Αποτέλεσμα εμπιστοσύνης

Βραδιά υπέρβασης με γεύση… πικρίας. Συνταγή επιτυχίας μιας σωστής επιλογής, δουλειάς που φαίνεται, κυρίως όμως εμπιστοσύνης στο πλάνο.

Ο Ολυμπιακός μπορεί να μετρήσει πολλά κέρδη, εμφανή και όχι από τη βραδιά της Τετάρτης και το 2-2 με την φιναλιστ του περυσινού Τσάμπιονς Λιγκ. Σημασία έχει το πώς τα αξιολογεί και τι ακριβώς θα κρατήσει από αυτά προκειμένου να κάνει το επόμενο βήμα, για την επόμενη τέτοια βραδιά του.

Το να φεύγεις από το γήπεδο με την υποψία ότι θα μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο μετά από ανατροπή από 0-2 σε 2-2 σημαίνει ότι κάτι κάνεις πολύ καλά. Και στο γήπεδο και στη νοοτροπία.

Το να έχεις κατορθώσει να κάνεις τον κόσμο να σε πιστεύει όταν χάνεις 2-0 από την Τότεναμ και να θεωρεί πως μπορείς να το γυρίσεις, είναι κάτι σημαντικότερο ακόμη κι από αυτό που πέτυχαν οι «ερυθρόλευκοι» ως προς το αποτέλεσμα την Τετάρτη.

Ο Ολυμπιακός έχει καταφέρει να αλλάξει εντελώς το επίπεδο και τη μοίρα του σε σχέση με την προ διετίας κατάσταση του ποδοσφαιρικού τμήματος με μια απλή κίνηση. Απέκτησε και εμπιστεύθηκε έναν καλό προπονητή.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει πάψει να είναι το… μυστικό της επιτυχίας, απλά γιατί δεν υπάρχουν μυστικά όταν κάτι γίνεται δημοσίως ξεκάθαρο. Όταν ο Ποκετίνο μιλάει με σεβασμό για τον Πορτογάλο και την ομάδα του πριν το παιχνίδι και βέβαια όταν δικαιώνεται μετά από αυτό.

Όταν ο Πορτογάλος βάζει ψηλά τον πήχη πέρυσι και ο Ολυμπιακός αφήνει έξω τη Μίλαν είναι ένα βήμα. 
Όταν ο Ολυμπιακός γυρίζει ματς κόντρα στην Τότεναμ από το 0-2 είναι ένα νέο επίπεδο. Προφανώς και είναι δύσκολο να σταθεροποιηθεί μια ελληνική ομάδα σε αυτό το επίπεδο και ενδεχομένως αυτό να είναι το στοίχημα των Πειραιωτών. 

Η ανταγωνιστικότητα σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ είναι υπερβατική υπόθεση για κάθε ελληνική ομάδα. Ο Μαρτίνς προσπαθεί και έχει καταφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό να βάλει στο μυαλό των παικτών του ότι παίζουν για να νικήσουν όπως κι αν λέγεται αυτός που είναι απέναντι. Όσο κι αν κοστίζει, όπου κι αν αγωνίζεται, όση ποιότητα κι αν διαθέτει. 

Ο καθένας χρησιμοποιεί τα όπλα του και προσπαθεί για το καλύτερο. Αυτή είναι η λογική και η νοοτροπία που έχει ο ίδιος και αυτή περνάει στους παίκτες του. Όλοι έβλεπαν από πέρυσι ότι ο Πορτογάλος έχει ιδέες και έχει κάνει έργο. Οι βιαστικοί κατάλαβαν (ή οφείλουν να καταλάβουν) ότι καμία υπέρβαση στον αθλητισμό δε γίνεται χωρίς κόπο και με το γύρισμα ενός διακόπτη. Θέλει πλάνο δουλειά και υπομονή. Κυρίως όμως απαιτεί εμπιστοσύνη σε αυτόν που δημιουργεί το πλάνο.

*Ο φανατικότερος (δημοσίως) υποστηρικτής του πρότζεκτ που ακούει στο όνομα Πέδρο Μαρτίνς ήταν από την αρχή ο Κριστιάν Καρεμπέ. Προφανώς κάτι έβλεπε…

*Τα παιχνίδια Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός ουδέποτε είχαν και δεν θα έχουν φαβορί. Είναι μια κατηγορία από μόνα τους. Το έχει αποδείξει τόσο το μακρινό παρελθόν όταν οι «πράσινοι» ήταν φαβορί και έχαναν, τόσο και το πιο κοντινό, όταν οι «ερυθρόλευκοι» απέτυχαν σε συνεχόμενες σεζόν να νικήσουν τους αντιπάλους τους εντός έδρας.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.