Aπαιτείται αντίδραση…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την επικείμενη αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο στο γήπεδο της Τούμπας και τονίζει πως οι νταμπλούχοι Ελλάδος θα πρέπει να αντιδράσουν στο συγκεκριμένο ματς.

Έχουν περάσει τρεις ημέρες από το πάρα πολύ δύσκολο βράδυ της περασμένης Πέμπτης, εξαιτίας του αποκλεισμού από τη Σλόβαν Μπρατισλάβα και της απώλειας της περαιτέρω ευρωπαϊκής προοπτοκής για τον ΠΑΟΚ της φετινής σεζόν. Αδιαμφισβήτητα το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί ανάμεσα στον αγώνα του Europa League και τον αποψινό – και πάλι – στην Τούμπα με τον Πανιώνιο στις 19.00 για το πρωτάθλημα είναι πολύ μικρό για να επουλώσει τις πληγές που δημιουργήθηκαν. Ωστόσο, όπως πολλάκις έχει ειπωθεί, ο χρόνος είναι ο πλέον αμείλικτος παράγοντας καθώς δε σταματά για κανέναν. 

Τεχνική ηγεσία και ποδοσφαιριστές έλαβαν μια γεύση της όλης κατάστασης μέσα από όλα όσα τους μετέφερε ο Ιβάν Σαββίδης. Όμως είναι επώδυνη και δύσκολη η διαδρομή από το ζενίθ στο ναδίρ μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, όπως εξίσου απαιτητική είναι η επιστροφή σε φυσιολογικά επίπεδα. Θα πάρει χρόνο και χρειάζονται μόνον θετικά αποτελέσματα προκειμένου να επανέλθει η ηρεμία κι η φυσιολογικότητα των πραγμάτων. Δεν είναι αυτονόητο αλλά είναι υπεραπαραίτητο. 

Η μεγαλύτερη δυσκολία έγκειται στο να ξεπεράσει κάποιος την απογοήτευση της αποτυχίας μέσα σε τριακόσια εξήντα λεπτά μιας προσπάθειας που διήρκησε – σχεδόν – ένα χρόνο και να πείσει τον εαυτό του να σταθεί απαθής βγάζοντας τον καλύτερο δυνατό εαυτό του για κάτι που το έχει ήδη βιώσει. Ανθρώπινο μεν αλλά κάπου εδώ μπαίνει ο όρος «επαγγελματισμός». Τους διόλου ευκαταφρόνητους πόρους αυτής της ικανότητας γεύονται οι πλέον ικανοί εξ αυτών που ασχολούνται επαγγελματικά με το ποδόσφαιρο ή πιο λαϊκά «γι’ αυτό πληρώνονται».

Με την αλήθεια να βρίσκεται κάπου στη μέση ο «Δικέφαλος» καλείται να πραγματοποιήσει άμεσα επανεκκίνηση. Να βρει τις ισορροπίες του, να μάθει από τα παθήματά του, να συνεχίσει τη σκληρή δουλειά πάνω στο φετινό του πλάνο με τις όποιες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν και ν’ αποτινάξει από πάνω του την όποια υποψία ανασφάλειας ή υπερβολικής αυτοπεποίθησης – στα όρια της έπαρσης – μπορεί να χαρακτηρίζουν τα οποιαδήποτε πρόσωπα τον πλαισιώνουν. 

Τα όποια περιθώρια «στραβοπατήματος» κι αν υπήρχαν εξαντλήθηκαν νωρίς. Η πίεση είναι πλέον δεδομένη, δίχως αυτό να καθαιρεί τη δεδομένη στήριξη της πλειοψηφίας του κόσμου του. Κι αυτός χρειάζεται κάτι για να μετριάσει την πικρία του κι αυτό το κάτι μπορεί να είναι μόνον αγωνιστικό. Μια απτή απόδειξη ανάκαμψης. Σαφώς και τα δεδομένα ανάμεσα στις εκτός και τις εντός συνόρων διοργανώσεις είναι διαφορετικά, όμως το θέμα δεν είναι ο … αντίπαλος αλλά ο ίδιος ο ΠΑΟΚ, δίχως την παραμικρή διάθεση υποτίμησης οποιουδήποτε. 

Με αγωνία αναμένεται η αντίδραση του Αμπέλ Φερέιρα σ’ επίπεδο προσώπων κι ίσως όχι μόνον …. Όποια διάθεση κι αν έχει ο 41χρονος Πορτογάλος τεχνικός θα δυσκολευτεί να το κάνει δεδομένου ότι στερείται εναλλακτικών σε μια τόσο νευραλγική θέση-εις όπως είναι το κέντρο της ομάδας του. Εκεί που ήδη απουσίαζαν οι Μαουρίσιο – Βέρνμπλουμ και πλέον προστέθηκαν οι Ελ Καντουρί – Ντόουγκλας, ενώ ακόμη κι ο ανενεργός Κάτσε οδεύει προς Λάρισα. Κατά συνέπεια έχει ξεμείνει με δυο ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σ’ αυτές τις θέσεις: Εσίτι και Μίσιτς. 

Στην άμυνα επιστρέφει ο Μάτος μετά την απουσία του λόγω τιμωρίας την περασμένη Πέμπτη αλλά πλην του Βραζιλιάνου και του Γιαννούλη, οι υπόλοιπες θέσεις της αμυντικής γραμμής μπορεί να έχουν διαφοροποιήσεις. Για τα άκρα της μεσαίας γραμμής υπάρχει πληθώρα λύσεων αλλά σε σχέση με τις μέχρι πρότινος επιλογές υπάρχει πιθανότητα να προκύψουν αλλαγές. «Θολό» μοιάζει το τοπίο κι επιθετικά, αφούν πλην του Σφιντέρσκι οι υπόλοιπες επιλογές δεν έχουν αποδώσει σύμφωνα με τις προσδοκίες που υπήρχαν προς τα πρόσωπά τους. 

Και πάλι όμως, το ζητούμενο είναι μια συνολική αντίδραση ανεξαρτήτως επιλογών. Ένα μαζικό πνεύμα που θα διέπει την ομάδα όπως συνέβαινε λίγους μήνες πριν βοηθώντας την να ξεπεράσει πολλές και σημαντικές δυσκολίες, αγωνιστικές και μη. Περισσότερα όμως σε λίγες ώρες. Καλό μήνα, καλή δύναμη και καλή συνέχεια …  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.