Μεγάλο ματς με λάθος αντίπαλο!

Ο Ισίδωρος Πρίντεζης γράφει από το Μονπελιέ για την ήττα με πολλαπλά κέρδη της εθνικής από την υπερδύναμη Ιταλία.

Ο κόουτς Aνδρεόπουλος ήξερε ότι η εθνική στην πρώτη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος θα κάνει μια σπουδαία εμφάνιση. Και ήθελε η εμφάνιση αυτή να γίνει σε ματς που θα απέφερε βαθμολογικό όφελος. Για το στόχο της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Για το στόχο των δυο νικών.

Με τη Βουλγαρία στην πρεμιέρα, το καλό πρώτο σετ δεν ήταν αρκετό για να μετρήσει η εθνική περισσότερους από 22 πόντους. Ήττα αναμενόμενη. Με τα βασικά όπλα εξουδετερωμένα, λέγε με Πρωτοψάλτη. Και όχι μόνο. Και Ράπτης που έγινε αλλαγή.

Με την Ιταλία στο δεύτερο ματς, αυτό το χαμένο από τα αποδυτήρια με 3-0, τα βασικά όπλα εκπυρσοκρότησαν. Ανάγκασαν την υπερδύναμη Ιταλία να εκνευριστεί. Να διαμαρτυρηθεί. Η καταπληκτική ομάδα του Ανδρεόπουλου πείραξε το μυαλό της αντιπάλου. Το πρώτο σετ απέκτησε ιστορικά χαρακτηριστικά, το πρώτο σε μεγάλη διοργάνωση απέναντι σε σπουδαίο αντίπαλο από τη Σμύρνη και την Ισπανία το 2009!

Χαιρόσουν να βλέπεις αυτή την παθιασμένη, με άμυνες και λύσεις στην επίθεση ομάδα. Τον λίμπερο Κοκκινάκη σε ματς καριέρας στην πίσω ζώνη, τον γνωστό και μη εξαιρετέο Πρωτοψάλτη να κρατάει υποδοχή και να σκοράρει, τον Φράγκο να στρώνει την υποδοχή, τον Φιλίποφ να μοιράζει μοναδικά το ματς σε αποτελεσματικούς κεντρικούς Πετρέα και Πελεκούδα, ακραίους και διαγώνιο Ζουπάνι. 

Και τις αλλαγές Ράπτη, Βουλκίδη και Κουμεντάκη να βοηθούν με άσους και πόντους από επίθεση, επιβεβαιώνοντας το ρεσιτάλ στο κοουτσάρισμα του Ανδρεόπουλου.

Δεν είναι το σετ κέρδος. Μόνο το σετ. Μεγαλύτερο κέρδος είναι ότι αυτή η εθνική ομάδα ανάγκασε την Ιταλία (του μακρυχέρη, κορυφαίου πασαδόρου Τζιανέλι, του Ζάιτσεφ και του Χουαντορένα) να παίξει τέλεια επί δυο ώρες για να την κερδίσει. Και να πανηγυρίζει κάθε πόντο με κόπο και ιδρώτα.

Ήττα με πολλαπλά κέρδη. Ναι, ήττα από την Ιταλία, αλλά για μια ομάδα που έπαιξε. Και έπαιξε πολύ καλά, στην πρώτη γραμμή του Ευρωπαϊκού βόλεϊ. Την χαρήκαμε πραγματικά μετά από δέκα χρόνια.

Ο κόουτς Ανδρεόπουλος θα έχει να το λέει ότι αυτή η εμφάνιση έγινε ενδεχομένως στο λάθος ματς…


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.