Ο Ολυμπιακός ΔΕΝ κέρδισε 4-0 την Κράσνονταρ

Το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Πέδρο Μαρτίνς είναι άλλο και φρόντισε να το κατανοήσουν και οι ποδοσφαιριστές του.

Ήταν μια μυθική βραδιά για τον Ολυμπιακό, που κάθε εβδομάδα επιφυλάσσει στους φιλάθλους του και μια ευρωπαϊκή πρόκριση. Η σταδιακή αγωνιστική ανηφόρα του μονοπατιού του μη πρωταθλητή δεν πτοεί τους παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς, οι οποίοι μετά τη Βικτόρια Πλζεν και την Μπασακσεχίρ, είναι έτοιμοι να στείλουν στο Γιουρόπα Λιγκ και την Κράσνονταρ, χάρη στη νίκη με 4-0 στο Φάληρο. Ή μήπως δεν είναι έτσι; 

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει χτίσει τον Ολυμπιακό με γνώμονα τους χαμηλούς τόνους, τη σκληρή δουλειά και τη διαδοχική εναλλαγή των στόχων, που ψηλώνουν παιχνίδι με το παιχνίδι. Όσοι λοιπόν μετά το 4-0, θεωρούν πως μπορούν να κάνουν… skip στον επαναληπτικό του Κράσνονταρ, θα μπουν αυτόματα στη μαύρη λίστα του Πορτογάλου. Αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Μαρτίνς υπογράμμισε στους ποδοσφαιριστές του την ανάγκη να παραμείνουν σοβαροί και προσγειωμένοι. Προέχει η νίκη με… μισό-μηδέν επί του Αστέρα Τρίπολης στο “Γ. Καραϊσκάκης” και στη συνέχεια μια ουσιαστική εμφάνιση στην έδρα της Κράσνονταρ.

Δεν μιλάμε για ένα γήπεδο ιδανικό για… παρελάσεις, αλλά για μια ζεστή ποδοσφαιρική έδρα, χωρητικότητας 35.000 θεατών, με τους φίλους της Κράσνονταρ να το γεμίζουν συνήθως. Οι Ρώσοι θα δοκιμαστούν το Σαββατοκύριακο στο ντέρμπι με τη Λοκομοτίβ Μόσχας, έχασαν τον Ρεμί Καμπελά, αλλά κέρδισαν τον Ούρος Σπάχιτς ο οποίος έκανε καλή εμφάνιση (παρά τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε η ρωσική άμυνα), ενώ επιστρέφει και ο βασικός στόπερ Αλεξάντερ Μαρτίνοβιτς. 

Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε στους ποδοσφαιριστές του πως το αποτέλεσμα για εκείνον είναι 0-0 και πως δεν έχει κριθεί τίποτα απέναντι στην πάντα επικίνδυνη Κράσνονταρ. Το 4-0 είναι ένα περίφημο και ιστορικό σκορ και μια επένδυση πρόκρισης, ωστόσο μια χαλαρή προσέγγιση στο επόμενο παιχνίδι από πλευράς Ολυμπιακού, μπορεί να βάλει από νωρίς την Κράσνονταρ σε θέση οδηγού και ταυτόχρονα τους χθεσινούς θριαμβευτές σε μπελάδες. 

Το διακύβευμα της εισόδου στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ είναι τεράστιο, το χρηματικό έπαθλο θα ξεπεράσει τα 30 εκατομμύρια ευρώ και ο δρόμος μέχρι το τελευταίο βήμα είναι φυσιολογικό να μην είναι στρωμένος με ροδοπέταλα. Μετά από πέντε ματς στα προκριματικά με μηδέν παθητικό, η ελληνική ομάδα θα δοκιμάσει κάτι ανάλογο στη Ρωσία, τη χώρα στην οποία δεν έχει ηττηθεί ποτέ σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. 

ΥΓ. Πόσο καλά γνωρίζει και το μεταγραφικό παιχνίδι ο Μαρτίνς; Έβαζε το χέρι του στη φωτιά για τον Σεμέδο το καλοκαίρι, ενώ για τον Μπεργκ δεν “ψηνόταν”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.