Διλήμματα που μοιάζουν με “σπιρούνια”

Ποια ερωτηματικά έχει στο μυαλό του ο Πέδρο Μαρτίνς πριν την αναμέτρηση με την Τότεναμ για το Τσάμπιονς Λιγκ; Γράφει ο Βασίλης Κωνσταντόπουλος.

Ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη επί του Βόλου, μπήκε στην τελική ευθεία της προετοιμασίας για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, απέναντι στην Τότεναμ. Τα “σπιρούνια” του Μαουρίσιο Ποκετίνο, επέστρεψαν στο δρόμο των επιτυχιών στην Πρέμιερ Λιγκ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας και παρά τις απουσίες, έρχονται με καλό… mood στο Φάληρο.

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει συγκεκριμένα και βασανιστικά διλήμματα στο μυαλό του. Τα πράγματα είναι ξεκαθαρα σε ό,τι αφορά τα άκρα της άμυνας. Εκεί θ’ αγωνιστούν ο Κώστας Τσιμίκας αριστερά και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί δεξιά. Στο κέντρο της άμυνας έρχεται το πρώτο (και ίσως μεγαλύτερο) ερωτηματικό. Ο Ρούμπεν Σεμέδο προέρχεται από χειρουργείο και μπορεί να έχει… τρελάνει κόσμο με την ταχεία ανάρρωση του, ωστόσο το κεφάλαιο του είναι μακροπρόθεσμης απόδοσης για τον Ολυμπιακό και δεν περιορίζεται σε ένα ματς. Ο Πορτογάλος προφανώς και δεν θα ρισκάρει με τον Σεμέδο, ωστόσο περιμένει με ανυπομονησία το “πράσινο φως” του ιατρικού επιτελείου για να τον ρίξει στη μάχη της Τετάρτης. Μένουν δύο προπονήσεις μέχρι τότε, που θα δείξουν πολλά για την κατάσταση του Πορτογάλου κεντρικού αμυντικού. Ο παρτενέρ του Σεμέδο θα είναι ο Μεριά, με τον Σισέ να παραμένει εναλλακτική του Πορτογάλου αμυντικού.

Στα αμυντικά χαφ ο πυλώνας είναι ο Γκιλιέρμε, ένας από τους σημαντικότερους παίκτες του φετινού Ολυμπιακού. Η λογική λέει πως θα τον πλαισιώσει ο Ανδρέας Μπουχαλάκης, παρά την εξαιρετική παρουσία του Μαντί Καμαρά κόντρα στον Βόλο. Ο “Μπούχα” δίνει μεγαλύτερη οντότητα στη μεσαία γραμμή και “ψηλώνει” τον μέσο όρο στις στατικές φάσεις που κρίνουν πολλά σε αυτά τα ματς. 

Η τριάδα της μεσαίας γραμμής έχει κλειδώσει με τους Γιώργο Μασούρα, Ντανιέλ Ποντένσε και Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Μασούρας μπορεί να δώσει πολλές βοήθειες στον Τσιμίκα, αλλά παράλληλα να απειλήσει με ποιότητα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Ο Ποντένσε διαθέτει ένα περιζήτητο συστατικό στο ποδόσφαιρο, το απρόβλεπτο. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να γυρίσει ακαριαία τον διακόπτη, ακόμα και της δικής του απόδοσης με προφανές αντίκτυπο στη ροή ενός ματς. Ματιέ Βαλμπουενά στον άξονα. Χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο; Οι αριθμοί του είναι συγκλονιστικοί! Στα προκριματικά του Τσάμπιονς λιγκ μετράει έξι συμμετοχές, ένα γκολ και πέντε ασίστ, ενώ στο πρωτάθλημα τρεις συμμετοχές, δύο γκολ και μία ασίστ. Για την ώρα αναντικατάστατος!

Φτάνουμε αισίως στην επίθεση, όπου οι δύο καθαρόαιμοι επιθετικοί του Ολυμπιακού δίνουν μάχη για το “9”. Εντάξει, σαν αριθμό τον “χαίρεται” ο Άνχελ Γκερέρο στη φανέλα, όμως ο Γιουσούφ Ελ Αραμπί έχει απίθανη σχέση με τα αντίπαλα δίκτυα και η προχθεσινή εναλλαγή τους στο σκοράρισμα, κάνει σκεπτικό τον Μαρτίνς. Να προτιμήσει τον Ελ Αραμπί που χρειάζεται μισή ευκαιρία για να σκοράρει ή τον Γκερέρο που είναι η επιτομή της ασίγαστης πίεσης στο πρώτο τρίτο του γηπέδου;

Αμφότερα τα στοιχεία είναι πολύ σημαντικά σε ένα ματς όπως αυτό με την Τότεναμ, όμως ο Μαρτίνς θα πρέπει να ζυγίσει τις επιλογές για να μοιράσει τις φανέλες των βασικών την Τετάρτη το απόγευμα! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.