Επέστρεψε για να μείνει

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης γράφει στο προσωπικό του blog από το Μονπελιέ για την ήττα της εθνικής ανδρών από την Πορτογαλία και τα κέρδη από τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία.

O στόχος επετεύχθη με αντίπαλο τη Ρουμανία. Την ομάδα που με δυο νίκες κατέκτησε το Silver European League. H εθνική ανδρών πήρε ρεβάνς για τη χαμένη πρωτιά, σε ματς στο οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ και αντέδρασε υποδειγματικά.

Με την Πορτογαλία, το σενάριο ήταν ιδανικό μέχρι το 1-0 σετ και 11-5 στο δεύτερο. Ο δρόμος είχε ανοίξει διάπλατα για την κορυφαία 16άδα της Ευρώπης. Με τη διαφορά όμως ότι η ομάδα του Φερέιρα δεν είναι Ρουμανία. Αντέδρασε, προσπέρασε και έκανε στην εθνική του Ανδρεόπουλου ό,τι αυτή έκανε στη Ρουμανία. Ανατροπή νίκης.

Δεν έβγαλε μάτια η Πορτογαλία. Δεν έχει μεγάλη απόσταση από την εθνική Ελλάδας κι ας αγωνίστηκε στο VNL με σπουδαία ματς κόντρα στη Βραζιλία. Η Πορτογαλία όμως συμμετέχει σε μεγάλες διοργανώσεις και κάνει όπως και οι μεγάλες ομάδες μεγάλες και με δυνατά φιλικά προετοιμασίες. Ήταν έτοιμη πνευματικά και τακτικά να επιστρέψει στο ματς. Και το έκανε με αέρα μεγάλης ομάδας που δεν είναι ακόμη. Με αέρα καλύτερης αυτή τη στιγμή από τη δική μας εθνική ομάδας.

Η Ελλάδα αποχαιρετά τη 16αδα, εκτός κι αν η Ρουμανία μας επιφυλάσσει νίκη-έκπληξη απέναντι στην Πορτογαλία. Ουδείς το πιστεύει. Μαθηματικά ελπίζουμε ακόμη.

Η εθνική βγαίνει από το τουρνουά κερδισμένη πολλαπλώς. Γιατί επέστρεψε στην ελίτ. Γιατί έδειξε ότι θέλει και μπορεί. Γιατί τα παιδιά το πάλεψαν και το χάρηκαν. Και επειδή θέλουν να το ξαναζήσουν, δε μένει παρά να έχουν και τις κατάλληλες βοήθειες για να τα καταφέρουν. Δυο χρόνια μετά, η νίκη με την Πορτογαλία αντίπαλο είναι μονόδρομος…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.