Μονόδρομος …

O Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για την αποψινή αποστολή του ΠΑΟΚ κόντρα στη Σλόβαν Μπρατισλάβας.

Σε λίγες ώρες ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο κατάμεστο γήπεδο της Τούμπας (σ.σ. έχει ανακοινωθεί η εξάντληση των εισιτηρίων) τη Σλόβαν Μπρατισλάβα στον δεύτερο και πλέον καθοριστικό αγώνα των πλέι οφ του Europa League. Ένας αγώνας που θα είχε χαμηλότερες απαιτήσεις αν δεν προέκυπτε η … αφέλεια των τελευταίων λεπτών στον αντίστοιχο πρώτο αγώνα, χρονικό σημείο στο οποίο η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δέχτηκε γκολ. 

Ναι, τα λάθη απόψε δεν επιτρέπονται αλλά το πιο σωστό να πει κανείς είναι πως κοστίζουν πιο ακριβά και διορθώνονται πιο δύσκολα. Απαιτούνται ενενήντα λεπτά απόλυτης συγκέντρωσης, αντίστοιχου πάθους κι αποφασιστικότητας. Μικρή σημασία έχουν τα πρόσωπα και σαφώς πολύ μεγαλύτερη το σύνολο. Αυτήν είναι η στιγμή κατά την οποία καλούνται όλα τα μέλη του ποδοσφαιρικού τμήματος να βγάλουν στον αγωνιστικό χώρο όλα τα θετικά στοιχεία πάνω στα οποία δούλεψαν κι έβγαλαν στους αγώνες με τον Άγιαξ. 

Ο πλέον καθοριστικός παράγοντας όλων μπορεί να είναι η ψυχολογία. Από τη μια η ομάδα που απογοητεύτηκε αλλά έχει σημαντική ανάγκη την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης κι από την άλλη μια ομάδα – επίσης – σφόδρα δυσαρεστημένη από την αποτυχία της στα προκριματικά του Champions League που ωστόσο είναι απηλλαγμένη από την πίεση καθώς αντιμετωπίζει μια – αποδεδειγμένα – πιο ισχυρή ομάδα, έχει καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό λόγω περισσότερων επίσημων αγώνων και βλέπει σαν πρόκληση την προοπτική συμμετοχής της στην επόμενη φάση. 

Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης, πολλώ δε περισσότερο στον τομέα της εμπειρίας. Όλα αυτά όμως σε θεωρητικό επίπεδο καθώς στην πράξη – πάντα – είναι διαφορετικά. Η ουσία είναι πως όποιο κι αν είναι το ξεκίνημα του αγώνα, θετικό, αρνητικό, ουδέτερο δεν επιτρέπεται να επηρεάσει για τη συνέχεια μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα. Τα περιθώρια είναι μεγάλα είτε για να γίνει το καλό καλύτερο, το άσχημο όμορφο και το ουδέτερο θετικό κι ωφέλιμο. Για να συμβούν αυτά όμως απαιτούνται όλα τα προαναφερθέντα και – κυρίως – διάρκεια με συμπαραστάτη τον κόσμο. 

Για τον αποψινό αγώνα δεν υπάρχουν οι τραυματίες Βιεϊρίνια – Μαουρίσιο, ο ανέτοιμος Βέρνμπλουμ, ο τιμωρημένος Μάτος κι οι Μιχάι, Κάτσε, Λάμπρου. Στο 4-4-2 θα υπάρξει μια αλλαγή στην άμυνα καθώς τη θέση του βραζιλιάνου απόντα αναμένεται να πάρει ο συμπατριώτης του Ροντρίγκο Σοάρες. Στο κέντρο της μεσαίας γραμμής αναμένεται να βρεθούν οι Ελ Καντουρί – Εσίτι, αριστερά τους ο Μπίσεσβαρ ενώ την αντίστοιχη θέση στο δεξί άκρο διεκδικούν οι Λημνιός – Ζαμπά. Την ενδεκάδα αναμένεται να ολοκληρώσει το επιθετικό δίδυμο Πέλκα – Άκπομ.

Οριστικές απαντήσεις θα δοθούν περίπου μια ώρα πριν από την έναρξη του αγώνα μέσα από την ανακοίνωση της διοργανώτριας αρχής των επίσημων ενδεκάδων. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια … 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.