Το “καλομαθημένο” που ωρίμασε!

Ο Ολυμπιακός μπαίνει στη μάχη των ομίλων πιο σκληρός και ώριμος από ποτέ.

Η κλήρωση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έφερε τον Πέδρο Μαρτίνς προ μιας δυσεπύλιτης εξίσωσης, όπως αναμενόταν. Μπάγερν, Τότεναμ και Ερυθρός Αστέρας βρέθηκαν στο δρόμο της φετινής δοκιμασίας του Ολυμπιακού στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι “ερυθρόλευκοι” οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για τους ομίλους από το μονοπάτι των “μη πρωταθλητών”, έχουν ήδη αναπτύξει έναν σταθερό βηματισμό από την πνευματική και σωματική προσπάθεια στα προκριματικά. Ουδέν κακό, αμιγές καλού κι έτσι η ομάδα του Πειραιά που αναγκαστικά μπλέκει στη διαδικασία των αγώνων από τα μέσα του Ιούλη, δυνάμωσε πολύ και κέρδισε πόντους σε αυτοπεποίθηση. Εδώ και χρόνια δεν είναι η “καλομαθημένη” ομάδα που απολάμβανε απευθείας τη… θαλπωρή των ομίλων. Πάλεψε για την πολυπόθητη θέση και έχει γίνει σκληροτράχηλος και σπεσιαλίστας στα “διπλά”.

Ο ξεκάθαρος στόχος για τον Ολυμπιακό είναι η κατάκτηση της τρίτης θέσης, πάνω από τον Ερυθρό Αστέρα με βάση την ποδοσφαιρική λογική. Το ευρωπαϊκό μαξιλαράκι του Γιουρόπα Λιγκ είναι το ζητούμενο αρχικά και… βλέπουμε!

Η Μπάγερν Μονάχου είναι πάντα μια ομάδα φόβητρο και είναι άγνωστο αν οι αλλαγές στο ρόστερ θα αφήσουν τρωτά σημεία στην “πανοπλία” της. 

Το ματς απέναντι στη φιναλίστ του περσινού Τσάμπιονς Λιγκ Τότεναμ στο υπέρλαμπρο  Χότσπερ Στέιντιουμ θα είναι ίσως το πιο δύσκολο ζευγάρι αναμετρήσεων για τον Ολυμπιακό

Οι αναμετρήσεις με τον Ερυθρό Αστέρα θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό την κατάληψη της τρίτης θέσης, εκτός απροόπτου και το δίχως άλλο θα έχουν έντονο οπαδικό και αγωνιστικό ενδιαφέρον. 

Το μεγάλο στοίχημα για τον Πέδρο Μαρτίνς είναι να ενσωματώσει τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στο ήδη δουλεμένο ρόστερ. Ο Μπενζιά, ο Λοβέρα και ίσως ακόμα ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θ’ αποκτηθεί πρέπει άμεσα να βρουν βηματισμό, λίγο πριν την πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα ο τραυματισμός του Σεμέδο αφήνει τους Πειραιώτες χωρίς τον ηγέτη της άμυνας, στο κρίσιμο ψυχολογικά πρώτο ματς των ομίλων.

Η πρεμιέρα με τους λονδρέζους στο “Γ. Καραϊσκάκης” στις 18 Σεπτεμβρίου αποτελεί την επιβράβευση των κόπων του Πέδρο Μαρτίνς και των ποδοσφαιριστών του, όμως παράλληλα απαιτείται η μέγιστη συγκέντρωση κόντρα σε μια ομάδα κορυφαίου επιπέδου, πολύ διαφορετικής από όσες συνάντησε μέχρι στιγμής στην Ευρώπη. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.