Κανονικό ποδόσφαιρο ή Super Market εξαγοράς συνειδήσεων!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την ευκαιρία του Λευτέρη Αυγενάκη να κάνει την διαφορά στον Αθλητισμό

Την ευκαιρία να αποδείξει ότι δεν θα είναι ένας υφυπουργός Αθλητισμού όπως όλοι οι άλλοι προκάτοχοί του, αλλά πως μπορεί να συμβάλει πραγματικά στη βελτίωση του χώρου θα έχει σήμερα (και πολλές άλλες φυσικά) ο Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης θα συναντηθεί στις 6 το απόγευμα (σύμφωνα με το πρόγραμμα που η Γ.Γ.Α. ανακοίνωσε) με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA Πέτρ Φούσεκ.

Έτσι θα έχει λοιπόν, μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να ζητήσει από τον Τσέχο παράγοντα να δείξει σε όλους ότι είναι πράγματι «ανεξάρτητος εμπειρογνώμονας».

Πως; Μα ζητώντας απαντήσεις σε όλα τα… καυτά ζητήματα που καταγράφονται στην επιστολή του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκου Τζώρτζογλου. 

Μια επιστολή που κοινοποιήθηκε στις διεθνείς ποδοσφαιρικές αρχές (FIFA, UEFA), τους εκπροσώπους τους στην Ελλάδα, Πέτρ Φούσεκ, Χέρμπερτ Χούμπελ, Ζόραν Λάκοβιτς, Άντζελο Ρηγόπουλο, τον ίδιο τον κ. Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Ευάγγελο Γραμμένο και σε όλες τις Ενώσεις της χώρας από τις 29 Αυγούστου. 

Η επιστολή Τζώρτζογλου (δείτε εδώ) είναι μια γροθιά στο στομάχι του ελληνικού ποδοσφαίρου και όσων το υπηρετούν από οποιοδήποτε πόστο. 

Αναφέρεται στις παθογένειές του (βία, διαφθορά, παράνομο στοίχημα, έλεγχο της διαιτησίας, ξυλοδαρμούς διαιτητών, εκβιασμούς, απειλές αξιωματούχων, προκλητικές ανεξέλεγκτες και ατιμώρητες δηλώσεις παραγόντων, τα συνεργεία μπράβων και δολοφόνων κυρίως όπου διεξάγονται εκλογές Ενώσεων για την χειραγώγηση προέδρων Ενώσεων και σωματείων με βρόμικες συναλλαγές, οι αγοραπωλησίες Α.Φ.Μ. και οι περίεργες συγχωνεύσεις ΠΑΕ), χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα ως «απέραντο «Super Market» εξαγοράς συνειδήσεων».

Περιγράφει τις ενέργειες των προκατόχων του κ. Αυγενάκη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, «μιλάει» με… διευθύνσεις και ονόματα για διορισμούς στην ομοσπονδία και παραθέτει τις εξωφρενικές αμοιβές που δίνονται στα μέλη της ΚΕΔ και σε στελέχη της ΕΠΟ.

Δίνει το στίγμα που επικρατεί στις εκλογικές αναμετρήσεις των ΕΠΣ ανά την Ελλάδα, με στόχο την διαμόρφωση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ και την παραβίαση του καταστατικού της ομοσπονδίας, στην Εκτελεστική Επιτροπή της οποίας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο βλέπει την… πλάτη του επαγγελματικού.

Είναι δεδομένο ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης έχει στα χέρια του ένα μεγάλο όπλο, αφού ο Νίκος Τζώρτζογλου δηλώνει έτοιμος να παρουσιάσει ότι στοιχεία του ζητηθούν. 

Και οφείλει να το εκμεταλλευθεί από σήμερα κιόλας, στην επίσημη επαφή του με τον Πετρ Φούσεκ. 

Τέτοια πρόκληση (εκ μέρους του κ. Τζώρτζουλου) δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από εκείνους που πληρώνονται με… χρυσάφι για να επαναφέρουν (υποτίθεται) το ελληνικό ποδόσφαιρο στην κανονικότητα. 

Και τέτοια ευκαιρία (εκ μέρους του κ. Αυγενάκη) δεν μπορεί να περάσει έτσι, όταν θα έχει μπροστά του τον… υπερσύμβουλο των FIFA/UEFA για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα. 

Καλές και θεμιτές οι επαφές που έχει ξεκινήσει ο υφυπουργός Αθλητισμού με όλους τους παράγοντες του ποδοσφαίρου, αλλά ως τώρα δεν είδαμε (ή δεν πληροφορηθήκαμε) να ρωτάει κάποιον από αυτούς “αν ξέρουν κάτι από όσα περιγράφει στην επιστολή του ο κ. Τζώρτζογλου και αν πιστεύουν ότι μπορεί να συνεχίσουν να επενδύουν σε αυτό το περιβάλλον”.  

Κάποια στιγμή θα πρέπει να παίξουν ΟΛΟΙ με ανοιχτά χαρτιά, καθώς η Ευρώπη (σε επίπεδο Εθνικών ομάδων και συλλόγων) γίνεται όλο και πιο απόμακρη από το ελληνικό ποδόσφαιρο.
 
Αναμένουμε λοιπόν! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.