Στο μυαλό του Πουλίδο

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog για την πρόσφατη περιπέτεια του Άλαν Πουλίδο και προσπαθεί να μπει στο μυαλό του Μεξικανού επιθετικού, μετά την απαγωγή του.

Αλήθεια, έχετε επιχειρήσει να μπείτε στη θέση του Άλαν Πουλίδο; Να προσπαθήσετε να καταλάβετε τον εσωτερικό του κόσμο, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται μετά την απίστευτη περιπέτεια που πέρασε στην πατρίδα του; Ενδεχομένως, κάποιοι από εσάς να έχετε βιώματα δραματικών αλλαγών στη ζωή σας από τη μία στιγμή στην άλλη. Καταστάσεων οι οποίες άφησαν ανεξίτηλα σημάδια “πάνω” σας. Και επηρέασαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπετε τη ζωή από εδώ και πέρα.
       
Όχι, δεν πρόκειται να κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση αναφορικά με τη ζωή. Απλώς, τολμούμε να μπούμε στο μυαλό ενός νέου ανθρώπου που είναι ιδιαιτέρως γνωστός στην πατρίδα του και ο οποίος σε ένα Σαββατοκύριακο είδε όλη τη ζωή του να περνάει από μπροστά του σαν κινηματογραφική ταινία. Αν και όσα βίωσε από τη στιγμή της απαγωγής του έως και την απελευθέρωσή του, χωρίς ίχνος υπερβολής παραπέμπουν στην έβδομη τέχνη.

Για όσους το ξεχνούν, ο Πουλίδο είναι σταρ στην πατρίδα του. Μία χώρα με ποδοσφαιρική παράδοση, έχει πολύ ψηλά εκείνους τους παίκτες που περνούν το κατώφλι της Εθνικής. Ο επιθετικός του Ολυμπιακού το πέρασε και βρέθηκε στην αποστολή της Εθνικής ομάδας του Μεξικού στο τελευταίο Παγκόσμιου Κύπελλου, πριν πάρει τη δύσκολη απόφαση να δοκιμάσει την τύχη του στην Ευρώπη και στους «ερυθρόλευκους».

Αλλά για να αγωνιστεί στους «Πειραιώτες», πέρασε τα μύρια όσα. Γνωστή είναι η περιπέτειά του. Χρειαζόταν αντοχές και τόλμη ώστε να βγει νικητής. Τα κατάφερε. Δίχως να έχουμε τη δυνατότητα να επικοινωνήσουμε μαζί του ώστε να “διαγνώσουμε” την κατάστασή του, πιστεύουμε πως η ψυχολογική υποστήριξή του από όλους όσοι σχετίζονται μαζί του, είναι τώρα απαραίτητη περισσότερο από ποτέ. Ξέρετε, όσο δυνατός χαρακτήρας και αν είναι, οι εικόνες της απαγωγής του δε σβήνουν μονοκονδυλιά. Είναι μία επίπονη και μακρά διαδικασία. Όμως, εκτιμούμε ότι και πάλι θα βγει νικητής για να απολαύσει τη ζωή του.


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.