Το “διαμάντι” του Αναστασίου

Ο Έλληνας τεχνικός αφήνει κατά μέρους το 4-3-3 της φιλοσοφίας του, προσαρμόζεται στο ρόστερ του και απαιτεί διάθεση, πρέσινγκ και τρέξιμο ενόψει του νέου πρωταθλήματος.

Στην πιο ώριμη φάση της προπονητικής του καριέρας, ο Γιάννης Αναστασίου έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να διατηρήσει τον Ατρόμητο στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας. Σε πρωτάθλημα με 14 ομάδες, εκ των οποίων υπάρχουν τρεις που ξεχωρίζουν, ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο ΟΦΗ, ο Αστέρας Τρίπολης, αλλά και οι Πανιώνιος, Ξάνθη, Βόλος, ΑΕΛ, Λαμία και Παναιτωλικός, όλες με τις δικές τους φιλοδοξίες, το έργο γίνεται ακόμα πιο δύσκολο.

Οι αλλαγές στο ρόστερ έχουν εγείρει πολλά ερωτηματικά καθώς τα νέα πρόσωπα καλούνται να μπούνε στα παπούτσια των περσινών παικτών που οδήγησαν την ομάδα στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και μάλιστα αποδίδοντας πολύ όμορφο ποδόσφαιρο. Ξεκάθαρα λοιπόν μιλάμε για μια νέα ομάδα που χρειάζεται χρόνο για να βρει την ομοιογένειά της αλλά και αποτελέσματα στην αρχή του πρωταθλήματος.

Ο Γιάννης Αναστασίου για το λόγο αυτό -και με τέσσερα ευρωπαϊκά ματς την καλοκαιρινή περίοδο- αποφάσισε να προσαρμόσει τη δική του φιλοσοφία στο ρόστερ που έχει στα χέρια του. Έτσι, ενώ αρχικά ήθελε να εφαρμόσει το 4-3-3, εν συνεχεία πορεύτηκε με το 4-4-2 και καθώς φαίνεται με μια παραλλαγή αυτού θα προχωρήσει τουλάχιστον στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος. Η έλλειψη καθαρών εξτρέμ τον αναγκάζει να “γεμίσει” τον κέντρο του και να συνεχίσει να παίζει με δύο επιθετικούς σε έναν “diamond” σχηματισμό (4-4-2) με τρία χαφ και έναν επιτελικό.

Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στη δική του στρατηγική η οποία θέλει τους παίκτες του ψηλά στον αγωνιστικό χώρο, να πιέζουν τον αντίπαλο και να έχουν εκείνοι τη μπάλα στα πόδια τους. Αυτό απαιτεί μεγάλη διάθεση στο παιχνίδι και φυσικά πολύ καλή φυσική κατάσταση και τρεξίματα. Ως προς αυτό το κομμάτι, μπορεί κανείς να πει πως ο Ατρόμητος ακόμα είναι έτοιμος σε ένα ποσοστό κοντά στο 50%, γεγονός που σημαίνει ότι η ομάδα επί της ουσίας θα συνεχίσει να “χτίζεται” παιχνίδι με παιχνίδι.

Οδεύοντας προς το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, ο Γιάννης Αγγελόπουλος έχει “σηκώσει” μανίκια και ψάχνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ καθώς έχουν εντοπιστεί αδυναμίες σε καίριες θέσεις. Αναζητούνται αμυντικό χαφ, εξτρέμ αλλά και φορ που θα ανεβάσουν ποιότητα στην ομάδα, ενώ στο “κάδρο” μπαίνουν και οι αποχωρήσεις παικτών. Μετά τον Μούγιακιτς που “ελευθέρωσε” ένα συμβόλαιο κάτι ανάλογο αναμένεται να γίνει και με τον Κορτ, καθώς και το μπάτζετ της ομάδας είναι εδώ και καιρό προκαθορισμένο. 

Παράλληλα ήδη υπάρχουν παιδιά από την Ακαδημία που έχουν προωθηθεί και ο Γιάννης Αναστασίου είναι διατεθειμένος να τους δώσει την ευκαιρία. Ένα παιδί που έχει αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις είναι ο Γιώργος Νταβιώτης που αγωνίζεται ως οχτάρι και αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για μια θέση όπου έχει ήδη δρομολογηθεί η απόκτηση του Θανάση Ανδρούτσου από τον Ολυμπιακό. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.