Μοιάζει ήδη με το μπάσκετ!

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε εντυπωσιακά στο κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο με μια ισοπαλία στα "χαρτιά", αλλά νίκη στο μυαλό παικτών και φιλάθλων!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος του ματς μίλησε για την ισοπαλία – απόδειξη της συμπερίληψης του Ολυμπιακού στο κορυφαίο ευρωπαϊκό επίπεδο και εξέφρασε τον προβληματισμό του για την εγχώρια σκηνή, αναφέροντας “καθ’ υπερβολή” πως κάνει σκέψεις να ακολουθήσει το μονοπάτι του “αυτονομημένου” μπασκετικού Ολυμπιακού. Όμως ο φετινός Ολυμπιακός μοιάζει ήδη με τον μπασκετικό της τελευταίας δεκαετίας, σε ένα διαφορετικό επίπεδο. Το ασίγαστο πάθος του Βαλμπουενά και του Ποντένσε, θύμισε εκείνο που οδηγούσε τους Σπανούλη και Πρίντεζη σε επικές ανατροπές, μετατρέποντας τον Ολυμπιακό στην πιο “refuse to lose” ομάδα της δεκαετίας. 

Το μέταλλο που παρουσίασε και χθες η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είναι βγαλμένο από τα όνειρα των φίλων της ομάδας. Δεν είναι λίγο ν’ ανταγωνίζεσαι επί ίσοις όροις μ’ έναν τεράστιο σύλλογο και να καταφέρνεις να γυρίσεις “τούμπα” το ματς από 0-2 και μάλιστα να ψάχνεις με θέρμη το γκολ της νίκης. Οι 18 τελικές έναντι δέκα της Τότεναμ στο ματς είναι απλά αριθμοί, καθώς η αγωνιστική εικόνα ήταν ακόμα πιο πειστική. Ο Ποκετίνο μόνο rotation δεν έκανε στο χθεσινό ματς και μόνο ο… ίδιος δεν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο για να πάρει η ομάδα του τη νίκη. 

Η Τότεναμ προηγήθηκε 0-2 ακριβώς επειδή αποτελεί ένα τεράστιο “ποδοσφαιρικό” μέγεθος που δεν λέει όχι στα δώρα που της προσφέρονται. Κάθε λάθος πληρώνεται ακριβά σ’ αυτό το επίπεδο και οι παίκτες του Μαρτίνς πήραν το μάθημα τους μετά τα γκολ των Κέιν και Μόουρα. Η παρουσία του Ματιέ Βαλμπουενά στο ρόστερ ήταν καταλυτική για να πατήσει ξανά ο Ολυμπιακός στα πόδια του και να δώσει την αίσθηση μετά τα πρώτα “μουδιασμένα” λεπτά, πως είναι ικανός την επιστροφή στο ματς. 

Η μάζα του κόσμου σε ένα γήπεδο παρασύρεται από ένστικτα που πολλές φορές βρίσκονται εκτός του φάσματος της ποδοσφαιρικής λογικής. Χθες όμως η συμπαράσταση των φιλάθλων μετά το 0-2 και η πίστη για την ολική επαναφορά στο ματς, προήλθε από το αγωνιστικό αποτύπωμα  της ομάδας του Μαρτίνς. Ας μην ξεχνάμε πως πρόκειται για τη δεύτερη επιστροφή σε αγώνα για φέτος μετά το 1-2 στο Κράσνονταρ. 

Η πιο συνηθισμένη φράση που ακούγεται για τον Ντανιέλ Ποντένσε είναι πως “αν είχε και το γκολ, θα έπαιζε στην Μπαρτσελόνα”. Χθες είχε και το γκολ λοιπόν και η παρουσία του ήταν υπερπολύτιμη για το τελικό 2-2. Ο Πέδρο Μαρτίνς είχε στοχεύσει στις πτέρυγες της Τότεναμ και στους χώρους που δημιουργούνται εκεί. Ο Ποντένσε ήταν ο κατάλληλος τύπος παίκτη, για να ταλαιπωρήσει τους αντιπάλους του στο “ένας εναντίον ενός” και μέσω των συνεργασιών με τον Βαλμπουενά να βγει παραπάνω από μία φορές απέναντι στο γκολ.

Κανείς δεν υστέρησε από πλευράς Ολυμπιακού στο χθεσινοβραδινό ματς. Ακόμα και τα χτυπητά λάθη του Μεριά, δικαιολογούνται ως ένα βαθμό σε ένα ματς με τόση πίεση από πλευράς του αντιπάλου. Θα ήθελα να σταθώ στην εμφάνιση του Ανδρέα Μπουχαλάκη, ο οποίος ήταν ένα ακόμα καθοριστικό γρανάζι για την επιστροφή από το “άχαρο” 0-2. Αγωνιζόμενος ανάμεσα σε… θηρία, κατέθεσε κατά πρώτο λόγο την αναγκαία πνευματική ισορροπία, ενώ λειτούργησε άψογα ώς συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Είναι χαρακτηριστικά τα ποσοστά του! 93% ακρίβεια σε πάσες (92% είχε ο Γκιλιέρμε) και μάλιστα με δέκα στις έντεκα μακρινές μεταβιβάσεις επιτυχημένες. Θα είναι μια βραδιά που θα θυμάται για καιρό ο Έλληνας μέσος. 

Το σημαντικότερο ματς της εβδομάδας ωστόσο είναι αυτό της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό. Ένα κλασικό ντέρμπι με τις ιδιαιτερότητες των τελευταίων ετών, απέναντι στο λαβωμένο “τριφύλλι”. Όσοι θεωρούν πως ο Ολυμπιακός θα κάνει “παρέλαση” στο ΟΑΚΑ, πέφτουν σε πλάνη. Σε αγωνιστικό επίπεδο την ομάδα του Μαρτίνς περιμένει ένα ιδιαιτέρως απαιτητικό ματς και χρειάζεται άμεσα κατέβασμα από το “συννεφάκι” του Τσάμπιονς Λιγκ. Μέχρι την 1η Οκωβρίου και το ταξίδι στο Βελιγράδι μεσολαβούν τα ματς με Παναθηναϊκό και Λαμία, τα οποία αποτελούν την πρώτη μεγάλη ευκιαρία για μικρό προβάδισμα έναντι του κατόχου του τίτλου ΠΑΟΚ, ο οποίος δοκιμάζεται παράλληλα με Άρη και ΑΕΚ. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.