Στο μυαλό του Τζον Φαν’τ Σχιπ

Ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας, Τζον Φαν'τ Σχιπ έχει είδωλο τον Γιόχαν Κρόιφ, πιστεύει στα ταλέντα, παίζει 4-3-3 και τελευταία φορά ασχολήθηκε με εθνική ομάδα το 2008 όταν ήταν βοηθός του Μάρκο Φαν Μπάστεν στους οράνιε. Μας ταιριάζει άραγε;

Ο Φαν’τ Σχιπ δεν το κρύβει ότι όποτε έχει αμφιβολία για κάτι αναρωτιέται : “Τι θα έκανε ο Γιόχαν Κρόιφ;”

Έχει παραδεχτεί ότι αν δεν υπήρχε αυτή η τεράστια ποδοσφαιρική φυσιογνωμία δεν θα είχε κάνει καριέρα στο ποδόσφαιρο είτε ως παίκτης είτε ως προπονητής.

Μπολιασμένος με τις ιδέες του Κρόιφ αναλαμβάνει την – σε ανάγκη σοκ – ομάδα μας πιστεύοντας στο θάρρος, τις σωστές αποφάσεις και στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Δεν νομίζω ότι έχουμε ξαναδεί τέτοιο προπονητή στον πάγκο, μοιάζει αντίθετος με το ποδοσφαιρικό DNA μιας χώρας που παράγει… κεντρικούς αμυντικούς. 

“Παίξτε ποδόσφαιρο. Παίξτε ελεύθερα. Για αυτό, όταν ήσασταν μικρά παιδιά, αρχίσατε να παίζετε, για να δείξετε το ταλέντο σας και να το διασκεδάσετε και αυτό πρέπει να κάνετε σε οποιοδήποτε επίπεδο” Τζον Φαν’τ Σχιπ

Υπάρχουν αρκετοί Ολλανδοί που πιστεύουν ότι κάποια στιγμή πρέπει να περάσει από τον πάγκο του Άγιαξ! Τον θεωρούν ισάξιο του Πέτερ Μπος ο οποίος οδήγησε τον Αίαντα στον τελικό του Europa League την σεζόν 17/18 και ήταν αυτός που έβαλε στην ομάδα τους Ντε Γιόνγκ και Ντε Λιχτ!

“Φυσικά πρέπει να υπάρχει πειθαρχία, ξεκάθαροι ρόλοι. Μέσα σε όλα αυτά όμως πρέπει ο κάθε παίκτης να έχει την αγωνιστική ελευθερία του και αυτό θέλω να καταλαβαίνουν οι παίκτες μου”  Τζόνι Φαν’τ Σχιπ.

Όταν ανέλαβε την Τσβόλε το 2017, ο πρώτος στόχος του ήταν να φτιάξει την άμυνά του και μετά να δώσει ελευθερία στην επίθεση. Αυτό μας κάνει. Έχουμε ξεχάσει πως να παίζουμε άμυνα. Οι Ολλανδοί λένε ότι είναι τολμηρός, αυστηρός αλλά και ξεκάθαρος με τους παίκτες του. Φροντίζει να προσέχει τα αποδυτήρια της ομάδας. Δεν φοβάται να πει αυτό που σκέφτεται και αυτό στην χώρα μας, μάλλον δεν είναι καλό!

Ποιο είναι το συμπέρασμα; Με τρομάζει η ιδέα στο να παίζουμε σαν Ολλανδοί! Δεν νομίζω ότι μπορούμε να το υποστηρίξουμε και δεν έχουμε και την ποιότητα μέσο-επιθετικά για να το κάνουμε σε υψηλό επίπεδο. Η πειθαρχία, η σοβαρότητα, η καλή άμυνα και μετά η ελευθερία μέσο-επιθετικά όμως μας κάνουν όπως μας κάνει αρκετά και το ότι προσέχει και τα αποδυτήρια! 

Έχει στεφθεί Πρωταθλητής Ευρώπης με την Ολλανδία το 1988 ως παίκτης! Έχει παίξει σε υψηλό επίπεδο, έχει μάθει από τον ίσως καλύτερο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή στην ιστορία και μοιάζει να παίρνει πολύ στα σοβαρά τις σχέσεις του με τους ποδοσφαιριστές. Δεν τον βλέπω ιδιαίτερα ενεργό στα social media και ίσως θα πρέπει να μάθει περισσότερα για αυτά γιατί στην Ελλάδα μπορεί… να σε καταπιούν! 

Με καχυποψία αντιμετωπίσαμε τον Ότο Ρέχαγκελ όταν ήρθε στην Ελλάδα στα 63 του… ας δώσουμε μια ευκαιρία στον πρώτο Ολλανδό προπονητή που στα 55 του αναλαμβάνει την ομάδα μας. Αρχίζω να πιστεύω ότι την αξίζει!  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.