Δεν φταίει μόνο ο Δώνης γι’ αυτό το χάλι

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει στο προσωπικό του blog για τη βαριά ήττα 4-0 του Παναθηναϊκού από τον Άρη και την επόμενη μέρα των “πράσινων”, μετά το κακό τους ξεκίνημα στου πρωτάθλημα.

Νομίζω πως δεν υπάρχει κανένας λόγος να μπούμε στη διαδικασία ποδοσφαιρικής ανάλυσης για το παιχνίδι του «Κλ. Βικελίδης», καθώς δεν υπάρχει μια απλή και λογική εξήγηση για το νέο αγωνιστικό «ναυάγιο» του Παναθηναϊκού στη Θεσσαλονίκη.

Ο Δώνης ανέλαβε την ευθύνη που του αναλογεί και παντελονάτα – και αναμενόμενα για ένα ευσυνείδητο προπονητή – άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από την τεχνική ηγεσία του Τριφυλλιού. Άλλωστε αυτή η ομάδα είναι δικό του δημιούργημα και έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό το αγωνιστικό χάλι του Παναθηναϊκού. Όμως την ίδια στιγμή θα περίμενε κανείς ανάλογη αντίδραση από όλους όσοι έχουν οδηγήσει στην ομάδα σε αυτή την κατάσταση. Δεν άκουσα από τον Νίκο Νταμπίζα, ο οποίος σχεδίασε το μεταγραφικό πλάνο και προχώρησε στην υλοποίηση του, να αναλαμβάνει την ευθύνη του για την αποκρουστική εικόνα που είχαν οι Πράσινοι και στο παιχνίδι με τον Άρη, δεν είδα τον Γιάννη Αλαφούζο να βγαίνει μπροστά όπως οφείλει ως μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ και να παίρνει πρωτοβουλίες για να βγάλει το σύλλογο από αυτό το αγωνιστικό αδιέξοδο.

Η ευθύνη είναι συνολική και δεν οφείλεται αυτή η αγωνιστική κατρακύλα μονάχα σε έναν άνθρωπο. Όση ευθύνη έχει ο Δώνης, αλλά και οι συνεργάτες του για την “ελεύθερη πτώση” του Παναθηναϊκού, άλλη τόση έχουν ο τεχνικός διευθυντής,τα μέλη της διοίκησης και πολύ περισσότερο ο μεγαλομέτοχος.

Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός αγωνίστηκε στη Θεσσαλονίκη με μονάχα έναν – από τους εννιά – νεοαποκτηθέντες στο βασικό του σχήμα λέει πολλά για τον μεταγραφικό σχεδιασμό που έγινε αυτό το καλοκαίρι. Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ποιος κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών και οφείλει να παίρνει αποφάσεις, ποιος άφησε αυτό το σύλλογο να πάρει την κατηφόρα, ποιος απέχει τόσο καιρό, αλλά και ποιος χρηματοδοτεί το κλαμπ.

Οι παίκτες δεν μένουν έξω από το… χορό, γιατί έχουν στα χέρια τους ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από την πίτα της αποτυχίας. Κανένας δεν κάνει χάρη στο σύλλογο, όλοι τους είναι επαγγελματίες, πλέον πληρώνονται κανονικά και δεν έχουν καμία δικαιολογία για την απογοητευτική εικόνα που έχουν δείξει στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Δεν μπορώ να προβλέψω και να πω με σιγουριά αν η κατάσταση είναι αναστρέψιμη, όμως είναι ξεκάθαρο πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα ηλεκτροσόκ για να συνέλθει. Αν αυτό είναι η αποχώρηση του προπονητή κι αν αυτή είναι η λύση σε ένα πρόβλημα που μοιάζει με δέντρο με πολλά κλαδιά,τότε οι υπεύθυνοι οφείλουν να πάρουν τις αποφάσεις τους, αφού πρώτα όμως κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη και αναλογιστούν πώς έφτασε ο Παναθηναϊκός μέχρι εδώ.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.