Η Κυρία απειλείται…

Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους υποδέχεται τη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Serie Α και από το βράδυ του Σαββάτου (21:45 Novasports 3HD) η Ιταλία παίρνει φωτιά! O Ισίδωρος Πρίντεζης παρουσιάζει το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της σεζόν.

Η πρωταθλήτρια Γιουβέντους υποδέχεται τη δεύτερη καλύτερη ομάδα της Serie Α και από το βράδυ του Σαββάτου (21:45 Novasports 3HD) η Ιταλία παίρνει φωτιά! Ντέρμπι τίτλου. Με Σάρι απέναντι σε Αντσελότι και Νάπολι. Και Μανωλά βασικό κόντρα στον Ρονάλντο.

Η πρωταθλήτρια έχει ρόστερ για Τσάμπιονς Λιγκ. Το ξέρει και ο Αντσελότι ότι είναι φαβορί. Ο εφικτός στόχος των «παρτενοπέι» είναι ο τίτλος της δεύτερης θέσης. Τα περυσινά δηλαδή. Ο Σάρι επέστρεψε για το ένατο σερί των «μπιανκονέρι» και πρώτο πρωτάθλημά του! Για δεύτερη σερί κούπα μετά το Γιουρόπα Λιγκ με την Τσέλσι. Ο Αντσελότι ξέρει από κούπες, διαδρομές πρωταθλητών και κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ. Στη Νάπολι λατρεύεται γιατί δημιούργησε νωρίς τις προϋποθέσεις να ξεχαστεί ο Σάρι! Η ομάδα του είναι θεαματική, απολαυστική, αποθεώνει το ποδόσφαιρο, κάνει επιτυχώς αυτό που Σάρι δρομολόγησε στην επιτυχημένη παρουσία του-διαβατήριο για το Λονδίνο. Εκεί, στην Τσέλσι, την παλιά ομάδα του Καρλέτο, δεν ευτύχησε να μακροημερεύσει, αλλά έφυγε με τίτλο. Αυτόν που θέλει στην πρώτη του σεζόν στην κορυφαία ομάδα της Ιταλίας. Για να μην μείνει κενό κούπας το επιτυχημένο Sarriball.

Χάνει ο κόουτς…
Ο μέγας τακτικιστής Κάρλο Αντσελότι ανταμώνει ξανά με τον «καλύτερο και πιο δυνατό παίκτη που είχα» Κριστιάνο Ρονάλντο για δεύτερη σερί σεζόν στη Serie Α, πήραν μαζί το δέκατο στη Μαδρίτη το 2014, 12 χρόνια μετά την τελευταία κούπα των Μαδριλένων. Έχουν εξαιρετική σχέση μετά την πολύ καλή συνεργασία τους και αμοιβαία εκτίμηση (εν αντιθέσει με τη γνώμη πολλών στη Μπάγερν για τον κόουτς). Το σκορ είναι 2-0 στις νίκες για τον CR7.

Ιταλική κόντρα…
Στη Νάπολι με μεταγραφή ο στράικερ Γιορέντε, ικανοποίηση του κόουτς Αντσελότι για τη μεταγραφή, όπως ικανοποιημένος δήλωσε και για την αναμέτρηση με τον Σάρι. Η πρώτη κόντρα του προπονητή της Νάπολι με αυτόν που αντικατέστησε! «Να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στο φαβορί για το πρωτάθλημα» ο στόχος του Καρλέτο.

Δυο εντελώς διαφορετικά στιλ…
Όταν ο Αντσελότι έφτιαχνε τη μεγάλη Μίλαν αρχές δεκαετίας του 2000, ο Σάρι ήταν, άγνωστος μεταξύ αγνώστων, στην άγνωστη Σανσοβίνο. Και όταν το 2012 πήγε στην Παρί, ο Σάρι άρχιζε να δείχνει μέρος του Sarriball στην Έμπολι. Μέχρι να τον ανακαλύψουν όλοι στη Νάπολι την τελευταία τετραετία, την οποία ο Καρλέτο στη μετά Ρεάλ παρουσία του βίωσε σε Μόναχο ανεπιτυχώς και Νάπολι επιτυχώς! Διαδεχόμενος τον Σάρι…

Τσάμπιονς με Σάρι;
Ο ασίσταντ του Σάρι, ο οποίος υποφέρει από πνευμονία και δεν ήταν στον πάγκο με την Πάρμα στην εκκίνηση του πρωταθλήματος, Τζιοβάνι Μαρτουσκιέλο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κόουτς Μαουρίτσιο να είναι στον πάγκο το βράδυ του Σαββάτου στο ντέρμπι. «Διαφορετικά, θα είμαστε σε άμεση επικοινωνία» είπε και εξήγησε ότι «δεν υπάρχει θέμα με Ντιμπάλα, έχουμε 27 παίκτες και πρέπει να παίξουν 11». Με την Πάρμα πάντως ο πάγκος της «Μεγάλης Κυρίας» κόστιζε 500 εκατομμύρια ευρώ. Η Γιουβέντους κάθε χρόνο φορτώνει το ρόστερ για να κλειδώνει το πρωτάθλημα νωρίς και να αφοσιώνεται στη διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγλ. Θα τα καταφέρει ο Σάρι;

Απορία Ντε Λιχτ…
Απόρησε που δεν αγωνίστηκε στην πρεμιέρα με την Πάρμα ο νεοαφιχθείς στη Γιουβέντους Ματάις Ντε Λιχτ. Το δίδυμο στην άμυνα Μπονούτσι και Κιελίνι (σκόρερ μάλιστα στο «Ταρντίνι») δύσκολα σπάει. Και στο δεύτερο ματς, ο Σάρι ήθελε να πορευτεί με την επιτυχημένη περυσινή συνταγή και ο Ολλανδός μπακ θα άρχιζε το ντέρμπι από τον πάγκο. Μόνο που ο Κιελίνι υπέστη ρήξη χιαστού και χάνει τη χρονιά! Ντε Λιχτ για βασικός λοιπόν. Στον πάγκο αναμένεται και ο Πάολο Ντιμπάλα που είναι στην πόρτα της εξόδου, ο Αντριέν Ραμπιό που έφτασε από το Παρίσι και είναι παγκίτης και ο Μάντζουκιτς που απολαμβάνει τον Ιγουαίν (2013-16 στη Νάπολι 104 ματς, 71 γκολ) στην κορυφή της επίθεσης.

Μανωλάς άμυνα, Μέρτενς κορυφή
Με Μανωλά ενδεκαδάτο η νικήτρια της πρεμιέρας με 4-3 στη Φλωρεντία, Νάπολι και με τον νεοαποκτηθέντα από την Αϊντχόφεν Ίρβινγκ Λοσάνο αναπληρωματικό να υπόσχεται γκολ κόντρα στην πρωταθλήτρια Γιουβέντους στη δική του πρεμιέρα στην Ιταλία. Στην κορυφή της επίθεσης αναμένεται ο Μέρτενς. Ο Ανστελότι στην εκκίνηση της δεύτερης θητείας του βάζει τον Βέλγο στην αιχμή της επίθεσης και στο πρώτο ματς δικαιώνεται…

Νεκροκεφαλή, πιπεριά και άλλα πικάντικα
Πρόσωπο του ντέρμπι στο Πιεμόντε, ο Μαουρίτσιο Σάρι. Επιστρέφει στη Serie A και είναι από τη δεύτερη αγωνιστική απέναντι στην παλιά του ομάδα, με την οποία αναδείχθηκε προπονητικά την τριετία 2015-18. Οι «παρτενοπέι» τον υποδέχθηκαν στη χώρα με νεκροκεφαλή και πιπεριά! 

Stats
H Γιουβέντους είναι 21 ματς αήττητη στην έδρα της από τις 22 Απριλίου και το 0-1 της Νάπολι του Σάρρι! Ο κάτοχος του Γιουρόπα Λιγκ με την Τσέλσι Ιταλός κόουτς έχει 66% νίκες με την Νάπολι και 62% νίκες με την Τσέλσι!

Η Νάπολι μετράει μόλις 2 ήττες στα 11 τελευταία ματς, από Έμπολι με 2-1 και Μπολόνια 3-2, όταν το τρένο κατάκτησης του τίτλου είχε περάσει χωρίς να σταματήσει στο «Σαν Πάολο».

Η Νάπολι έχει 2 νίκες από το 2007 στην έδρα της Γιουβέντους, σε 12 ματς. 9 νίκες η Γιούβε και μόλις μια ισοπαλία, το 2-2 το 2011.

Δυο σερί νίκες μετράει η Γιουβέντους και στις δυο έδρες, από το 0-1 της Νάπολι στο Τορίνο τον Απρίλιο του 2018.

Τρεις αποβολές στα δυο τελευταία ντέρμπι, Μέρετ και Πιάνιτς τον περασμένο Μάρτιο και Μάριο Ρούι το Σεπτέμβριο του 2018.

170o ντέρμπι, 84ο στο Τορίνο, 54-8 νίκες για τη Γιουβέντους


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.