Δουλεμένος κι έτοιμος…

Σε συνέχεια της καλής εικόνας του στα φιλικά, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε υψηλό βαθμό ετοιμότητας ενόψει της πρεμιέρας, στο τελευταίο του φιλικό κόντρα στην Ξάνθη.

Με το πάνω μέρος της κλεψύδρας να αδειάζει μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος το ζητούμενο στα φιλικά παιχνίδια των ομάδων, εκτός από την εφαρμογή των δεδουλευμένων στην προετοιμασία, είναι και η εμφάνιση της αποτελεσματικότητας ως τεκμήριο αγωνιστικής ετοιμότητας. 

Αυτό το τεκμήριο κατέθεσε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ξάνθη στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι του πριν την εκτός έδρας πρεμιέρα με τη Λαμία, σε ματς με συνθήκες ανάλογες με αυτές που θα συναντήσει κατά τη διάρκεια της σεζόν. 

Απέναντι λοιπόν στην πολύ σφιχτή διάταξη της ομάδας του Κίκο Ραμίρες οι “πράσινοι” αντιπαράθεσαν οξυδέρκεια, διαρκή κίνηση, ταχύτητα, μα πάνω απ’ όλα υπομονή. 

Επιμονή κι εμμονή στην αναζήτηση της σωστής επιλογής, ασφαλή κυκλοφορία της μπάλας, ταχύτητα μα όχι βιασύνη στην εφαρμογή των συνεργασιών. Το πρώτο ημίχρονο της ομάδας του Γιώργου Δώνη ήταν ενδεικτικό της αγωνιστικής φιλοσοφίας που επιδιώκει. 

Συνάμα αυτό το 3-0 ήταν και μια ένδειξη προόδου στο κομμάτι της αποτελεσματικότητας στο σκοράρισμα, που πάντα είναι καθοριστικός παράγων στη διατήρηση της ισορροπίας και της ηρεμίας στο παιχνίδι. Γιατί όταν το γκολ δεν έρχεται, ενίοτε έρχεται η πίεση με ό,τι άλλο κουβαλά μαζί της… 

Με τις πολλές αλλαγές στο δεύτερο μέρος η εικόνα του Παναθηναϊκού έπεσε επίπεδο. Συνέβαλε και η διαφοροποίηση της Ξάνθης, η οποία βελτιώθηκε στον τομέα της κατοχής της μπάλας, αλλά αυτή η λιγότερο αποτελεσματική εικόνα υπενθύμισε και το θέμα με το βάθος του ρόστερ που ταλαιπώρησε το Γιώργο Δώνη την τελευταία σεζόν. 

Οι νεαροί βελτιώνονται, δε διστάζουν να πάρουν πρωτοβουλίες, πιέζουν εξαντλητικά και κλέβουν μπάλες, αλλά απαιτείται χρόνος για να «κολυμπήσουν μόνοι στα βαθιά». 

Χρόνος απαιτείται πάλι για τον Γιοάν Μολό προκειμένου να βρει το ρυθμό του, ωστόσο η έκρηξη και η ταχύτητα του δημιουργούν υπόνοιες ότι μπορεί να έχει πολύ έντονη επιρροή στο παιχνίδι της ομάδας του. 

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έδειξε υψηλό βαθμό ετοιμότητας για την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Γιώργος Δώνης αναμένει τις τελευταίες προσθήκες στην προσπάθεια του να ενισχύσει το βάθος του ρόστερ του. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.