Τι έγινε με τα ελληνόπουλα του Παναθηναϊκού

Ο Νίκος Τζουάννης καταρρίπτει στο προσωπικό του blog τον... αστικό μύθο περί μη αξιοποίησης των νεαρών ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού.

Η… ρίζα του “κακού” για την… άκυρη εκκίνηση του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα δεν είναι ο περιορισμένος χρόνος συμμετοχής των νεαρών παικτών του Τριφυλλιού στις δύο πρώτες αγωνιστικές. Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρα στη νοοτροπία, καθώς ο… αστικός μύθος περί “εξαφάνισης” των ποδοσφαιριστών της Ακαδημίας και των νεαρών από το πρότζεκτ του Τριφυλλιού απλά δεν… υφίσταται. 

Ρίχνοντας μια ματιά στη λίστα των νεαρών παικτών που σήκωσαν πέρυσι το μεγαλύτερο βάρος, μονάχα δύο έχουν βγει από την “εξίσωση”. Οι Δημήτρης Εμμανουηλίδης και Πασχάλης Στάικος. Ο πρώτος παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού στον Πανιώνιο με στόχο να πάρει περισσότερα παιχνίδια και να αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε μια ομάδα που ξέρει πως να αναδεικνύει το ταλέντο των νεαρών ποδοσφαιριστών. Ο δεύτερος δεν ταίριαζε στα πλάνα του Δώνη και αποδεσμεύτηκε, καθώς οι Πράσινοι θεώρησαν ότι δεν έχει την αναμενόμενη εξέλιξη στην ποδοσφαιρική του πορεία. 

Οι υπόλοιποι βρίσκονται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού και για διάφορους λόγους ακόμα δεν είναι στην “πρώτη γραμμή”. Ο Μπουζούκης πέρασε ένα δύσκολο τραυματισμό το καλοκαίρι, δεν είναι απόλυτα έτοιμος και γι΄αυτό δεν έχει πάρει ακόμα φανέλα βασικού. Ο Χατζηγιοβάνης βρέθηκε στο αρχικό σχήμα των Πράσινων στο ματς με τον ΟΦΗ και ήταν βασικός σχεδόν σε όλα τα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας. Ο Μαυρομμάτης έμεινε αρκετά πίσω με τον περσινό τραυματισμό του και χρειάζεται – σύμφωνα με το τεχνικό τιμ των Πράσινων – λίγο χρόνο για να βρει το ρυθμό και τα “πατήματα” του. Ο Καμπετσής έχει μπροστά του τον Μακέντα και είναι δύσκολο να βρει χώρο στην κορυφή της επίθεσης, ενώ στα άκρα έχει δείξει ότι δυσκολεύεται, ενώ… προαγωγή στην πρώτη ομάδα πήραν αρκετοί πιτσιρικάδες από την Κ19 με τους Αλεξανδρόπουλο και Ζαγαρίτη να δείχνουν στην αρχή της σεζόν πως βρίσκονται ένα βήμα πιο μπροστά σε σχέση με τους υπόλοιπους συμπαίκτες τους.

Επίσης μην νομίζετε ότι στο Κορωπί υπάρχει αυτή τη στιγμή το super ταλέντο και απλά οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού το έχουν… ξεχασμένο! Όσοι ξεχώρισαν από την ομάδα Νέων πήραν την ευκαιρία στην προετοιμασία. Άλλοι διακρίθηκαν και “κέρδισαν” τον προπονητή τους, άλλοι θα χρειαστούν ακόμα λίγο χρόνο για να μπουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Καμία διαφοροποίηση δεν υπάρχει στο πλάνο που έχουν σχεδιάσει οι Πράσινοι από το ξεκίνημα της περσινής αγωνιστικής χρονιάς και πολύ περισσότερο δεν υπάρχει καμία διάθεση “παραγκωνισμού” των νεαρών παικτών. Οι απαιτήσεις είναι πλέον μεγαλύτερες, η περίοδος… χάριτος πέρασε και όπως συνηθίζει να λέει ο Δώνης: “όποιος αξίζει, θα αγωνίζεται”. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.