Ξεκάθαρα φαβορί και… αινίγματα

Η ποδοσφαιρική... κούρσα είναι στη γραμμή εκκίνησης. Οι πολύ γρήγοροι δύο... Μετρούν επικίνδυνες στροφές τη στιγμή που οι πιο... αργοί σχεδιάζουν την τακτική του για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Τα δεδομένα μοιάζουν πιο ξεκάθαρα σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός έχουν έτοιμες ομάδες, κράτησαν τον βασικό κορμό τους, διαθέτουν πληθώρα ποιοτικών λύσεων και θα αποτελούσε έκπληξη, με βάση την εικόνα στα μέσα Αυγούστου, ενδεχόμενο πλασάρισμα άλλης ομάδας στις πρώτες δύο θέσεις της βαθμολογίας.

Οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους ενδεχομένως να παίξουν ρόλο, ανάλογα το πρόγραμμα που θα προκύψει και τις διοργανώσεις που θα μετέχουν. Τα τρία παιχνίδια σε 7 ημέρες είναι απαιτητική συνθήκη. Πόσο μάλλον όταν δεν είσαι αδιάφορος (οφείλεις άλλωστε) στα ευρωπαϊκά ραντεβού. 

Επιπλέον στοιχείο που μειώνει την πίεση για στραβοπατήματα στη διάρκεια της χρονιάς αποτελούν εφέτος τα πλέι οφ. Απώλειες στη διάρκεια της χρονιάς (από τη στιγμή που θα είναι περιορισμένες) θα μπορούν από όλους να καλυφθούν στη διαδικασία των αγώνων κατάταξης.

Η ΑΕΚ μπορεί να απογοήτευσε το κοινό της στη ρεβάνς με την Κραϊόβα, όμως δεδομένα διαθέτει ρόστερ ικανό να ακολουθήσει ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι άλλαξε σημαντικά τη φιλοσοφία του παιχνιδιού της με την έλευση του νέου προπονητή, την αναγκάζει να ξοδέψει περισσότερο χρόνο για να βγάλει στο γήπεδο το επιθυμητό για τον Καρντόσο αποτέλεσμα.

Ο Άρης του αγώνα με τη Μόλντε είναι αυτός που ονειρεύονται και θέλουν να βλέπουν οι απαιτητικοί του φίλαθλοι. Ομάδα με πίεση στη μπάλα, μεγάλη ενέργεια στο γήπεδο και κυρίως αυτοπεποίθηση που κερδίζεται από τέτοιες βραδιές όπως αυτή κόντρα στη Μόλντε, ανεξάρτητα από το ότι δεν πέρασε. 

Ο Παναθηναϊκός δεδομένα δε θα έχει το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού που αξιοποίησε πέρυσι στον πρώτο γύρο, όμως θα είναι πιο σταθερός, περισσότερο ποιοτικός με τις προσθήκες που έγιναν και στο πλάνο του προπονητή του για δεύτερη χρονιά.

Με νέο προπονητή και ο Ατρόμητος, αναμένεται να παρουσιάσει διαφορετικά πράγματα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από τα πολύ ενδιαφέροντα ποδοσφαιρικά πρότζεκτ του νέου πρωταθλήματος με τον Γιάννη Αναστασίου στον πάγκο.

Ο Πανιώνιος καλείται να σβήσει γρήγορα το -6 και να βγάλει αυτή την πίεση από τις πλάτες του έχοντας ρόστερ ικανότατο να το πετύχει, χωρίς  όμως εναλλακτικές λύσεις αφού δεν είχε δικαίωμα μεταγραφών που θα ήθελε για δώσει επιλογές στον Μάντζιο.

Παναιτωλικός, Αστέρας Τρίπολης, Λαμία, ΟΦΗ, ΑΕΛ και Ξάνθη άλλαξαν προπονητές, ενώ ο Βόλος έκανε κινήσεις στις μεταγραφές προκειμένου να πετύχει το στόχο της παραμονής την κατηγορία. 

Η εικόνα πριν τη σέντρα δείχνει πως το χάσμα ισχυρών και ομάδων δεύτερης ταχύτητας έχει μεγαλώσει. ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός κατ’ αρχήν, ΑΕΚ και Άρης στη συνέχεια έχουν όλα τα στοιχεία να ξεχωρίσουν…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.