Την διάβασε, την σεβάστηκε και μετά την… διέλυσε!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για το εντυπωσιακό 4-0 του Ολυμπιακού κόντρα στην Κράσνονταρ και το πλάνο Μαρτίνς, που δεν αλλάζει ο κόσμος να χαλάσει!

Το 4-0 φαντάζει ως σκορ ασφαλείας για οποιοδήποτε αγώνα, αλλά επειδή στο ποδόσφαιρο τα έχουμε δει όλα, θεωρώ δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα πάει την ερχόμενη Τρίτη στο Κράσνονταρ για να παίξει ένα εντελώς καινούργιο ματς και γιατί όχι να επιδιώξει να το κερδίσει και αυτό!

Γι αυτό τον τρόπο σκέψης, που πρέπει να συνοδεύει κάθε επαγγελματία αθλητή, εγγύηση αποτελεί ο Πέδρο Μαρτίνς. Ο προπονητής που πρέπει να νοιώθει δικαιωμένος όσο κανένας άλλος τα τελευταία χρόνια στον ερυθρόλευκο πάγκο. 

Γιατί; Γιατί απλά τηρεί κατά γράμμα το πλάνο που πιστεύει και η διοίκηση –με τη σειρά της- εμπιστεύεται τις επιλογές του.

Το 5ο σερί ματς στην Ευρώπη, στο οποίο ο Ολυμπιακός κρατάει το «μηδέν» στην άμυνα, αποτελεί ρεκόρ για την ομάδα του Πειραιά και οφείλεται στην επιμονή του Μαρτίνς να παραμείνει ο Σα στο τέρμα και να αποκτηθεί ο Σεμέδο.

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση του Βαλμπουενά ο Πορτογάλος προπονητής είπε «ναι» στην απόκτηση ενός έμπειρου, αλλά μεγάλου σε ηλικία ποδοσφαιριστή, που με την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ έβγαλε ήδη τα λεφτά του!

Κυρίως όμως, η πίστη του Μαρτίνς στο πλάνο του έχει να κάνει με τον… τελειωμένο Γκερέρο.

Ενώ έχει αποκτηθεί ο Ελ Αραμπί και γίνεται μεγάλη κουβέντα για την μεταγραφή ενός ακόμα φορ, ο Μαρτίνς έπαιξε την πρόκριση στους ομίλους με τον σέντερ φορ που υπολόγιζε και ο ΙΔΙΟΣ λιγότερο απ΄ όλους! 

Ο Γκερέρο λοιπόν, άνοιξε το σκορ χθες στο Φάληρο με ένα καθαρά σεντερφορίσιο γκολ και έδωσε μάχες για άλλους τρεις. 

Αλλά και η επιμονή του Μαρτίνς να κρατήσει τον πιτσιρικά από την Σερβία, τον Λάζαρ Ραντζέλοβιτς, του βγαίνει και με το παραπάνω. Το καλώς εννοούμενο ποδοσφαιρικό θράσος του νεαρού, τον έφερε να κερδίζει δικαίως τον ρόλο του απόλυτου πρωταγωνιστή με τα δύο τέρματα που σκόραρε χθες.

Για να μην ξεχάσω τον Μπουχαλάκη, ο οποίος έχει ακούσει ότι μπορεί να ακούσει  Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στη νευραλγική θέση του κέντρου. Ο Μαρτίνς τον κρατάει εκεί σε πείσμα όλων και χθες έβγαλε την μαγική ασίστ στον Ποντένσε για το κερασάκι στην τούρτα του… πάρτι (4-0).

Τέλος σε επίπεδο τακτικής, ο Μαρτίνς πήρε άριστα 10. Στο πρώτο ημίχρονο ζήτησε ένα γκολ για να βάλει δύσκολα στους Ρώσους και το βρήκε. Θα μπορούσε ίσως να βρει και δεύτερο. 

Στην επανάληψη η Κράσνονταρ πίεσε τον Ολυμπιακό για 15 λεπτά. Κι αφού εκεί δεν έγινε η ζημιά, οι ερυθρόλευκοι ανέκτησαν την κατοχή με υπομονή και άρχισαν να παίζουν όσο έξυπνα έπρεπε για να υποχρεώσουν τους Ρώσους να αφήσουν χώρους στην άμυνά τους. 

Και το πλήρωσαν με άλλα τρία γκολ, που ήταν το ένα καλύτερο από το άλλο. Η μεταφορά της μπάλας από τη μεσαία γραμμή στην επίθεση έγινε από τον Ολυμπιακό με τρόπο που δείχνει ότι έχει προηγηθεί δουλειά. 

Και αυτή η δουλειά έχει αφομοιωθεί σε μεγάλο βαθμό από τους ποδοσφαιριστές που έχουν κληθεί να την υπηρετήσουν. 

Θυμίζω ότι είναι ακόμα στο… περίμενε ο Σουντανί και ο Ελ Αραμπί. Αναμένεται να επιστρέψει ο Λάζαρος, ενώ από τον Ιανουάριο θα ξαναδούμε και τον Φορτούνη.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η διοίκηση δεν θα κάνει και κάποια άλλη κίνηση μέχρι τα τέλη Αυγούστου ώστε να ενισχύσει ακόμα περισσότερο την ομάδα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.