Μιγκέλ χάσαμε…

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για την απογοητευτική σε ένα ακόμη παιχνίδι ΑΕΚ και την επιμονή του προπονητή της σε ένα σχέδιο που μοιάζει, για την ώρα, απραγματοποίητο.

Η εκκίνηση της χθεσινής ΑΕΚ έμοιαζε βγαλμένη από όνειρο, γρήγορο γκολ, έλεγχος της μπάλας, πίεση ψηλά, αλλά όλα αυτά για 15-20 λεπτά. Μετά εφιάλτης. Αυτός ο εφιάλτης είχε ενδιαφέρον σύμφωνα με τον Καρντόσο. Ο Πορτογάλος κόουτς επανέλαβε και στη συνέντευξη τύπου όσα είχε δηλώσει στο φλας ίντερβιου στο συνάδελφο Γιώργο Βασιλείου. Είπε ότι η ΑΕΚ σε ένα 45λεπτο που προηγήθηκε, δέχθηκε 2 γκολ, είχε ένα πέναλτι στην πλάτη της, ανούσια κατοχή και οι πτέρυγές της αμυντικά έμοιαζαν με ελβετικό τυρί, είχε ενδιαφέροντα στοιχεία. Αυτό κατά την προσωπική μου άποψη είναι το χειρότερο. Μόνο αν δεις κατάματα την αλήθεια μπορείς να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Η Ευρώπη τελείωσε νωρίς, αλλά το πρωτάθλημα τώρα ξεκινάει και η ΑΕΚ δεν έχει περιθώρια για ανάλογες εμφανίσεις, οι οποίες δεν είναι πρωτόγνωρες. Από το φιλικό κόντρα στην Μπασακσεχίρ, η Ένωση εμφανίζει αυτή την προβληματική εικόνα και αν δεν υπήρχε η ποιότητα των Μάνταλου-Λιβάια, δε θα φτάναμε καν στον αποκλεισμό της Κραϊόβα.

Είναι προφανές ότι αυτό που έχει στο μυαλό του ο προπονητής της ΑΕΚ, τουλάχιστον προς το παρόν, δεν μπορεί να βγει στο χορτάρι. Δε φτάνει να είσαι συνεπής σε ένα σύστημα, πρέπει να έχεις και τα κατάλληλα εργαλεία, δηλαδή τους παίκτες, που θα κάνουν αυτό το σύστημα πραγματικότητα. Δεν είναι τυχαίο ότι σε κάθε ματς τα μπακ της ΑΕΚ δεινοπαθούν αμυντικά και ότι οι αμυντικοί μέσοι μοιάζουν λες και τράκαραν με λεωφορείο. Φοβερό σύστημα αν έχεις στις πλευρές Μαλντίνι και Καφού στα νιάτα τους και αμυντικά χαφ Ρεδόντο και Ντεσαγί. Όμως δεν έχεις, άρα ποια η λογική να επιμένεις σε κάτι, που αποδεδειγμένα πια κι όχι στη θεωρία, δε σου βγαίνει; 

Δεν αμφιβάλλω και το παραδέχονται όλοι ότι ο Πορτογάλος είναι δουλευταράς, αναλύει την κάθε λεπτομέρεια και ασχολείται νυχθημερόν με το αντικείμενο. Το γεγονός όμως πως στα τέλη Αυγούστου η ομάδα παρουσιάζει αυτή την εικόνα, δεν είναι στα υπέρ του. Επίσης, ο Καρντόσο δεν μπήκε μόνος του ένα πρωί στα Σπάτα και είπε γεια σας αναλαμβάνω την ΑΕΚ. Κάποιος τον πίστεψε, είδε τη δουλεία του, θεώρησε ότι ταιριάζει με τη φιλοσοφία της ομάδας και τον έφερε στην Ελλάδα. Εννοείται λοιπόν ότι είναι και δική του η ευθύνη. Υπομονή έλεγε ο Λάκης Νικολάου στο πρι γκέιμ του χθεσινού αγώνα. Πολύ φοβάμαι όμως ότι αν έρθει η γκέλα με την Ξάνθη, θα ζητάμε να κάνουμε υπομονή με τον επόμενο προπονητή. Ωραία είναι τα ρητά και τα αποφθέγματα στις συνεντεύξεις τύπου, αλλά ακόμη ωραιότερες είναι οι νίκες και οι προκρίσεις. Ο Πορτογάλος προς το παρόν έχει μείνει στα πρώτα.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.