Όσα δεν μάθατε από το φάιναλ φορ

Ο Νικήτας Αυγουλής αφού ξεπέρασε την Βερολίνο… φάση του, γράφει για πράγματα που δεν είδατε και δεν ακούσατε από το φετινό, μοναδικό φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας.

Ένα από τα καλύτερα φάιναλ φορ ολοκληρώθηκε πριν από μερικές μέρες στο Βερολίνο. Η σκόνη και ο κουρνιαχτός έπεσαν και υπάρχουν ενδιαφέρουσες σκέψεις, εικόνες και ειδήσεις που αξίζουν να μοιραστούμε.
 
– Ο Ιτούδης είχε ετοιμάσει την ΤΣΣΚΑ με τέτοιο τρόπο πριν το φάιναλ φορ, ώστε είτε η Φενέρ είτε η Λαμποράλ Κούτσα έφτανε στον τελικό, η δική του ομάδα θα ήταν έτοιμη στο κομμάτι της τακτικής.

– Ένα από τα πιο σημαντικά μυστικά στο θρίαμβο της ρώσικης ομάδας, ήταν η ψυχολογική προετοιμασία των Ρώσων παικτών από τον Έλληνα προπονητή και το ελληνικό επιτελείο του. Το ότι οι Ρώσοι παίκτες μπήκαν στη διαδικασία να θεωρήσουν τη νίκη ή την ήττα θέμα τιμής ήταν πολύ σημαντικό για την κατάκτηση της κορυφής.

– Ο Ιτούδης έκανε σαν να μην ακούει τον Ομπράντοβιτς στα όσα εκνευρισμένος έλεγε ο Σέρβος στο τέλος του τελικού και απλά προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Αυτό συνέβη αφενός γιατί ο Ιτούδης γνωρίζει όσο κανένας την αλλεργία του Ομπράντοβιτς στην ήττα, από την άλλη όμως, μεγαλοψυχία στις τεράστιες μάχες, ιστορικά δείχνει ο νικητής!

– Λίγο μετά την χειραψία και τα νεύρα του Ζοτς στο παρκέ, στα αποδυτήρια τα νεύρα αυτά τα πλήρωσε άλλος. Ο GM της Φενέρ και επιστήθιος φίλος του Σέρβου ο Τζεραρντίνι τα άκουσε από την καλή και από την ανάποδη, γιατί σύμφωνα με τον Ομπράντοβιτς άφησε την ομάδα απροστάτευτη με τους διαιτητές. Είπαμε είχε νεύρα.

– Στα αποδυτήρια της Φενέρ οι Αμερικάνοι είχαν θερμούς διαλόγους μεταξύ τους, ενώ φυσικά όσο δεν λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή έτσι και από τον «τσαμπουκά» δεν έλειψε ο Άντιτς.

– Περίπου 1,4 εκ ευρώ για δύο χρόνια με κλειστό συμβόλαιο θα πάρει από την Εφές ο Περάσοβιτς. Αρχικά οι χορηγοί ήθελαν τον ανισόρροπο Αταμάν, αλλά η πορεία του Περάσοβιτς τους άλλαξε τα πλάνα. Θα ζητήσει τον Μπουρούση, αλλά το τι θα αποφασίσει ο Έλληνα ψηλός είναι άλλο θέμα.

– Η πορεία του Μπουρούση, μιας και τον έφερε η κουβέντα, έχει φέρει το κασέ του κάτι παραπάνω και από την χρονιά που πήρε μεταγραφή στην Ρεάλ. Ο Καρδιτσιώτης είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του και αναμένεται να κάνει απόσβεση για την φετινή του φρενήρη πορεία.

– Η Λαμποράλ θα κάνει υπέρβαση για να τον κρατήσει, αλλά είπαμε ο ίδιος δεν έχει πάρει ακόμα καμία απόφαση, εκτός του ότι η επιστροφή του στην Ελλάδα είναι η τελευταία του επιλογή. Μετά και από την Κίνα.

– Ο Ιτούδης ξέχασα επίσης να σας πω ότι είχε συμφωνήσει με τον Βατούτιν να ανανεώσει πριν τον τελικό. Το θέμα βέβαια είναι ότι αν έχανε η ΤΣΣΚΑ ίσως να μην είχε μεγάλη αξία η υπογραφή του Βατούτιν. Ο τελικός ήταν και πολιτικό θέμα για τους Ρώσους.

– Ο Σλούκας έδειξε για ποιο λόγο ήθελε να φύγει από τον Ολυμπιακό. Τελείωσε στο παρκέ και στον ημιτελικό και στον τελικό. Δεν φοβήθηκε, ήταν έτοιμος και βοήθησε τους Τούρκους σε πολλά ξεχωριστά σημεία του παιχνιδιού. Πίσω από τον Σπανούλη δεν είχε κανένα λόγο να βρίσκεται.

– Ο Μπαρτζώκας ήταν ο μοναδικός προπονητής του φάιναλ φορ που είχε ολοκληρώσει ήδη τις υποχρεώσεις του στο εθνικό πρωτάθλημα. Με λίγα λόγια ο Έλληνας τεχνικός γύρισε στο Κράσνονταρ, μάζεψε κάποια τελευταία πράγματα, έλυσε το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν και γυρίζει Ελλάδα. Σε πολύ λίγο θα μάθουμε και τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Λίγο πιο κάτω από ένα εκατομμύριο ευρώ θα πάρει την επόμενη σεζόν ο άνθρωπος που έφυγε κλοτσηδόν από τον Ολυμπιακό.      


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.