Ο Μαρτίνς δείχνει το δρόμο

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει οδηγήσει τον Ολυμπιακό σε δύο προκρίσεις και γνωρίζει καλά το δρομο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται 180 (τουλάχιστον) αγωνιστικά λεπτά μακριά από την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από την περσινή απουσία και τη συμμετοχή στο Γιουρόπα Λιγκ. Οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν από νωρίς την περιπέτεια της προκριματικής φάσης και απέκλεισαν κατά σειρά Βικτόρια Πλζεν και Μπασακσεχίρ. Είναι δύο ομάδες με διαφορετικό χαρακτήρα, φιλοσοφία και ποιότητα, ωστόσο ο Ολυμπιακός κατάφερε να προσαρμοστεί στις ανάγκες των παιχνιδιών εντός και εκτός έδρας και χωρίς να δεχτεί γκολ να επιβραβευτεί με το δικαίωμα συμμετοχής στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και φυσικά να διεκδικήσει το “χρυσό” πακέτο του Τσάμπιονς Λιγκ!

Απέναντι στον… καθρέφτη!

Η Κράσνονταρ είναι μια ομάδα κοντά στο αγωνιστικό στόχο του Ολυμπιακού. Ο Μαρτίνς προσπαθεί απο την πρώτη μέρα της προετοιμασίας να βελτιώσει τις επιθετικές μεταβάσεις των παικτών του. Είναι ακριβώς το κομμάτι στο οποίο η Κράσνονταρ είναι εξαιρετική, δημιουργώντας πολλαπλά προβλήματα με ταχύτατους “box 2 box” συνδυασμούς. Αν οι Πειραιώτες περιορίσουν τα αβίαστα λάθη στη μεσαία γραμμή, θα ελαχιστοποιήσουν παράλληλα τους κινδύνους προς την εστία του Ζοσέ Σα. Η τριάδα των Βιλένα, Καμπελά, Σουλειμάνοφ είναι “φωτιά” και δεν θα συγχωρέσει φτηνά λάθη. 

Οι αποστολές Τσιμίκα – Μασούρα

Οι πρωταγωνιστές μέχρι στιγμής για τον Ολυμπιακό είναι πολλοί. Απο τον αρτίστα Βαλμπουενά, που κάλυψε τη σημαντική απουσία του Φορτούνη, ως τον Ζοσέ Σα των σωτήριων επεμβάσεων και τον Ρούμπεν Σεμέδο που άρπαξε με το “καλημέρα” το τιμόνι της άμυνας. Υπάρχουν όμως δύο παίκτες που έχουν καταθέσει πολλά περισσότερα στα μέχρι στιγμής παιχνίδια των προκριματικών. Ο Κώστας Τσιμίκας και ο Γιώργος Μασούρας θα βρίσκονται και σήμερα σε “καθεστώς” ειδικής αποστολής. 

Ο Τσιμίκας μετά τις εξαιρετικές εμφανίσες με Πλζεν και Μπασακσεχίρ και το “σβήσιμο” των Καγιάμπα, Κόπιτς και Βίτσκα, θα συναντήσει στην πλευρά του, τον δαιμόνιο Σάπι Σουλεϊμάνοφ. Είναι ένα από τα στοιχήματα του Μαρτίνς, με στόχο την αναχαίτιση της Κράσνονταρ.

Ο Μασούρας ήταν ίσως το πιο χρήσξμο εργαλείο του Μαρτίνς στα τέσσερα ματς των προκριματικών. Πολλή δουλειά σε άμυνα και επίθεση και φυσικά αποτελεσματικότητα, σκοράροντας γκολ πρόκρισης στην Τουρκία. Ο Έλληνας μέσος θ’ αγωνιστεί ξανά μπροστά από τον Τσιμίκα, προσθέτοντας ένταση στη μεσαία γραμμή.

Ο ρόλος του Γκιλιέρμε

Ο Βραζιλιάνος μέσος από το ξεκίνημα της προετοιμασίας πραγματοποιεί ηγετικές εμφανίσεις με τη φανέλα του Ολυμπιακού. Οταν ο Γκιλιέρμε “χωλαίνει” αγωνιστικά, ο αντίκτυπος στην απόδοση των ερυθρόλευκων είναι ιδιαιτέρως ισχυρός. Ήταν κάτι που έγινε ορατό στο εκτός έδρας ματς με την Πλζεν. Ο καλός Γκιλιέρμε δίνει ρυθμό στον Ολυμπιακό, ανεβάζει τον Μπουχαλάκη, απειλεί επιθετικά, ενώ παίζει σημαντικό ρόλο στην κυκλοφορία της μπάλας από την αμυντική στην επιθετική γραμμή. 

Το ερωτηματικό του άξονα

Αν ένα ερωτηματικό απασχολεί τον Πέδρο Μαρτίνς είναι η χρήση ή όχι του Μαντί Καμαρά στη μεσαία γραμμή, με σκοπό να προσθέσει τρεξίματα και ενέργεια. Ο μέσος από τη Γουινέα χωράει με δύο τρόπους στο ματς. Είτε αγωνιζόμενος στο πλευρό του Γκιλιέρμε, πίσω από τον Βαλμπουενά στο κλασικό 4-2-3-1 (με τον Ολυμπιακό να χάνει ύψος στις στατικές φάσεις), είτε μαζί με τους Μπουχαλάκη και Γκιλιέρμε στη μεσαία γραμμή στο “σφικτό” 4-3-3, που μάλλον θα αφήσει τον Ποντένσε στον πάγκο. Αν ο Μαρτίνς επιλέξει να προχωρήσει σε μια έκπληξη στο αυριανό ματς, θα έχει να κάνει με την παρχώρηση φανέλας βασικού στον μέσο από τη Γουινέα.

Τα κρυφά χαρτιά

Από το ξεκίνημα των προκριματικών τα ονόματα των Ραντζέλοβιτς και Ελ Αραμπί “παίζουν” ως κρυφά χαρτιά για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ειδικά η περίπτωση του Σέρβου μέσου, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να ηλεκτρίζει τον αγωνιστικό ρυθμό με την είσοδο του στο ματς, μάλλον δεν θεωρείται πλέον “κρυφό χαρτί”. Πάντως στο ρόστερ του Ολυμπιακού που με τους τραυματισμούς Λάζαρου και Φορτούνη, έχει δεχτεί ισχυρά πλήγματα, οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές, μπορούν να προσθέσουν αρκετά ερωτηματικά στην αντίπαλη ομάδα. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.