αυτά στο σύνολό τους βρίσκονται κάτω υπό τη σκέπη της ψυχολογίας. 

Ένας ΠΑΟΚ που σκοράρει αλλά σε αντίθεση με όσα είχε συνηθίσει φίλους κι αντιπάλους «πληγώνεται» σχετικά εύκολα αμυντικά. Ένας Άρης, που αν λύσει γοργά τον Γόρδιο δεσμό του γκολ γίνεται άλλη ομάδα, σε διαφορετική περίπτωση όμως αποδεικνύεται εύθραυστη. Αυτές κι ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες είναι που θα κάνουν τη διαφορά στην κατάμεστη Τούμπα στο ματς που θα ξεκινήσει στις 18.30.

Το πλέον ευχάριστο και για τους δυο τεχνικούς είναι πως δεν κλήθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Τουναντίον, η διαθεσιμότητα του Ελ Καντουρί δίνει τη δυνατότητα στον 41χρονο Πορτογάλο τεχνικό του «Δικεφάλου» να προβληματιστεί λίγο περισσότερο για το ζευγάρι των χαφ που θα τοποθετήσει μπροστά από την άμυνα κι αναμένεται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης τόσο δημιουργικά όσο κι ανασταλτικά. 

Είναι γεγονός πως υπάρχουν θέσεις που μοιάζουν επισφαλείς και στην άμυνα αλλά και μεσοεπιθετικά. Μέσα από τις προπονήσεις, το τεχνικό επιτελείο προχώρησε σε δοκιμές προκειμένου να διαπιστώσει ποιός-ποιοί βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ώστε ν’ αποκτήσουν δικαιολογημένη προτεραιότητα στις επιλογές του για το αρχικό σχήμα ενός τέτοιου αγώνα, το αποτέλεσμα του οποίου μπορεί να προσδώσει άλλη δυναμική για τη δύσκολη συνέχεια που ακολουθεί ή μπορεί να δοκιμάσει τις αντοχές του κάθε συνόλου σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος. 

Σ’ ότι αφορά τους γηπεδούχους, στο σύνηθες – πλέον – 4-2-2, αν ξεκινήσει ο Πασχαλάκης μπροστά του θα έχει από δεξιά προς τ’ αριστερά τους Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλη. Ο πρώτος γρίφος αφορά τα αμυντικά χαφ, με τον Μίσιτς να μοιάζει βέβαιος και ν’ αναζητείται ο παρτενέρ του ανάμεσα στους Εσίτι – Ελ Καντουρί. 

Ο Λημνιός έχει προβάδισμα έναντι του Ζαμπά για το δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής κι ο Μπίσεσβαρ για το αντίστοιχο αριστερό, εκτός κι αν ο Ολλανδός τοποθετηθεί πίσω από τον Άκπομ και δημιουργηθεί κενό στην αριστερή πτέρυγα που μπορεί να το καλύψει – και – ο Βραζιλιάνος. Σε διαφορετική περίπτωση ο Πέλκας θα είναι ο παρτενέρ του Βρετανού επιθετικού.  

Όλα αυτά όμως σ’ επίπεδο εικασιών. Οι οριστικές απαντήσεις θα δοθούν περί τη μια ώρα πριν από την έναρξη με την επίσημη ανακοίνωση των ενδεκάδων. Μέχρι τότε … καλή δύναμη και καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.