Κυνισμός στο Φάληρο, ασέβεια στο Άμστερνταμ!

Ο Δημήτρης Παπανικολάου γράφει για την πρόκριση του Ολυμπιακού επί της Μπασάκσεχιρ και τον αποκλεισμό του ΠΑΟΚ από τον Άγιαξ.

Στο Καραϊσκάκη ο Μαρτίνς δικαιώθηκε όταν έλεγε ότι “τίποτα δεν έχει τελειώσει παρά τη νίκη μας στο πρώτο ματς στην Τουρκία”, αφού ο Ολυμπιακός ήταν κακός για ένα ημίχρονο και γλίτωσε τα χειρότερα γιατί είχε τον απίθανο Ζοζέ Σα κάτω από τα δοκάρια του.

Ναι, αν το σουτ του Γκιγέρμε στο ξεκίνημα του αγώνα είχε καταλήξει στα δίχτυα κι όχι στο οριζόντιο δοκάρι, ίσως να μιλάγαμε για “άλλο” πρώτο ημίχρονο στο Φάληρο…

Όμως η Μπασάκσεχιρ εξουδετέρωσε το δίδυμο των χαφ του Ολυμπιακού (Γκιγέρμε-Μπουχαλάκης) κι έκοψε τους γηπεδούχους στα δύο. Κράτησε την μπάλα, έλεγξε τον ρυθμό, έβγαλε φάσεις, αλλά έπεσε πάνω στον υπέροχο Σα για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι γκολ από στατική φάση (το 1-0 από εκτέλεση φάουλ και προβολή του Σεμέδο) και έκανε το 2-0 με εξαιρετική αντεπίθεση και συνδυασμό του Ρατζέλοβιτς με τον Βαλμπουενά.

Ο νεαρός Σέρβος πήρε το πέναλτι κι ο έμπειρος Γάλλος σφράγισε την πρόκριση. 

Εδώ πρέπει να πω πολλά μπράβο στον Μαρτίνς για την επιμονή του στις περιπτώσεις Σα, Σεμέδο και Ρατζέλοβιτς. 

Τον πρώτο τον αγόρασε από την Πόρτο και του βγαίνει νέος… Ρομπέρτο. Για τον Σεμέδο επέμεινε μέχρι τέλους και του βγαίνει νέος… Μέλμπεργκ, ενώ ο Ρατζέλοβιτς σε δύο μήνες θα έχει στείλει τον πολύ κακό (στο ξεκίνημα της εφετινής χρονιάς) Ποντένσε στην εξέδρα! 

Κι εδώ ισχύει σε μεγάλο βαθμό το “ότι πληρώνεις, παίρνεις”. 

Πάντως το γκολ του Σεμέδο (ο οποίος έβαλε και τον Βιέιρα που πήγε να τον μαρκάρει στα δίχτυα) δείχνει στον Ολυμπιακό ότι χωρίς φυσικά σωματικά προσόντα οι επιθετικοί δύσκολα έχουν μέλλον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. 

Θέλω να πω ότι ο Γκερέρο και ο κάθε Γκερέρο δεν μπορεί να παλεύει μόνος του ανάμεσα σε αμυντικούς – θηρία αφού ο Ποντένσε σε μεγάλο βαθμό και ο Μασούρας σε μικρότερο, δεν δίνουν τις αντίστοιχες μάχες.

Βέβαια, ο Μαρτίνς γνωρίζει καλά τι παίκτες διαθέτει, τι ομάδα μπορεί να φτιάξει και δουλεύει με κυνικό τρόπο κάθε ματς ξεχωριστά. Ήδη διόρθωσε το λάθος με τον Μπρούνο κι αυτή τη φορά έδωσε την ευκαιρία στον Ραζτέλοβιτς. 

Και τώρα έρχεται η Κράσνονταρ του Μάρκους Μπεργκ. 

Μια ομάδα που όταν σκοράρει τρία γκολ στο Ντραγκάο κόντρα στην Πόρτο σημαίνει ότι παίζει σε απόλυτο βαθμό την κόντρα επίθεση, κάτι που πρέπει να προσέξει ιδιαίτερα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Ένας Άγγλος… ασεβής στην Ολλανδία

Στο Άμστερνταμ τώρα, ο ΠΑΟΚ πήγε για να διεκδικήσει ότι του αναλογούσε. Ο Μπίσεσβαρ και ο Πασχαλάκης έκαναν το καλύτερο για να οδηγήσουν τον ΠΑΟΚ στην πρόκριση. 

Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός άνοιξε το σκορ στο 23΄ και ο Έλληνας τερματοφύλακας διατήρησε το 0-1 στο 32΄ αποκρούοντας το πέναλτι του Τάντιτς.

Αλλά ο Άγγλος διαιτητής Γκρεγκ Πόουσον ήταν από άλλο… ανέκδοτο! Έδωσε και δεύτερο και τρίτο πέναλτι στον Άγιαξ. Κι αν τα δύο πρώτα είναι από αυτά που μπορεί να δοθούν, το τρίτο είναι τραβηγμένο από τα μαλλιά. 

Η πρόθεση του Πόουσον να ευνοήσει τον Άγιαξ φάνηκε μετά το 3-2 (και πάλι από τον Μπίσεσβαρ) όπου δεν καταλόγισε χέρι-φάουλ έξω από την περιοχή υπέρ του ΠΑΟΚ και δεν κράτησε ούτε δευτερόλεπτο καθυστέρηση μετά το 94΄ όταν ο Ονάνα είχε αγκαλιάσει την μπάλα στο τέρμα του μετά το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ και δεν άφηνε το ματς να εξελιχθεί. 

Και φυσικά δεν χρειάζεται απάντηση στην ρητορική ερώτηση για το “αν θα έδινε τρίαπέναλτι σε βάρος του Άγιαξ και υπέρ του ΠΑΟΚ σε αντίστοιχες φάσεις στην Τούμπα ή θα έλεγε… παίζετε”. 

Πάντως, ο δικέφαλος του βορρά ήταν και πάλι ανταγωνιστικός κόντρα στον Αίαντα κι αυτή τη φορά για όλο τον αγώνα κι όχι για ένα μόνο ημίχρονο.

Αν έλεγε κάποιος με σιγουριά ότι υπάρχει ελληνική ομάδα που μπορεί να βάλει 4 γκολ στον Άγιαξ σε δύο αγώνες, αλλά τελικά να αποκλειστεί, δύσκολα θα γλίτωνε την… καζούρα! 

Κι όμως. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε τέσσερις φορές απέναντι στον Άγιαξ, αλλά τη μάχη για την πρόκριση θα την δώσει με αντίπαλο την Σλόβαν Μπρατισλάβας και είναι για τους ομίλους του Europa και όχι εκείνους του Champions League.

Ο διαιτητής Πόουσον δεν ήταν Άγγλος… ασθενής χθες στο Άμστερνταμ, αλλά Άγγλος… ασεβής απέναντι στον ΠΑΟΚ και το ίδιο το ποδόσφαιρο.  


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.