Θλιβερό déjà vu (pics, video)!

Ο επίλογος των σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και νύκτας στη Μασσαλία ήταν τέσσερις συλλήψεις Άγγλων οπαδών και ο σοβαρός τραυματισμός ενός ακόμη.

Ο επίλογος των σοβαρών επεισοδίων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας και νύκτας στη Μασσαλία ήταν τέσσερις συλλήψεις Άγγλων οπαδών και ο σοβαρός τραυματισμός ενός ακόμη. Ομάδες Άγγλων που βρέθηκαν στην πόλη του γαλλικού νότου εν όψει της αναμέτρησης των «τριών λονταριών» με τη Ρωσία συνεπλάκησαν με ντόπιους, σε μια πόλη με έντονο αραβικό στοιχείο. 

Το βίαιο σκηνικό γύρισε με άσχημο τρόπο το ημερολόγιο πίσω στο παγκόσμιο κύπελλο του 1998. Τότε αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι Άγγλοι χούλιγκανς. Στις 15 Ιουνίου η Αγγλία μονομαχούσε με την Τυνησία στο Βελοντρόμ της Μασσαλίας. Αρκετές χιλιάδες φίλαθλοι και απ’ τις δύο πλευρές βρέθηκαν να συνωστίζονται στο πανέμορφο παλιό λιμάνι της πόλης και τα αίματα δεν άργησαν ν’ ανάψουν. 

Η αγγλική ομοσπονδία είχε προβλέψει τον κίνδυνο συγκρούσεων και τους Άγγλους οπαδούς είχαν ακολουθήσει μυστικοί αστυνομικοί, οι οποίοι βοήθησαν τις γαλλικές αρχές να προχωρήσουν σε συλλήψεις. Ένας απ’ τους Άγγλους οπαδούς τραυματίστηκε σοβαρά στον λαιμό και χρειάστηκε να εγχειριστεί. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τα επεισόδια ξέσπασαν όταν συναντήθηκαν Άγγλοι και Τυνήσιοι στο παλιό λιμάνι και ένα μπουκάλι εκσφενδονίστηκε απ’ τους Βρετανούς, ενώ κάποιοι απ’ αυτούς έκαψαν και μια σημαία της Τυνησίας.



Ο φόβος για γενικευμένα επεισόδια εντός γηπέδου ήταν μεγάλος και ο υπεύθυνος ασφαλείας του Βελοντρόμ, Ζαν Φρανσουά Φαλκού, είχε δηλώσει πως είναι αδύνατο να ταυτοποιηθούν τα άτομα που θα έπαιρναν θέση στις εξέδρες με βάση το τυπωμένο όνομα σε κάθε εισιτήριο. Αξιωματούχοι της αγγλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ανέφεραν στη συνέχεια πως τα συγκεκριμένα γεγονότα έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην αποτυχία της υποψηφιότητας της Αγγλίας για την ανάληψη της διοργάνωσης του παγκοσμίου κυπελλου του 2006.  

Για την ιστορία η Αγγλία είχε μπει με το δεξί στο παγκόσμιο κύπελλο κερδίζοντας 2-0 τους Τυνήσιους με γκολ των Σίρερ και Σκόουλς, μπροστά σε 55.000 θεατές. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.