Σα… να έβαλε πλώρη για Champions League

Ο δρόμος άνοιξε... η αυτοπεποίθηση βελτιώθηκε... η μισή πρόκριση απέναντι στην Μπασάκσεχιρ είχε την υπογραφή του Ζοζέ Σα... η άλλη μισή ήρθε από την ευκολία που έχουν οι ερυθρόλευκοι στο γκολ! Με ή χωρίς Φορτούνη πλέον στο γήπεδο!

Ο δρόμος άνοιξε… η αυτοπεποίθηση βελτιώθηκε… η μισή πρόκριση απέναντι στην Μπασάκσεχιρ είχε την υπογραφή του Ζοζέ Σα… η άλλη μισή ήρθε από την ευκολία που έχουν οι ερυθρόλευκοι στο γκολ! Με ή χωρίς Φορτούνη πλέον στο γήπεδο!

Αν το σκεφτούμε καλά! Ο Ολυμπιακός έφτιαξε τρεις φάσεις που έμειναν στο μυαλό. Το δοκάρι του Γκιλιέρμε και τα δύο γκολ! 

Στατικές φάσεις και αντεπιθέσεις!

Ο Πέντρο Μαρτίνς έχει ένα πλεονέκτημα που έχουν ελάχιστες ομάδες στα Play-offs! Οι εννέα από τους έντεκα παίκτες παίζουν μαζί από πέρσι. Πιστεύω ότι θα ήταν και δέκα αν ήταν καλά ο Κώστας Φορτούνης. Είναι σοβαρό πλεονέκτημα αυτό για μια ομάδα τέτοια εποχή. 

Ακόμη και σε βραδιές όπως αυτή με την Μπασάκσεχιρ που δεν δουλεύουν όλα τέλεια – ειδικά στο πρώτο ημίχρονο – οι αυτοματισμοί βοηθούν στο να γίνεται αξιοπρεπώς η δουλειά και φυσικά… βοηθάει να έχεις και εξαιρετικό τερματοφύλακα!

Είναι λογικό να ακούμε : “Όλοι βοήθησαν για την πρόκριση, δεν θα ξεχωρίσω κανέναν, η ομάδα έφερε την νίκη” φυσικά και είναι λογικό! Αλλά ο Ζοζέ Σα σε δύο παιχνίδια ήταν με διαφορά, δεν θα πω ο καλύτερος του γηπέδου αλλά σίγουρα, ο πιο σημαντικός!

Χωρίς τον ηγέτη του. Χωρίς τον, δώστε μου την μπάλα και κάτι θα κάνω, Κώστα Φορτούνη ο Ολυμπιακός μοιάζει να ψάχνεται μερικές φορές στο γήπεδο επιθετικά. Δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη καλά το ποιός θα πάρει την ευθύνη να φτιάξει παιχνίδι! Ο Γκιλιέρμε; Ο Βαλμπουενά; Ο Ποντένσε; Ο Μασούρας; Ποιός; Στο πρώτο ημίχρονο κανείς τους δεν έβγαινε όπως ο Φορτούνης να ζητήσει και να πάρει την μπάλα και εκεί ήταν το πρόβλημα!

Στο δεύτερο ημίχρονο όταν όλοι αναθάρρησαν, έτρεξαν περισσότερο, ζήτησαν μπάλα, είχαν θράσσος, έγιναν πιο απλοί και επικίνδυνοι και πέτυχαν δύο εύκολα γκολ! 

Σε δύο παιχνίδια ο Ολυμπιακός είχε οκτώ τελικές εντός εστίας και μέτρησε τρία γκολ… η Μπασάκσεχιρ δεκαπέντε εντός εστίας και μετράει τις αποκρούσεις του Ζοζέ Σα!

Η πρόκριση είναι από χρυσάφι! Η άμυνα δένει! Οι μπακ είναι σταθερά καλοί επιθετικά και όπως αποδείχτηκε με τους Τούρκους και αμυντικά! Μέσο-επιθετικά σε καλή ή κακή βραδιά το γκολ θα έρθει! Με ή χωρίς Φορτούνη πλέον στο γήπεδο!

Κράσνονταρ για να πω την αλήθεια δεν έχω δει! Για να πηγαίνει όμως και να πετυχαίνει τρία γκολ στο Ντραγκάο σε 35 λεπτά, ε δεν μπορεί, καλή θα είναι! 

Παρεμπιπτόντως σε δύο ματς οι Ρώσοι έκαναν εννέα τελικές εντός εστίας και πέτυχαν τρία γκολ! Σας θυμίζει κάτι;;;

Μοιάζει ζευγάρι που θα κριθεί στο ποιός παίζει καλύτερη άμυνα!

Σε επτά επίσημα ματς φέτος οι Ρώσοι έχουν κρατήσει μόλις δύο φορές το μηδέν! Ο Ολυμπιακός με τους Σα-Σεμέντο-Μεριά μοιάζει να έχει λίγη σιγουριά παραπάνω. Άλλωστε με τέσσερα μηδενικά στην άμυνά του σε ισάριθμα παιχνίδια έχει και αγωνιστικές αποδείξεις για να ελπίζει στην πρόκριση στους ομίλους του Champions League! 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.