Ο πόιντ γκαρντ... Μπουρούσης

Ο Νικήτας Αυγουλής παρακολούθησε τις πρωινές βραβεύσεις των καλύτερων στη φετινή σεζόν και κράτησε για ανάλυση μια πολύ μελετημένη ατάκα του Ομπράντοβιτς...
Δημοσίευση: 12/05/2016 - 17:08
Για μια ακόμα φορά ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς αποδείχθηκε ο «ατακαδόρος» του φάιναλ φορ: «Η Λαμποράλ είναι μια δύσκολη ομάδα γιατί έχει τρεις πολύ καλούς πόιντ γκαρντ και είναι δύσκολο να τους σταματήσεις. Τους δύο Αμερικάνους της και τον Μπουρούση»! Μέχρι και ο ψηλός της ισπανικής ομάδας, τον κοίταξε με έκπληξη, αλλά και ικανοποίηση στο βλέμμα του. Δεν είναι ρε φίλε και λίγο ο μέγας Ομπράντοβιτς να σε ονομάζει «πόιντ γκαρντ» θέλοντας να αναδείξει πόσο έξυπνο είναι το παιχνίδι σου. Πόσο δύσκολο είναι να σε αντιμετωπίσει...
 
Το πιο σημαντικό όμως, από την ατάκα του προπονητή της Φενέρ, δεν είναι τόσο το ότι ειπώθηκε, φιλοφρονήσεις εξάλλου σε φάιναλ φορ έχουμε ακούσει πολλές, αυτό που μετράει είναι πως ο «Ζοτς» αφενός το εννοούσε και αφετέρου έχει απόλυτο δίκιο. Ο Μπουρούσης έπαιξε μια ολόκληρη σεζόν για πλέι μέικερ του λόου πόστ και αυτό ήταν από τα βασικά μυστικά της Λαμποράλ Κούτσα, στον δρόμο της προς το Βερολίνο.
 
Το περασμένο καλοκαίρι πριν μπει στο πρόγραμμα της ομάδας ο Έλληνας παίκτης είδε ένα φιλικό παιχνίδι των υπολοίπων και τρόμαξε! Του είπε λοιπόν μετά ο Περάσοβιτς, να μην αγχώνεται και πως με εκείνον μέσα θα είναι μια διαφορετική ομάδα. Στην αρχή ο Μπουρούσης θεώρησε ότι ο προπονητής του, είπε απλά μια ατάκα από τις χιλιάδες που λένε οι προπονητές στους παίκτες τους, είτε για να τους ανεβάσουν, είτε για να τους αγαπήσουν.
 
Στην πορεία όμως, ο Μπουρούσης κατάλαβε στην πράξη, τι ακριβώς εννοούσε ο Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Σε ένα χρυσό μπρελόκ, έβαλε τα κλειδιά της ομάδας και του τα παρέδωσε. Τον άφησε να έχει λόγο στα αποδυτήρια και έκανε την εμπειρία του Γιάννη, εμπειρία της ομάδας του. Συμβιβάστηκε ακόμα και με τις ακραίες προτιμήσεις του ψηλού στο παρκέ, το να εκτελεί τρίποντα πχ και ποτέ μα ποτέ δεν τον αμφισβήτησε.
 
Αν ψάχνετε λοιπόν να βρείτε γιατί ο Μπουρούσης άργησε τόσο πολύ να γίνει πραγματικός ηγέτης και να κουβαλήσει μια μέτρια ομάδα τοσο ψηλά, η απάντηση είναι απλή. Κανένας προπονητής δεν τον πίστεψε όσο ο Περάσοβιτς και κανένας στο παρελθόν δεν παραμέρισε άλλους για να τον βάλει μπροστά. Αυτός ίσως να ήταν και ο βασικός λόγος που ο παλιός Γιάννης ήταν γεμάτος αντίδραση και δράση. Ένας άνθρωπος που ξέρει ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα στο 9 και τον αφήνουν μέχρι το 5, αν είναι και λίγο νευρικός θα ξεφύγει.
 
Ο Περάσοβιτς λοιπόν από την πρώτη μέρα που του μίλησε του έλεγε το ίδιο πράγμα. Δεν άλλαξε κάτι στην πορεία, δεν έκανε έκπτωση, δεν τον δούλεψε! Δεν είχε την συμπεριφορά του Λάσο πχ που σε όλα κουνούσε το κεφάλι συγκαταβατικά και στο ματς έκανε σαν να μην υπήρχε στον πάγκο του.
 
Μια χρονιά μπορεί να περιλαμβάνει πολλές καταστάσεις. Τα πάνω και τα κάτω, τις εντάσεις και τις απογοητεύσεις. Αν ο άξονας όμως, είναι σταθερός και δεν λυγίζει, αν η φιλοσοφία είναι ξεκάθαρη και οι σχέσεις καθαρές, τότε όλα μπορεί να κυλήσουν ανέλπιστα καλά. Έτσι καλά πήγαν και για τον Γιάννη φέτος που έχασε το βραβείο του MVP στις λεπτομέριες, αλλά είναι το ακλόνητο φαβορί για να πάρει αυτό τον τίτλο στο ισπανικό πρωτάθλημα.