Η Ελλάδα ευτυχώς δεν θα γίνει ποτέ Γερμανία

Ο Νικήτας Αυγουλής παραμονή της ελληνικής πρεμιέρας στην Κίνα, αναλύει πώς η Ελλάδα μπορεί να φτάσει ψηλά. Αρκεί μια μικρή ελληνική λέξη με τρία γράμματα να είναι στο μυαλό όλων μας!

Η ελληνική γλώσσα είναι πολύ πλούσια. Επίσης στην ελληνική γλώσσα μια λέξη τριών γραμμάτων μπορεί να αλλάξει όχι απλά το νόημα αλλά όλη την… ιστορία. Παράδειγμα: «Η Ελλάδα του Γιάννη θα πάει καλά», ή «Η Ελλάδα με τον Γιάννη θα πάει καλά». Η πρώτη φράση είναι διαφορετική από την δεύτερη σε ποσοστό 200%. Η πρώτη είναι λάθος η δεύτερη έχει βάση και προσεγγίζει την πραγματικότητα!

Η Ελλάδα είναι μια χώρα με καλό μπάσκετ, άσχετα αν τα τελευταία – πολλά χρόνια σε εθνικό επίπεδο δεν το έχουμε αποδείξει. Η Γερμανία πχ δεν είναι μια καλή χώρα στο μπάσκετ. Η Γερμανία όντας η ομάδα του υπερπαίκτη Νοβίτσκι κατάφερε να σπάσει το ταβάνι της και μάλιστα όχι μία φορά. Αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει ποτέ στην Εθνική Ελλάδος. Να γίνει δηλαδή ο Αντετοκούνμπο ο Νοβίτσκι μας και να πάμε όπου μας βγάλει. Αυτό το μοντέλο δεν υποστηρίζεται από τον κατασκευαστή και δεν μπορεί να το υποστηρίξει ούτε ο τελευταίος της ελληνικής αποστολής.

Στην κραταιά Ισπανία υπήρχε ο Γκασόλ σε σεζόν που δεν είχε αντίπαλο κι όμως, οι Ισπανοί δεν έπαιζαν όπως οι Γερμανοί με τον Νοβίτσκι. Είναι και τι έχεις γενικά σαν σύνολο, αλλά και την λογική των υπολοίπων παικτών. Φέτος η Εθνική μας, επουδενί δεν πλησιάζει την Ισπανία που μνημόνευσα σε επίπεδο ταλέντου, παρόλα αυτά θέλει να παίξει μπάσκετ της ίδια λογικής. «Όλοι μπορούμε και πρέπει να σκοράρουμε, όλοι μπορούμε και πρέπει να συνεργαστούμε με τον σούπερ σταρ».

Αυτή είναι και η σωστή προσέγγιση που έπρεπε να γίνει. Τα προηγούμενα χρόνια και πιο συγκεκριμένα την προηγούμενη φορά που η Εθνική είχε Γιάννη, ούτε ο ίδιος ήξερε τι είναι, ούτε οι συμπαίκτες του, είχαν καταλάβει με ποιο τρόπο πρέπει κι αξίζει να κάνουν λίγο στην άκρη.

Είμαι αισιόδοξος για την Ελλάδα, μόνο και μόνο γιατί έχει καταλάβει τι πρέπει να κάνει. Μπασκετικά ότι έχουμε στα φιλικά είχε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Η ομάδα δεν έχει καλό σουτ που απαιτείται σε τέτοια τουρνουά και με τέτοια σύνθεση. Υπάρχουν κι άλλα πολλά που μπορούν να μπουν σε λίστα με «ΔΕΝ». Δεν έχει πια καμία σημασία.

Η Ελλάδα μπορεί να πάει καλά σε αυτή την διοργάνωση. Αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι πως σε ένα βράδυ έχει το επίπεδο για να κερδίσει τον κάθε αντίπαλο που μπορεί να της εμφανιστεί. Το πώς θα είμαστε εκείνα τα μεγάλα βράδια, εξαρτάται μόνο από εμάς τους ίδιους. Επιτυχία λοιπόν ή αποτυχία είναι κάτι το στιγμιαίο που ο Σκουρτόπουλος και οι  παίκτες του θα κρίνουν. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.