Με ότι αυγά έχεις, αυτή την ομελέτα φτιάχνεις!

Ο Νίκος Τζουάννης γράφει για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Παναθηναϊκού, Φάουστο Τιένθα.

Παρατήρησα στα social media αρκετά έντονη κριτική από τους φίλους του Παναθηναϊκού μετά την ανακοίνωση της απόκτησης του Φάουστο.

Από τη μια πλευρά αντιλαμβάνομαι τον προβληματισμό των οπαδών του Τριφυλλιού, καθώς ακούν και διαβάζουν από την αρχή του καλοκαιριού για το… βαρβάτο “εξάρι” που θα αποκτούσε ο Παναθηναϊκός, ενώ στο καθημερινό ρεπορτάζ πρωταγωνιστούσαν πότε ο Ανίτε, πότε ο Ρόντγουελ. Και οι δύο παίκτες με δυνατό βιογραφικό και με παραστάσεις από υψηλό επίπεδο.

Όταν λοιπόν ξαφνικά ακούς για κάποιον – παντελώς άγνωστο – Φάουστο, τότε ανεβαίνει ο δείκτης απογοήτευσης και μπαίνουν στο μυαλό διάφορες σκέψεις. Όμως θα ήταν άδικο, κυρίως για τον Ισπανό χαφ, να τον… βαπτίσουμε πρωτού καν τον δούμε να αγωνίζεται με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. 

Ο Φάουστο δεν είναι μια μεταγραφή που θα αναγκάσει τον κόσμο του Παναθηναϊκού να αγοράσει φανέλες και διαρκείας, ωστόσο μπορεί να αποδειχθεί μια χρήσιμη κίνηση αν και εφόσον επιβεβαιωθούν όσοι γνωρίζουν από το ισπανικό ποδόσφαιρο. Κάτι ανάλογο του Νάνο, ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα άγνωστος μεταξύ αγνώστων και εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του. 

Μίλησα με αρκετούς παλιούς γνωστούς από το χώρο του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έχουν άριστη γνώση από τη Segunda, προκειμένου να μάθω κάποια πράγματα παραπάνω για το νέο μεταγραφικό απόκτημα των Πράσινων. Όλοι τους συμφώνησαν σε ένα πράγμα. Ο Φάουστο… δαγκώνει! Είναι παίκτης με πολλά τρεξίματα και αρκετά δυνατός στο παιχνίδι του, αν και νευρικός με αποτέλεσμα να δέχεται εύκολα κάρτες.

Πάντως ο Παναθηναϊκός “μπάλωσε” – αρκετά αργά είναι η αλήθεια – και αυτή την… τρύπα στο ρόστερ του και απέκτησε λίγο περισσότερο βάθος στα χαφ με ένα παίκτη που οι απολαβές του είναι στα οικονομικά δεδομένα του Τριφυλλιού και θα μπορέσει πιθανότατα να δώσει κάτι το διαφορετικό στο παιχνίδι της ομάδας.

Τώρα αν ο Φάουστο θα αποδειχθεί Νάνο ή Τοτσέ, θα φανεί στο γήπεδο. Συμπεράσματα δεν μπορούν να βγουν μονάχα με βιογραφικά και συμμετοχές. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.