Καλό ήταν μόνον το αποτέλεσμα…

Ο Κωστής Μπότσαρης γράφει στο προσωπικό του blog για τη νίκη 2-1 του ΠΑΟΚ επί τη ΑΕΚ στην πρεμιέρα των play off του πρωταθλήματος και στην εικόνα των «ασπρόμαυρων» στην αναμέτρηση της άδειας Τούμπας.

Η πρεμιέρα των πλέι οφ ήταν κάτι περισσότερο από … ευεργετική για τον ΠΑΟΚ, αφού το βράδυ της Τετάρτης βρέθηκε στην κορυφή της σχετικής βαθμολογίας, ως αποτέλεσμα της νίκης του επί της ΑΕΚ με 2-1 (61′ Ροντρίγκεζ, 83′ Μυστακίδης – 44′ Γιόχανσον) και ανατροπή στην άδεια από φιλάθλους – λόγω τιμωρίας – Τούμπα. Νωρίτερα Πανιώνιος και Παναθηναϊκός είχαν αναδειχτεί ισόπαλοι 1-1 στη Νέα Σμύρνη. Από την πρώτη αγωνιστική ημέρα ο Βλάνταν Ιβιτς κι οι ποδοσφαιριστές του κάλυψαν το βαθμολογικό μειονέκτημα και πλέον κρατούν απόλυτα την τύχη τους στα χέρια τους, στο σημαντικό στόχο που έχουν θέσει για την κατάληξη της πρώτης θέσης με έπαθλο μια θέση στα προκριματικά του Champions League της επόμενης περιόδου. 
 
Με εξαίρεση τον φιλικό αγώνα της περασμένης εβδομάδας με την αδύναμη βουλγαρική Πίριν, ήταν ο πρώτος αγώνας για τους γηπεδούχους έπειτα από – σχεδόν – ένα μήνα (σ.σ. στις 17 Απριλίου είχε ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος), δεδομένο που έδωσε χρόνο για την επιστροφή ποδοσφαιριστών που απασχολούσαν το ιατρικό δελτίο, προσέδωσε ευχέρεια στη – σχετικά νέα – τεχνική ηγεσία να περάσει περισσότερα δικά της στοιχεία, να δει και ν’ αποφασίσει το καλύτερο δυνατό προκειμένου να διεκδικήσει η ομάδα το τελευταίο της «θέλω» της σεζόν. Ενα «θέλω», ισοδύναμο με … «πρέπει», ίσως περισσότερο από κάθε άλλη φορά φέτος λόγω της χρονικής στιγμής κι όλων όσων προηγήθηκαν στις υπόλοιπες επιδιώξεις της χρονιάς.
 
Παράλληλα όμως, αυτή η … μακρά περίοδος απραξίας κόστισε σε αγωνιστικό ρυθμό και πιθανόν σε συγκέντρωση, όπως άλλωστε ομολόγησαν – πως δεν είχαν την απαιτούμενη – κι οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές.  Ο ΠΑΟΚ πήρε το αποτέλεσμα, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ δεχόμενος γκολ σχεδόν στην εκπονή του πρώτου μέρους, έπειτα από μια αμφιλεγόμενη φάση, στην οποία φαίνεται ο Γλύκος να ενεργεί λανθασμένα δίνοντας την ευκαιρία στον Γιόχανσον ν’ ανοίξει το σκορ, αν κι ο Βολιώτης τερματοφύλακας υποστηρίζει πως υπήρξε αντικανονική ενέργεια από τον αντίπαλό του. Η ουσία δεν αλλάζει κι αυτή είναι πως ο ίδιος κι οι συμπαίκτες του πήγαν στ’ αποδυτήρια όντας πίσω στο σκορ.
 
Ηταν μια από τις πολλές «στημένες» φάσεις των φιλοξενούμενων που δημιούργησαν κι ανέδειξαν πρόβλημα στην άμυνα σε ανάλογες συνθήκες. Για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό από την παρουσία του κ. Ιβιτς στην ομάδα. Ενα πρώτο σαράντα πεντάλεπτο που χαρακτηρίστηκε από τα πολλά νεύρα, τη φλύαρη κατοχή του ΠΑΟΚ, τη σωστή έμπνευση της ΑΕΚ να πιέζει ψηλά δυσκολεύοντας τα μέγιστα στην ανάπτυξη των γηπεδούχων, που είχαν σοβαρό θέμα ανάμεσα στο κέντρο με μεγάλες αποστάσεις ανάμεσα στα δυο αμυντικά χαφ, Τζιόλη – Τσίμιροτ κι όλους όσοι βρίσκονταν μπροστά τους.
 
Δεν ήταν λίγες οι φορές που ακούστηκαν φωνές εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου για να επιστρέφει η τριάδα των Ροντρίγκεζ, Πέλκα, Ζάιρο και να διευκολύνει με συνεργασίες την προώθηση όλων προς την αντίπαλη περιοχή, κάτι όμως που και να συνέβη σίγουρα δεν ήταν ο κανόνας, αλλά η … εξαίρεση. Το ζητούμενο της συνοχής δεν επιτεύχθηκε κι αυτό μαζί με την έλλειψη συγκέντρωσης ήταν τα δυο σοβαρά ζητήματα που καλούνται να επιλυθούν άμεσα εν όψει της δύσκολης συνέχειας, αρχής γενομένης από την εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό.
 
Οτι πλέον θετικό δημιουργικά προερχόταν από την αριστερή πτέρυγα, που με δεδομένη τη διάθεση των ακραίων χαφ (Ροντρίγκεζ και Ζάιρο) να συγκλίνουν στον άξονα έδινε χώρο στον Λέοβατς (σ.σ. επέστρεψε νωρίτερα από κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη) για ν’ ανεβαίνει την ευθεία του. Ο Πέλκας κινούνταν στις παρυφές της περιοχής του Μπαρόχα, ψάχνοντας είτε την τελική προσπάθεια, είτε τη συνεργασία με τον Αθανασιάδη, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο την έκανε αρχικά η ατομική ενέργεια. Κι αυτή ήρθε μ’ ένα πανέμορφο, διαγώνιο, εκτός περιοχής σουτ του Ροντρίγκεζ.
 
Με τη συμπλήρωση εξήντα επτά λεπτών αγώνα, ο Κάτσε αντικατέστησε τον Πέλκα κι η εικόνα της ομάδας άλλαξε προς το θετικό, καθώς ο Αλβανός διεθνής, είχε τη δυνατότητα να εναλλάσεται με τον Τσίμιροτ, πρόσθεσε αποτελεσματικότητα ανασταλτικά με καλύτερη και πιο άμεση προσαρμογή στην άμεση πίεση τους ποδοσφαιριστές του κ. Μανωλά. Πολλά τρεξίματα που συνέβαλαν στην κάλυψη των κενών κι εν γένει πιο ομαλή λειτουργία. Στο 69′ ο Σκόνδρας μπήκε αντί του Λέοβατς, καθώς ο ναι μεν ο Κροάτης απάντησε καταφατικά στο ερώτημα του προπονητή του για το αν μπορούσε να συνεχίσει, αλλά το πρόωρο της επιστροφής του δεν επέτρεπε τέτοιο ρίσκο.
 
Η δημιουργική δραστηριότητα του διεθνούς Κροάτη έλλειψε αλλά δεν κόστισε. Κι αυτό γιατί η τρίτη αλλαγή του Σέρβου τεχνικού στο 82′ με τον Μυστακίδη αντί του Ζάιρο έμελλε να είναι ο ορισμός αυτού που λέγεται … «χρυσή». Στην πρώτη του εμφάνιση μετά τον τραυματισμό του, ο 22χρονος επιθετικός στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και πιο συγκεκριμένα με κεφαλιά έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Τζαβέλλα (σ.σ. ο ίδιος είχε και την καλύτερη ευκαιρία για την ομάδα του στο πρώτο ημίχρονο επίσης με κεφαλιά) διαμόρφωσε το τελικό σκορ, ενώ λίγο μετά νικήθηκε από τον Μπαρόχα σε τετ α τετ.
 
Παράπονα για τις διαιτητικές αποφάσεις υπήρξαν εκατέρωθεν, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται πιο έντονα για μια φάση στο 16′ σε υπόδειξη του διαιτητή, που αρχικά ερμηνεύτηκε ως πέναλτι και στη συνέχεια αποδόθηκε ως επιθετικό φάουλ, ενώ οι γηπεδούχοι υποστηρίζουν πως υπήρξαν περιπτώσεις αποβολής αντιπάλων είτε με δεύτερη κίτρινη είτε με απευθείας κόκκινη. Μια ποινή που δεν απέφυγαν οι Κάτσε – Μπαρμπόσα, αφού συνεπλάκησαν μετά το τέλος του αγώνα, ένταση που κλιμακώθηκε με τη συμμετοχή κι άλλων, όχι όμως και την ανάλογη τιμωρία τους. Το πρόβλημα για τους δυο προαναφερθέντες έχει να κάνει με την απευθείας κόκκινη κι όσα γράφτηκαν στο φύλλο αγώνα ακολούθως. Μέρος της έντασης μεταφέρθηκε και στ’ αποδυτήρια, όταν σε μια προσπάθεια να δοθούν αμοιβαίες εξηγήσεις, προέκυψε νέα παρεξήγηση με αποκορύφωση φωνές εκατέρωθεν και τίποτα περισσότερο.
 
Για τον ΠΑΟΚ ήταν μια νίκη, δίχως τους Βίτορ, Μακ, Μπερμπάτοφ, πάνω στην οποία καλείται να μάθει γοργά, να διορθώσει τα λάθη του, να πάρει ψυχολογία και πάνω σ’ αυτήν να οικοδομήσει τη συνέχεια του στη διοργάνωση. Οπως επιβεβαιώθηκε από την πρώτη – κιόλας – αγωνιστική, οι διαφορές ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες δεν είναι μεγάλες και λεπτομέρειες ή λάθη κάνουν τη διαφορά μεταξύ τους. Ολα αυτά μια μέρα πριν από τη συμπλήρωση ενός χρόνου από την αποπληρωμή των χρεών προς το Δημόσιο από τον μεγαλομέτοχο της ομάδας, που χτες παρακολούθησε τον αγώνα δια ζώσης. Μια ιστορική στιγμή για την ομάδα, που δυστυχώς όμως όσο δε βελτιώνεται το αγωνιστικό κομμάτι «επιτρέπει» το ξεθώριασμά της, συνειδητά ή μη. Πέραν αυτού, ευχάριστη εξέλιξη για τον Βλάνταν Ιβιτς και τους ποδοσφαιριστές του η παρουσία κόσμου στην τελευταία αγωνιστική, όταν και θα υποδεχτούν τον Παναθηναϊκό μετά τη δικαίωση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στην έφεση που είχε ασκήσει για την ποινή των δυο αγωνιστικών στους αγώνες Κυπέλλου με Καλλονή και Πανιώνιο αντίστοιχα.
 
Η διαδικασία των πλέι οφ κι η συχνότητα των αγώνων είναι τέτοια που τονίζει – ακόμη περισσότερο – τη σημασία και την αξία του χρόνου. Μικρό το χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη, μεγάλες οι απαιτήσεις για την επιτυχία και το αποτέλεσμα. Το ποιός το καταφέρνει καλύτερα θα το γνωρίζουμε – εκτός απροόπτου – το βράδυ της Κυριακής. Καλή δύναμη και καλή συνέχεια σε όλους ….


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.