«Διαβολοβδομάδα» για τρεις

Ο Γρηγόρης Παπαβασιλείου γράφει στο προσωπικό του blog για τις ευρωπαϊκές μάχες των τριών ελληνικών ομάδων και εξηγεί τι πρέπει να προσέξουν για να βρεθούν στους ομίλους του Champions και του Europa League.

Έφτασε η ώρα Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ να παίξουν για το δικό τους ευρωπαϊκό ζην, αλλά και το ευ ζην του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφού αυτά τα 6 παιχνίδια θα κρίνουν εν πολλοίς, αν θα ακολουθήσουν άλλα 18 και αν έχουμε ελπίδες να διατηρήσουμε τον ίδιο αριθμό ομάδων στα ευρωπαϊκά κύπελλα.

Ο Ολυμπιακός, που έχει σίγουρη ευρωπαϊκή συνέχεια καθώς αν αποκλειστεί από την Κρασνοντάρ, θα συνεχίσει στους ομίλους του Europa, έχει στα «πόδια» του χρυσή ευκαιρία. Οι Ρώσοι είναι το τελευταίο εμπόδιο πριν τους χρυσούς ομίλους, σίγουρα υψηλό, αλλά σε καμία περίπτωση ανυπέρβλητο. Πρόκειται για μία ομάδα που της αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο, έχει μονάδες με ποιότητα, αλλά δυσκολεύεται πολύ στις στημένες μπάλες στην άμυνά της. Αυτή την αδυναμία πρέπει να εκμεταλλευτεί η ομάδα του Μαρτίνς, η οποία έδειξε ιδιαίτερα δυνατή σε αυτό το κομμάτι μέχρι τώρα. Ο Ολυμπιακός πρέπει να εκμηδενίσει τα λάθη στην άμυνά του και να αποτρέψει τα «πουλήματα» μπάλας στη μεσαία γραμμή, καθώς η Κρασνοντάρ είναι «φωτιά» στο ανοιχτό γήπεδο. Λάθη όπως αυτά με την Μπασακσεχίρ δε θα μείνουν αναπάντητα αυτή τη φορά και ο Σα δε θα μπορεί να βγάζει τα πάντα. Η υπομονή και το «καθαρό» μυαλό είναι τα δύο στοιχεία που θα φέρουν την πρόκριση. Για τους ερυθρόλευκους πάντως είναι τεράστια ευκαιρία και ο Πορτογάλος κόουτς θα έχει «λιώσει» τις αναμετρήσεις με την Πόρτο, για να βρει τις αδυναμίες των Ρώσων. Ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει.

Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα μάτια τον Άγιαξ κι αν δεν ήταν η σαφής επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μέσω του διαιτητή, να βρεθούν οι Ολλανδοί στα πλέι οφ, τώρα θα μιλούσαμε για άλλο αντίπαλο. Η Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι ομάδα που δεν τρομάζει το δικέφαλο, αλλά δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Η πρόκριση εξαρτάται 100% από την ομάδα του Φερέιρα κι αν πιάσει απόδοση ανάλογη της Ολλανδίας τότε δε θα έχει πρόβλημα να βρεθεί στους ομίλους του Europa. Ο αποκλεισμός από τον Άγιαξ και κυρίως ο τρόπος που ήρθε, αφήνει πληγές τις οποίες πρέπει να κλείσει ο ΠΑΟΚ και να περάσει. Δεν πρέπει να μείνει στο πως αποκλείστηκε, αλλά να πεισμώσει και να κάνει δικά του και τα δύο ματς, χωρίς να αφήσει περιθώρια στους Σλοβάκους. Η Σλόβαν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά το πρωτάθλημά της, μετρώντας 5 στα 5 με 17 γκολ υπέρ και μόλις 1 κατά και αυτό μακριά από την έδρα της. Με προσοχή ο ΠΑΟΚ περνάει, αρκεί να μην υποτιμήσει τον αντίπαλο και να μη μείνει στην προηγούμενη ευρωπαϊκή του περιπέτεια.

Η ΑΕΚ βρίσκει απέναντί της μια ομάδα, η οποία στα 3 επίσημα και στα 4 πολύ δυνατά φιλικά που έχει δώσει, δεν έχει ηττηθεί. Μετράει 6 ισοπαλίες και 1 νίκη, σκοράροντας συνεχώς, αλλά δέχεται κιόλας γκολ, κάτι ενθαρρυντικό για την Ένωση. Ο δικέφαλος πρέπει να «λύσει» τα δικά του προβλήματα για να κοιτάξει τους Τούρκους στα μάτια. Με την απόδοση κόντρα στην Κραϊόβα, έστω κι αν ήρθε η πρόκριση, η ΑΕΚ δεν παίρνει το ρόλο του φαβορί σε αυτό το ζευγάρι, κάτι που ίσως τη βολέψει. Ο Καρντόσο δεν μπορεί ακόμη να περάσει στους παίκτες του αυτό που θέλει να παίξει η ομάδα του κι αν δεν υπήρχαν οι παλιοί στα 2 ματς με τους Ρουμάνους, θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα. Βέρντε και κυρίως Ζεράλδες δεν έχουν βγει μέχρι στιγμής, ο Ολιβέιρα είναι ανέτοιμος και η παραμονή Γιακουμάκη στο ρόστερ μοιάζει με μήνυμα προς τον απείθαρχο Λιβάια. Η Τραμπζονσπορ είναι ικανή να εκμεταλλευτεί τα κενά της ΑΕΚ, κυρίως στα άκρα και να δυσκολέψει πολύ την υπόθεση πρόκριση. Έτσι όπως είναι τώρα η ΑΕΚ, στα δικά μου μάτια η είσοδος στους ομίλους ίσως είναι υπέρβαση. Μακάρι να γίνει.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.