Υπάρχει σφυγμός στην Πλατεία

Το «ηλεκτροσόκ» με την αλλαγή προπονητή έπιασε, το «ντοπάρισμα» των οπαδών πριν το ματς έδωσε ενέργεια και ο παθιασμένος Πανιώνιος έκανε σεφτέ. Του Αποστόλη Λάμπου.

Ο Πανιώνιος εκ προοιμίου έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο το ματς με την ΑΕΛ όπως και όλα μέχρι να «σβήσει» το -6 στη βαθμολογία. Ο Νικόδημος Παπαβασιλείου ανέλαβε την ομάδα στη διακοπή των εθνικών ομάδων και προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του, καθώς θα ήταν αφύσικο να παίζει η ομάδα τη μπάλα που θέλει ο Κύπριος τεχνικός.

Με συνεχείς ομιλίες και διαλόγους προσπάθησε να αποφορτίσει τους παίκτες του και να τους απελευθερώσει ποδοσφαιρικά. Τα δύο βασικά πράγματα που ζήταγε ήταν το διαρκές pressing στο κέντρο του γηπέδου με επιθετική άμυνα στο μεσοδιάστημα άμυνας και κέντρου και οι σωστές τοποθετήσεις των παικτών του.

Μία μέρα νωρίτερα οπαδοί της ομάδας επισκέφτηκαν την αποστολή και εξέφρασαν τη στήριξή τους αρκεί να βλέπουν τους παίκτες να παίζουν πάθος και ψυχή. Αν μη τι άλλο, ο Πανιώνιος τα είχε αυτά στο ματς με την ομάδα της Λάρισας και τον βοήθησαν πολύ στο να φτάσει στην πρώτη νίκη-ανάσα στο πρωτάθλημα.

Άλλωστε δε θα γινόταν αλλιώς. Στην επέτειο για τα 129 χρόνια από την ίδρυση του Ιστορικού, αλλά και σε μια μέρα μνήμης για τα θύματα της Μικρασιατικής καταστροφής το σκηνικό ήταν προδιαγεγραμμένο. Ο Πανιώνιος αυτή τη μέρα έπαιζε για πολλά περισσότερα από την κάλυψη του -6. 

Πλέον με αφετηρία αυτή τη μέρα κέρδισε μια εβδομάδα δουλειάς με τον νέο του προπονητή ώστε να βάλει άλλο ένα στοιχείο στο παιχνίδι του πέραν της επιθετικής άμυνας που επιτρέπει πετυχημένα αμυντικά transition και τις σωστές τοποθετήσεις των παικτών του. Πρέπει σιγά-σιγά να γίνει και πιο δημιουργικός. Έτσι θα φτάσει τους υπόλοιπους νωρίς και χωρίς να του βγει η γλώσσα στο τρέξιμο.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.