Το γυναικείο ποδόσφαιρο είναι εδώ!

Για όσους δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα, το "ασθενές" φύλο δυναμώνει και παίζει ποδόσφαιρο επιπέδου έτοιμο να κατακτήσει τον κόσμο.

Το ποδόσφαιρο είθισται να θεωρείται ανδρικό σπορ, αλλά ποιος μπορεί να κάνει αυτόν τον διαχωρισμό στη σημερινή κοινωνία. Με όρους απόλυτης ισότητας οι εποχές αλλάζουν και κάθε διαχωρισμός επαγγελμάτων φαντάζει παρωχημένος και αναχρονιστικός.

Το λαοφιλέστερο σπορ είναι μια δεξαμενή συναισθημάτων η οποία δεν επιδέχεται διακρίσεις. Μπορούν να παίξουν άπαντες, ανεξαρτήτως ηλικίας και φύλου. Οι γυναίκες που παίζουν ποδόσφαιρο σήμερα μάλλον σέβονται περισσότερο το άθλημα από τους άνδρες. 

Μια ματιά στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο με τα γεμάτα γήπεδα και με το θέαμα να φτάνει σε πολύ υψηλά επίπεδα δείχνει ότι το πράγμα αλλάζει. Το γυναικείο ποδόσφαιρο αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Παγκόσμια Ομοσπονδία και ήδη πολλά projects αφορούν στην περαιτέρω ανάδειξη και διάδοσή του.

Προσοχή, δε λέει κανείς ότι το γυναικείο ποδόσφαιρο έρχεται να υπερκεράσει το αντρικό. Κάθε άλλο. Έρχεται να το συμπληρώσει. Όπως η γυναίκα συμπληρώνει τον άντρα σε κάθε μορφή της ζωής. Άλλωστε μόλις τις τελευταίες δεκαετίες ουσιαστικά άρχισε να εκλείπει ο “ρατσισμός” απέναντι στο γυναικείο ποδόσφαιρο.

Η ισότητα στον βασιλιά των σπορ, μόνο καλό θα κάνει στο άθλημα, για το οποίο θα ανοίξει μια νέα πόρτα θεάματος. Μια πόρτα εμπορική, μια πόρτα που θα οδηγεί όσους αγαπούν το άθλημα πραγματικά να ανακαλύψουν έναν νέο κόσμο. Έναν κόσμο που παραμένει αγνός, ρομαντικός και που το άθλημα τον έχει ανάγκη. 

Σε αυτό το πλαίσιο, το συνέδριο Athens Women’s Football Summit της εταιρίας IBF, στις 16-17 Οκτωβρίου έρχεται στην Αθήνα, για να μας δώσει την ώθηση που χρειάζεται να αντιληφθούμε το ρεύμα που έχει αρχίσει να κατακλύζει το ποδόσφαιρο παγκοσμίως.  

Σε αυτό το συνέδριο θα δώσουν το παρών σπουδαίοι ομιλητές όπως η Καρολίνα Μοράσε των 550 γκολ στη Serie A, η επικεφαλής των διοργανώσεων της ΦΙΦΑ Τατιάνα Χένι, η Αντιπρόεδρος της Γαλλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου Μπριζίτ Ενρίκε, η πρώην επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου στη ΦΙΦΑ Μάι Μπλάνκο, η επικεφαλής του γυναικείου ποδοσφαίρου στην Αγγλία Ρούπιντερ Μπάινς και πολλοί αακόμη άνθρωποι του ποδόσφαίρου και των θεσμών από την Ελλάδα και το εξωτερικό που μπορείτε να δείτε πατώντας στο link της διοργάνωσης.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.