Διαχείριση, υπομονή και όχι γκρίνια…

Ο Παντελής Λώλης γράφει στο προσωπικό του blog από την Άγκυρα για την επιστροφή της Εθνικής Γυναικών στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ.

Εδώ είμαστε λοιπόν… Από την ανυπαρξία και την αφάνεια τα τελευταία 18 χρόνια, στον αφρό και πάλι. Στην ελίτ του ευρωπαϊκού βόλεϊ, στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Διαβάζω αυτό που γράφω εδώ στην Άγκυρα και σκέφτομαι πραγματικά που βρισκόμασταν όλα αυτά τα τελευταία 18 χρόνια. Εύκολη η απάντηση. Στο μηδέν. Πέρναγαν τα χρόνια και εμείς απλά παρακολουθούσαμε τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα να περνάνε σαν τρένα που δεν σταματάνε στους σταθμούς. Και στον δικό μας «γαλανόλευκο» σταθμό που να πάρει, δεν σταμάτησε ούτε ένα από το 2001 μέχρι και το 2017. 

Τα τελευταία δύο χρόνια  όμως κάτι άλλαξε. Ο συνδυασμός της παρουσίας της χρυσής φουρνιάς των Βασιλαντωνάκη, Στράντζαλη συν την παρουσία των έμπειρων «ερυθρόλευκων» Χριστοδούλου, Κονόμη, Λαμπρούση και Γιώτα έφερε αυτό που γενιές και γενιές δεν είχε καταφέρει. Έφερε την ομάδα στα σαλόνια του ευρωπαϊκού βόλεϊ. Για τις επόμενες πέντε μέρες η Εθνική θα παίξει με αντιπάλους που μόνο στο βίντεο έβλεπε. Θα παίξει με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Σερβία, το νούμερο 5 της Ευρωπαϊκής κατάταξης Τουρκία, την πάντα υπολογίσιμη Βουλγαρία. Θα παίξει όμως και με την Γαλλία και τη Φινλανδία, ομάδες στα μέτρα μας που αν τις νικήσουμε τότε ανοίγουμε την πόρτα των 16 κορυφαίων ομάδων της Ευρώπης. Για να το πετύχουμε αυτό θα χρειαστεί να έχουμε πρώτα από όλα καλή αγωνιστική διαχείριση. Εξηγούμαστε, Δεν θα έρθει το τέλος του κόσμου αν απόψε το βράδυ χάσουμε με 3-0 σετ από την γηπεδούχο και διψασμένη για βάθρο, τουλάχιστον, Τουρκία. Θα πρέπει κατά τη διάρκεια του αγώνα να διαχειριστούμε τις δυνάμεις των κοριτσιών για να παρουσιαστούν «φρέσκα» στον «τελικό» του Σαββάτου με τη Γαλλία.

Θα χρειαστεί να έχουμε υπομονή σε όλη τη διοργάνωση. Ειδικά στο παιχνίδι με τη Γαλλία η υπομονή θα είναι το στοιχείο που μπορεί να μας οδηγήσει στο ποθητό αποτέλεσμα. 

Και επειδή στην πατρίδα μας ο αφορισμός είναι το μεγάλο μας …ατού, όλοι όσοι ζεσταίνετε τα πληκτρολόγια σας στα social media σκεφτείτε ότι τα προηγούμενα 18 χρόνια δεν είχατε ανάλογη δυνατότητα. Οπότε μην βιαστείτε να κριτικάρετε αυτή την ομάδα. Σίγουρα μπορεί να κάνει δύο νίκες και να φθάσει στους «16», αλλά θυμηθείτε ότι στα 24 παιχνίδια στις 4 προηγούμενες παρουσίες μας σε ανάλογες διοργανώσεις είχαμε 2, ναι 2 μόλις νίκες. Όσες δηλαδή αναζητούμε στην Άγκυρα για να ρίξουμε …Άγκυρα πρόκρισης στην επόμενη φάση. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.