Ένας απίθανος πιτσιρίκος (video)

Ανήκει στην επόμενη γενιά των ποδοσφαιρικών σταρ. Ο γεννημένος στην Ανγκόλα 16χρονος Εντουάρντο Καμαβινγκά, ήταν MVP στο παιχνίδι με την Παρί και είναι έτοιμος να καταπλήξει στο μέλλον.

Την προηγούμενη σεζόν πραγματοποίησε 7 εμφανίσεις και μεταξύ αυτών δύο γεμάτα ενενηντάλεπτα σε ματς πρωταθλήματος απέναντι σε Λιλ και Τουλούζ.

Εφέτος ξεκίνησε στη βασική ενδεκάδα της Ρεν στον τελικό του Σούπερ Καπ και ήδη έχει παίξει δύο φορές βασικός στο πρωτάθλημα στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Με ελάχιστη εμπειρία στο ανώτατο επίπεδο και γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου του 2002, ο Καμαβινγκά προκαλεί αίσθηση πριν καν κλείσει τα 17 του χρόνια πρώτα με την ουσία και τη σταθερότητα κάθε του κίνησης στο γήπεδο, τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση που χαρακτηρίζουν τις κινήσεις του σε άμυνα και επίθεση.

Την 2η αγωνιστική του γαλλικού πρωταθλήματος ανάγκασε τους εκπροσώπους του Τύπου να τον ψηφίσουν ως πολυτιμότερο παίκτη του αγώνα στη σπουδαία νίκη της Ρεν απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν. Ένα παιδί που κάνει τα πάντα να φαίνονται απλά, όσο και ο τρόπος που αντιμετώπισε τους αστέρες των πρωταθλητών Γαλλίας. Πολλά απλά και αποτελεσματικά…

Στο παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν αγωνίστηκε ως εξάρι. Έδωσε στηρίγματα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού, όταν χρειάστηκε κουβάλησε τη μπάλα, αλλά και πάτησε περιοχή σε ελάχιστες όμως περιπτώσεις αφού και ο αντίπαλος δε το επέτρεψε…

Στην άμυνα ήταν παντού. Κάλυψε χώρους, πίεσε στη μπάλα με κάθε ευκαιρία, έκανε κλεψίματα. Απόλυτα συντονισμένος με το σύνολο. Ένα παιδί ηλικίας 16 ετών και 9 μηνών που αγωνιζόμενος μοιάζει με έμπειρο αμυντικό μέσο μεγάλου ευρωπαϊκού κλαμπ.

Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τη Ρεν, προερχόμενος από τις ακαδημίες της τον περασμένο Δεκέμβρη και λίγους μήνες μετά η διοίκηση έσπευσε να αναπροσαρμόσει τα σχέδιά της γι’ αυτόν, κάνοντας πρόωρη ανανέωση με διαφορετικούς όρους μέχρι το 2022.

Αντιλαμβανόμενη το ταλέντο του και την άμεση προσαρμογή του στο επίπεδο της πρώτης ομάδας, μοιάζει με κίνηση-ματ. Πολύ περισσότερο όταν από τις πρώτες ποδοσφαιρικές του παραστάσεις έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σπουδαίων ευρωπαϊκών συλλόγων.

Ξεχωρίσαμε κάποιες, ενδεικτικές μόνο, στιγμές του από το παιχνίδι με την Παρί Σεν Ζερμέν. Θα τον δείτε να κλέβει τη μπάλα, να συμμετέχει στην ανάπτυξη, να αλλάζει παιχνίδι, να ξεκινά από τα πόδια του η επίθεση της επίτευξης του ενός γκολ, να πιέζει στη μπάλα, να απειλεί πατώντας την αντίπαλη περιοχή…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.