Μάθε ΠΑΟΚ άμυνα!

Οι αριθμοί (10 γκολ παθητικό σε 6 αγώνες) δείχνουν τη βασική αδυναμία του "Δικέφαλου" την τρέχουσα σεζόν, που πρέπει να διορθώσει άμεσα, αν θέλει να διατηρήσει τα κεκτημένα της περασμένης περιόδου

Ο ΠΑΟΚ έφτασε στην πρώτη διακοπή της τρέχουσας περιόδου με θετικό ισοζύγιο στο πρωτάθλημα και αρνητικό στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις, έχοντας δώσει έξι επίσημα παιχνίδια συνολικά μέχρι τώρα, που αποτελούν σημαντικό δείγμα γραφής, ώστε να μπορεί κάποιος να βγάλει τα πρώτα συμπεράσματα. Και το βασικότερο εξ αυτών είναι ότι ο ΠΑΟΚ πονάει στην άμυνά του.
Όταν λέμε άμυνα, βεβαίως, δεν αναφερόμαστε μόνο στην αμυντική γραμμή, αλλά στη συνολική λειτουργία της ομάδας σε αυτόν τον τομέα. Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί και δεν κρύβουν την αλήθεια. Ο ΠΑΟΚ στα έξι αυτά παιχνίδια δεν κράτησε ποτέ την εστία του απαραβίαστη. Αντιθέτως, μέτρησε 10 γκολ σε βάρος του, που σημαίνει περίπου 2 κατά μέσο όρο σε κάθε ματς. Για τον ΠΑΟΚ της περασμένης σεζόν το νούμερο είναι… εξωφρενικό!
Ο “Δικέφαλος” την περασμένη περίοδο, ακολουθώντας πιστά το 4-2-3-1 του Ρασβάν Λουτσέσκου, δέχτηκε 42 γκολ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, εκ των οποίων μόνο 14 στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα υπόλοιπα 28 ήταν στην Ευρώπη (κυρίως) και στο Κύπελλο Ελλάδας, με τη σημείωση ότι ειδικά στα παιχνίδια του ομίλου του Europa League οι “ασπρόμαυροι” λίγη σημασία έδιναν, καθώς όλη τους η προσοχή είχε επικεντρωθεί στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά και του Κυπέλλου -σε δεύτερο βαθμό.  
Ο “Δικέφαλος” τέτοια εποχή την περασμένη σεζόν, φτάνοντας δηλαδή στην πρώτη διακοπή των υποχρεώσεών του, είχε δώσει δύο παραπάνω ευρωπαϊκά ματς, που σημαίνει ότι είχε παίξει 8 επίσημους αγώνες. Οι αντίπαλοι ήταν σαφώς καλύτερου επιπέδου από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας, μιας και μιλάμε για τη Βασιλεία και τη Σπαρτάκ Μόσχας, κόντρα στις οποίες μάλιστα, στις έδρες τους, είχε περάσει με 0 παθητικό στην άμυνα. Σε αυτούς τους 8 αγώνες είχε δεχτεί 8 τέρματα, τα μισά εκ των οποίων από την Μπενφίκα στον επαναληπτικό στην Τούμπα (1-4). Στην Ελλάδα είχε κρατήσει το 0 απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας και κόντρα στον Πανιώνιο εκτός έδρας.
Η σύγκριση δείχνει ότι πράγματι αυτή τη σεζόν ο ΠΑΟΚ έχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα, που καλό γι’ αυτόν είναι να το λύσει άμεσα, αν θέλει να κρατήσει στην Ελλάδα τα κεκτημένα, πράγμα καθόλου εύκολο, λόγω και του νέου συστήματος στο πρωτάθλημα. Δυστυχώς για τους “ασπρόμαυρους”, παρότι ο Άμπελ Φερέιρα έχει συμπληρώσει δύο μήνες στην τεχνική ηγεσία, το σύστημα που αυτός θέλει να εφαρμόσει δεν το έχουν εμπεδώσει ακόμη.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζονται χρόνο για να φτάσουν στο επιθυμητό γι’ αυτούς επίπεδο, όμως, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός τους. Στη διακοπή, για παράδειγμα, αρκετοί θα απουσιάσουν λόγω υποχρεώσεων με τις Εθνικές ομάδες (Πασχαλάκης, Πέλκας, Λημνιός, Εσίτι, Στοχ, Μιχάι, ενώ ο Ίνγκασον ζήτησε να μην πάει στην Εθνική Ισλανδίας για να δουλέψει στη Θεσσαλονίκη με την ομάδα), ο Βαρέλα είναι τραυματίας, ενώ και οι Βιεϊρίνια και Μαουρίσιο δεν είναι ακόμη έτοιμοι.
Η χρονιά στράβωσε από το ξεκίνημα για τον ΠΑΟΚ λόγω των απανωτών αποκλεισμών από Άγιαξ και Σλόβαν Μπρατισλάβας, από το Champions League και το Europa League, αντίστοιχα, ενώ η εικόνα στα παιχνίδια για το ελληνικό πρωτάθλημα δεν αφήνει τα ίδια περιθώρια εμπιστοσύνης που άφηνε η εικόνα της περασμένης περιόδου, στα τέλη του καλοκαιριού. Ασφαλώς, τα θετικά αποτελέσματα με Παναιτωλικό και Πανιώνιο σώζουν την κατάσταση, όμως, αυτά τα δύο παιχνίδια δεν ήταν παρά απλώς ένας… λόφος που ανέβηκε με επιτυχία ο ΠΑΟΚ. Το βουνό είναι μπροστά του…    


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.