Ας επιβεβαιώσουν την αξία τους

Επανεκκίνηση με νέα τακτική, μόνιμο πλέον προπονητή και αυξημένες προσδοκίες μετά το διπλό στην Τρίπολη για την ΑΕΚ.

Μετά από δεκατέσσερις ημέρες η ΑΕΚ και πάλι στη σέντρα. Υπό διαφορετικές συνθήκες από την τελευταία φορά που μπήκε στο γήπεδο. Με κανονικό προπονητή πλέον. Όχι υπηρεσιακό. Γιατί ο υπηρεσιακός, έγινε μόνιμος. Και ο Νίκος Κωστένογλου πλέον αποτελεί τον πρώτο προπονητή της ομάδας. Και για τον ίδιο θα είναι διαφορετικά τα πράγματα πλέον. Δεν θα κρίνεται ως υπηρεσιακός, αλλά ως μόνιμος προπονητής. Η πίεση θα είναι μεγαλύτερη απ’ ότι ήταν ενδεχομένως για τον ίδιο στους αγώνες της Τραπεζούντας και της Τρίπολης.

Ο αγώνας με τη Λαμία είναι ο πρώτος από μια μεγάλη σειρά παιχνιδιών που η ΑΕΚ θα πρέπει να είναι αποτελεσματική και να έχει διάρκεια. Οι νίκες είναι το μοναδικό ζητούμενο σε κάθε παιχνίδι πλέον. Σε έναν Μαραθώνιο που είναι ο μοναδικός (μαζί με το Κύπελλο) που η Ένωση μπορεί να διακριθεί. Ο Κωστένογλου το γνωρίζει αυτό και με αυτό στο μυαλό του θα πορευθεί. Για την ώρα έχει σύμμαχο τους παίκτες της ομάδας του, που κάποιοι εξ αυτών βγήκαν και δημόσια να στηρίξουν την παραμονή του Έλληνα τεχνικού. 

Στις δεκατέσσερις ημέρες που προηγήθηκαν ο Νίκος Κωστένογλου και οι συνεργάτες του προσπάθησαν να διορθώσουν κάποιες από τις ατέλειες που εντόπισαν. Κυρίως τη φυσική κατάσταση της ομάδας. Εκεί έπεσε το σημαντικότερο βάρος. Ορθώς εάν κρίνουμε από τα αποτελέσματα των εργομετρικών και την εικόνα που είχαν οι παίκτες στην προ Κωστένογλου εποχή. 

Για τον αγώνα με τη Λαμία τώρα, αναμένεται να δούμε μια ΑΕΚ διαφορετική σε σχέση με τα προηγούμενα δύο ματς. Με διαφορετική τακτική προσέγγιση και διαφορετικό σύστημα. Το 4-2-3-1 θα επιστρέψει στη ζωή της Ένωσης με τον Κωστένογλου να γνωρίζει ότι ο πρωταγωνιστικός ρόλος περνάει στην ομάδα του. Ίσως να δούμε και αρκετές αλλαγές προσώπων στο αρχικό σχήμα, με βάση τα όσα δούλεψε στα Σπάτα τις προηγούμενες ημέρες.

Όπως και να ‘χει όποιοι και αν βρεθούν στο αρχικό σχήμα γνωρίζουν πως έχουν τη δική τους ευκαιρία να αποδείξουν ότι αξίζουν θέση βασικού. Ή στη χειρότερη ότι αξίζουν ο προπονητής τους να τους υπολογίζει. Τα πάντα θα φανούν στο γήπεδο. Για την ΑΕΚ και τους παίκτες της είναι μια νέα αρχή. Όπως και για τον προπονητή της. Άλλωστε όπως είπε και ο ίδιος πρέπει σε κάθε ματς να επιβεβαιώνουν την αξία τους. Αυτό πρέπει να γίνει και κόντρα στη Λαμία. 

Κλείνοντας, θα τονίσω ότι είναι ορθότατη η επιλογή του να μείνει εκτός αποστολής ο Τσιγκρίνσκι. Την ποιότητα του Ουκρανού αμυντικού δεν την χρειάζεσαι για τέτοια ματς, αλλά για αγώνες που θα έχει πραγματικό λόγο η παρουσία του στο κέντρο της άμυνας. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.