Ολυμπιακός των άκρων

Ποια ήταν η διαφορά του Ολυμπιακού στο χθεσινό ματς με τον Βόλο σε σχέση μετα προηγούμενα ματς της φετινής Superleaue;

Μια εντυπωσιακή πεντάρα επιφύλασσε ο Ολυμπιακός στο ματς με τον Βόλο, αν και μέχρι το 70ο λεπτό, το μυαλό πήγαινε στα… ψυχοβγαλτικά φινάλε των ματς με Αστέρα Τρίπολης και ΑΕΛ. Η ομάδα του Μαρτίνς δεν είχε τη μύτη ψηλά, απέναντι στους νεοφώτιστους, καθώς ο προπονητής του Ολυμπιακού είχε προεοδοποιήσει για τα προβλήματα που είναι σε θέση να δημιουργήσουν οι Βολιώτες. 

Ο Χουάν Φεράντο παρουσιάζει ένα σύνολο που επιθυμεί να παίξει το ποδόσφαιρο του, ανεξαρτήτως αντιπάλου παίζοντας ελκυστικά και με σύχρονο τρόπο. Έτσι πιέζοντας ψηλά από το πρώτο λεπτό, είχε εικόνα ομάδας που ήρθε στο Φάληρο για να πάρει βαθμό ή ακόμα και βαθμούς. 

Η ευλογία του Ολυμπιακού ήρθε από το πρώτο γκολ του Γκιλιέρμε. Οι στατικές φάσεις λειτουργούν ως ευλογία για την ομάδα του Πειραιά μέχρι στιγμής, καθώς τον έχουν βοηθήσει σε αρκετά παιχνίδια σε Ευρώπη και Ελλάδα. Η κίνηση του Βραζιλιάνου στο πρώτο δοκάρι είναι “καρμπόν” και είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοτίβα του φετινού Ολυμπιακού σε στατικές φάσεις. 

Στα θετικά του χθεσινού ματς είναι φυσικά η επιστροφή του Μαντί Καμαρά στις καλές εμφανίσεις, δείχνοντας να ξεπερνά σταδιακά το “μούδιασμα” από το βαρύ αγωνιστικά καλοκαίρι που πέρασε ο ίδιος με υποχρεώσεις στην εθνική του ομάδα και στον Ολυμπιακό. Στο ανασταλτικό κομμάτι ο μέσος από τη Γουινέα είχε 19 επιτυχημένες προσπάθειες, τις περισσότερες από κάθε ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, ενώ ολοκλήρωσε 62 επιτυχημένες πάσες, συνεισφέροντας με ουσία στη χθεσινή νίκη.

Αυτοί που έκαναν όμως τη διαφορά με εμφανή ή και αφανή τρόπο ήταν οι δύο ακραίοι μπακ. Ο Λεονάρντο Κούτρης και ο Ομάρ Ελαμπντελαουί ήταν οι πιο επιδρατσικοί παίκτες του Ολυμπιακού με βάση τη στατιστική εικόνα του ματς. Αθροιστικά ήταν το πιο επιτυχημένο ντουέτο του γηπέδου σε επιτυχημένες πάσες και επαφές με την μπάλα, κάτι που καταδεικνύει την επίδραση τους στο παιχνίδι των γηπεδούχων. Ο Κούτρης όπως μας είπε μεσοβδόμαδα θέλει να αποδείξει στον Μαρτίνς πως έκανε λάθος σχετικά με την επιλογή του, να μην τον συμπεριλάβει στην ευρωπαϊκή λίστα και η εμφάνιση του στο δεύτερο ημίχρονο ήταν εμφατική. Ο Ομάρ κράτησε ψηλά την ενέργεια του Ολυμπιακού σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με συνεχείς κούρσες στην αντίπαλη περιοχή.

Για το τέλος ειδική αναφορά στον τεράστιο Ματίε Βαλμπουενά. Ένας ασταμάτητος ηγέτης, με φινέτσα και ουσία που όπως όλα δείχνουν θα βάλει το όνομα του στη μακρά λίστα των μεγάλων ποδοσφαιριστών που όχι απλά φόρεσαν τη φανέλα του Ολυμπιακού, αλλά και την τίμησαν!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.