Όταν το Χάρβαρντ «συνάντησε» τον Ολυμπιακό

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για τις δράσεις του συλλόγου του Ολυμπιακού έξω από τις γραμμές του γηπέδου και την εξέλιξη που θα φέρουν αυτές στην ομάδα του Πειραιά.

Ενδεχομένως να μην έχετε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έκανε προ εβδομάδων η ΠΑΕ Ολυμπιακός. Συνδιοργάνωσε ποδοσφαιρικό σεμινάριο με το Χάρβαρντ στη Βοστώνη. Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Χάρβαρντ είναι ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και επομένως του κόσμου. Μάλιστα, είναι το παλαιότερο των ΗΠΑ, καθώς ιδρύθηκε το 1636.
        
Στην παγκόσμια πανεπιστημιακή κοινότητα, το Harvard θεωρείται μεγαθήριο. Χωρίς υπερβολή, είναι το κορυφαίο της υφηλίου, με το οποίο μπορούν να συγκριθούν Πανεπιστήμια του βεληνεκούς του Yale, του Πανεπιστημίου του Σικάγου, του ΜΙΤ, του Princeton και τουCaltech. 

Μάλιστα, σε ετήσια βάση είναι τεράστιος ο αριθμός των αιτήσεων από όλες τις ηπείρους για φοίτηση στο σπουδαίο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και η επιλογή των φοιτητών γίνεται με αυστηρά κριτήρια. Αλλά εφόσον περάσεις το κατώφλι του, είναι σαν να έχεις κερδίσει τον πρώτο αριθμό του λαχείου, αφού η αποφοίτησή από ένα τέτοιο πανεπιστημιακό ίδρυμα εξασφαλίσει μία σπουδαία επαγγελματική καριέρα.
        
Δίχως άλλο, είναι σπουδαίο επίτευγμα για τον Ολυμπιακό το γεγονός πως το Harvard δέχθηκε να συνδιοργανώσουν ένα συνέδριο με θέμα «Το ποδόσφαιρο ως παγκόσμιο φαινόμενο». Είναι ξεκάθαρο πως η ομάδα του Πειραιά δεν περιορίζεται στην ποδοσφαιρική δράση, αφού έχει πολυσχιδή δραστηριότητα. Ουσιαστικά έχει μετατραπεί σε έναν μεγάλο οργανισμό, με πολλές και διαφορετικές δράσεις σε ξεχωριστά επίπεδα, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.
        
Σίγουρα η συνεργασία με τη UNICEF ξεχωρίζει και αποτελεί ορόσημο στην έξω-αθλητική δράση του Ολυμπιακού. Αλλά, η συνεργασία με το Χάρβαρντ είναι στα δικά μας η είδηση της χρονιάς. Και μάλιστα, όπως μας αποκάλυψε ο Κριστιάν Καρεμπέ, του χρόνου ενδέχεται να φιλοξενηθεί το συνέδριο στο γήπεδο Καραϊσκάκη.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.