Η αξία του προβληματισμού

Με την Ιταλία το διασκέδασε η κερκίδα, με την Τουρκία γέμισε το μπλοκάκι του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ο Χρήστος Καούρης γράφει για το δεύτερο φιλικό τεστ της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά «Ακρόπολις».

Με την Ιταλία το διασκέδασε η κερκίδα, με την Τουρκία γέμισε το μπλοκάκι του Θανάση Σκουρτόπουλου. Ο Χρήστος Καούρης γράφει για το δεύτερο φιλικό τεστ της «γαλανόλευκης» στο τουρνουά «Ακρόπολις». 

Μετά το απρόοπτο με τον Σλούκα, το μούδιασμα υπήρχε, το παραδέχτηκε άλλωστε και ο προπονητής. Το ψηλό σχήμα δούλεψε και πάλι, ο Γιάννης στο «5» αισθανόταν σαν το σπίτι του, ο Πρίντεζης δίπλα του έπιασε δουλειά από νωρίς και ήταν όλο βράδυ χάρμα ιδέσθαι. Το κυνήγι του αιφνιδιασμού παρέμεινε σταθερή στόχευση, εντούτοις όσο το παιχνίδι κυλούσε, το ανοιχτό γήπεδο γινόταν όλο και περισσότερο δυσεύρετο. 

Η απάντηση του έξυπνου Σαρίτσα στα σχήματα με τον ένα – αλλά όχι Καλάθη – γκαρντ, με την πίεση σε όλο το γήπεδο έβαλε προβλήματα, κόστισε μπάλες, προκάλεσε καθυστέρηση, δυσκινησία, την ίδια στιγμή η κλάση του Κορκμάζ και του Ιλιασόβα αφαιρούσαν αυτοπεποίθηση. Ο Παπαγιάννης έγινε στόχος στην άμυνα, έχασε μάχες, κέρδισε τις επόμενες. Χωρίς τον Μπουρούση που έπαιρνε ανάσες ενόψει Γιόκιτς, Μαριάνοβιτς και Μιλουτίνοφ, η δημιουργία από το χαμηλό ποστ στέρησε λύσεις στο σετ παιχνίδι. 

Στα καλά νέα, η σταθερή ετοιμότητα του Λαρεντζάκη, η ολιγόλεπτη επιδραστικότητα του Θανάση, οι φάσεις που τελείωσε ο Παπαγιάννης, ο υψηλότατος δείκτης ομαδικότητας (25 ασίστ), ο σταθερός αλλά χωρίς τόλμη Κόνιαρης, η καλύτερη δουλειά στα ριμπάουντ, τα διόλου ευκαταφρόνητα 7 κοψίματα. Τα blue chip της ομάδας, Γιάννης, Καλάθης δεν υστέρησαν, χωρίς να θαμπώσουν. 

Στα άσχημα, η κακή επίδοση στις βολές (8/17), η ώρες – ώρες φανερή απώλεια συγκέντρωσης στην άμυνα, τα αρκετά λάθη ως το 30΄ (12). 

Ο προπονητής μάλλον δεν έγινε σοφότερος στο δίλημμα Βασιλόπουλος ή Μήτογλου και πιθανότατα αγωνιά περισσότερο για την γάμπα του Σλούκα, και δικαίως. Η απουσία του γκαρν της Φενέρμπαχτσε φάνηκε πολύ περισσότερο το βράδυ του Σαββάτου, αφού την ικανότητα του στο 5v5 δεν την έχει κανείς άλλος γκαρντ της εθνικής, Καλάθη συμπεριλαμβανομένου. 

Το crash test με την Σερβία, της ομάδας που έχει τα κορμιά να βάλει δύσκολα στον Γιάννη, έρχεται με τεράστιο ενδιαφέρον. Γιόκιτς, Μαριάνοβιτς, Μπιέλιτσα, Μιλουτίνοφ και οι λοιποί θα δοκιμάσουν τις αντοχές της Ελλάδας, η οποία το βράδυ της Κυριακής δεν θα έχει το πλεονέκτημα του μεγέθους. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.