Πρεμιέρα επιπέδου… Premier!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για τον Ολυμπιακό που επέστρεψε από το 0-2 κόντρα στην Τότεναμ και ένιωσε... άσχημα επειδή δεν τη νίκησε.

Μπήκε στο γήπεδο κι έπιασε την Τότεναμ από τον… λαιμό από το πρώτο λεπτό. Απείλησε, έβγαλε φάσεις και είχε δοκάρι. Έκανε δύο λάθη σε 4 λεπτά και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στο 30΄, αλλά αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ έφτασε στο τελικό 2-2.

Κι όμως. Μετά το τέλος του ματς οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ένιωθαν ότι θα μπορούσαν να έχουν φτάσει στην απόλυτη ανατροπή κόντρα στην φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ.

Και δεν έχουν άδικο. Όχι μόνο γιατί κοίταξαν στα μάτια έναν ακόμα μεγάλο αντίπαλο στο γήπεδο Καραϊσκάκη, αλλά γιατί ήταν καλύτεροι,καθώς και για έναν επιπλέον σοβαρό λόγο.

Γιατί αντίθετα με τους συναδέλφους τους της Τότεναμ, που ζουν και εργάζονται στον ποδοσφαιρικό πολιτισμό, είναι παίκτες μιας κανονικής ομάδας που πράγματι ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν πράγματα πέρα από την… μιζέρια που καθημερινά βιώνουν στα ελληνικά ποδοσφαιρικά δρώμενα.

Διότι όταν αυτό το 2-2 έρχεται από ένα 0-2 απέναντι σε αγγλική ομάδα, από μια άλλη που οι παραστάσεις της αφορούν μόνο ανακοινώσεις για την διαιτησία, για το VAR, για τους παράγοντες ομάδων και αρχών, τα επεισόδια, τα τηλεοπτικά συμβόλαια και όλα τα… συμπαραμαρτούντα, αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία.

Και φυσικά φανερώνει πως όταν δείχνεις εμπιστοσύνη σε έναν προπονητή και στηρίζεις το πλάνο που μαζί του σχεδιάζεις, μπορείς να ελπίζεις σε ακόμα καλύτερες βραδιές ακόμα και στο υψηλότερο επίπεδο, όπως αυτό του Τσάμπιονς Λιγκ, που όλο και πιο πολύ απομακρύνεται από τα ελληνικά σύνορα.

Χτίζοντας λοιπόν, κάτι ανώτερο από τα ελληνικά δεδομένα θα μπορούσε κι ο Βαγγέλης Μαρινάκης να συγκρατήσει τον ενθουσιασμό του από την μεγάλη εμφάνιση της ομάδας του και να σταθεί μόνο στην λαμπρή ευρωπαϊκή εικόνα της, χωρίς να ασχοληθεί με το “πρωτάθλημα των Πρεσπών”, που έτσι κι αλλιώς ανήκει στο παρελθόν.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, μοιάζει να είναι εφέτος το κάτι άλλο! 

Κάτι εξαιρετικά ισορροπημένο και δουλεμένο με τόση προσοχή και επιμέλεια από τον Πέδρο Μαρτίνς, που αρχίζει και τελειώνει ένα ματς υψηλών απαιτήσεων όπως το χθεσινό χωρίς πάνω-κάτω. 

Χωρίς πανικό από τα λάθη του. Με πίστη στο αγωνιστικό του πλάνο, με αντοχή στην πίεση των Άγγλων, με ανταπόδοση σε αυτήν και τελικά με εικόνα και διαχείριση βγαλμένη από το… play station. 

Κάτι δηλαδή, που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε από μεγάλα κλαμπ της Αγγλίας, της Γερμανίας, της Ισπανία, της Ιταλίας…

Όταν ο Ποτσετίνο φτάνει στο σημείο να δηλώσει απογοητευμένος από την Τότεναμ, η οποία δεν κέρδισε ένα ματς από 2-0, τότε είναι σίγουρο ότι ο Ολυμπιακός έκανε κάτι σωστά.

Είχε κοντά τις γραμμές του, δούλεψε σωστά την κάλυψη στα άκρα της άμυνάς του με τους μπακ και τους χαφ, εμφάνισε πλεονέκτημα στο “ένας εναντίον ενός” με τους Ποντένσε και Βαλμπουενά, πίεσε αρκετά με τον ακούραστο Γκερέρο και έβγαζε 3 και 4 παίκτες πάνω στους αντιπάλους όταν εκείνοι έφταναν στη περιοχή του Σα. 

Εξαίρεση ήταν η φάση του 0-2. Αλλά χωρίς λάθη, γκολ δεν μπαίνουν.   

Συμπερασματικά ο Ολυμπιακός όχι μόνο άντεξε σε ένα ματς υψηλής έντασης και απαιτήσεων στο ρυθμό που είχε, αλλά ήταν και καλύτερος από την Τότεναμ στα 60 από τα 90 λεπτά. 

Και στο διάστημα όμως, που οι Άγγλοι είχαν το πάνω χέρι με κατοχή μπάλας και πίεση, οι ερυθρόλευκοι αποδείχθηκαν ικανοί και ψύχραιμοι για να το ξεπεράσουν και να επαναφέρουν την ισορροπία. 

Η συνέχεια επί Σερβικού εδάφους την 1η Οκτωβρίου. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.