Αυτοί ξεχώρισαν για την ΑΕΚ (pics)

Ποιοι παίκτες της ΑΕΚ ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στον αγώνα με τον Αστέρα της Τρίπολης. Όταν μιλούν οι αριθμοί κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί...

Ποιοι παίκτες της ΑΕΚ ήταν αυτοί που έκαναν τη διαφορά στον αγώνα με τον Αστέρα της Τρίπολης. Όταν μιλούν οι αριθμοί κανένας δεν μπορεί να κρυφτεί… 

«Κιτρινόμαυρη» υπεροχή 
Στην γενική ανάλυση του παιχνιδιού οι αριθμοί επιβεβαιώνουν την κυριαρχία της ΑΕΚ. Η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου είχε 596 επαφές με το 75% αυτών να είναι πετυχημένες. Η πλειοψηφία των επιθέσεων της Ένωσης εκδηλώθηκε από τα πλάγια με το ποσοστό να φτάνει το 67%, ενώ συνολικά οι παίκτες της πραγματοποίησαν 419 πάσες, τη στιγμή που ο Αστέρας είχε 288. 

Ο Σιμόες πάσαρε, ο Λιβάια μάζευε
Από τις 419 «κιτρινόμαυρες» πάσες οι 49 βγήκαν από τα πόδια του Αντρέ Σιμόες, με τον Πορτογάλο να αναζητεί τις περισσότερες φορές τον Χουλτ, τον οποίο τροφοδότησε 8 φορές. Ο Σουηδός με τη σειρά του αναζητούσε τον Μάρκο Λιβάια τον οποίος βρήκε σε 11 περιπτώσεις. Τις περισσότερες από κάθε άλλον. Ο Κροάτης επιθετικός ήταν ο πιο δραστήριος παίκτης της Ένωσης καθώς υποδέχθηκε τη μπάλα 42 φορές. 

Μπακάκης-Σιμόες-Χουλτ-Λιβάια
Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να διαπιστώσετε με το έντονο μπλε χρώμα τους παίκτες που άλλαξαν τις περισσότερες πάσες μεταξύ τους. Κάτι που δείχνει ότι το επικίνδυνο κομμάτι των επιθέσεων της ΑΕΚ ξεκινούσε από την αριστερή πλευρά. Μπακάκης, Σιμόες, Χουλτ και Λιβάια ήταν οι παίκτες που είχαν την συχνότερη επαφή με τη μπάλα βγάζοντας σε πολλές περιπτώσεις ωραίες και πετυχημένες συνεργασίες. 

Ο mvp Αντρέ Σιμόες
Μετά από αρκετό καιρό ο Αντρέ Σιμόες φάνηκε υπερπολύτιμος για το παιχνίδι της ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο το νικητήριο γκολ που σημείωσε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ολόκληρη η παρουσία του στο ματς. Ο Πορτογάλος είχε τις περισσότερες πάσες από κάθε άλλον συμπαίκτη του (50), δημιούργησε μία ευκαιρία για να σκοράρει συμπαίκτης του, ήταν 100% σωστός στα τάκλιν του, ενώ είχε και 9 ανακτήσεις της μπάλας. 

Ο πολύτιμος Λιβάια
Με 75% ακρίβεια στα σουτ και 25% επιτυχία ο Μάρκο Λιβάια ήταν καθοριστικός σε έναν ακόμα αγώνα της Ένωσης. Δημιούργησε μία ευκαιρία, έκανε τρεις ντρίμπλες, κέρδισε τρία φάουλ, είχε 4 σουτ τα τρία στην εστία και σκόραρε ένα γκολ. Μελανό σημείο στο παιχνίδι του οι 19 χαμένες μπάλες. 

Ο χρήσιμος Αλμπάνης
Ο Χρήστος Αλμπάνης μπήκε στο ματς από… σπόντα λόγω του τραυματισμού του Ολιβέιρα. Μέσα σε 45 λεπτά όμως βοήθησε σημαντικά δημιουργώντας τέσσερις ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του, ενώ είχε την ασίστ στο γκολ του Λιβάια.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.