Έξι χρόνια μετά…

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για τον Ολυμπιακό, που μετά από έξι χρόνια αναγκάζεται να εκκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν από τον Ιούνιο!

Ο Νίκος Γαβαλάς γράφει στο προσωπικό του blog στο Novasports.gr για τον Ολυμπιακό, που μετά από έξι χρόνια αναγκάζεται να εκκινήσει την προετοιμασία του για τη νέα σεζόν από τον Ιούνιο!

Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, οι «Πειραιώτες» είναι υποχρεωμένοι να εκκινήσουν την προετοιμασία τους από Ιούνιο μήνα. Η προηγούμενη ήταν το καλοκαίρι του 2010, καθώς είχαν τερμάτισει στην 5η θέση του πρωταθλήματος 2009-10, με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν να ξεκινήσουν τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Όμως, εκείνες οι ημέρες δεν έχουν καμία σχέση με όσα ισχύουν τώρα. Διότι στο τέλος της περιόδου 2009-10 ο Σωκράτης Κόκκαλης μεταβίβαζε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών στον Βαγγέλη Μαρινάκη. Και ο τελευταίος «έτρεχε» το καλοκαίρι του 2010 χίλιες δυό υποθέσεις, αφού δεν ήταν απλή διαδικασία η αλλαγή ιδιοκτησίας σε μία τόσο μεγάλη και απαιτητική ποδοσφαιρική εταίρα. Ο χρόνος δεν ήταν σύμμαχος, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να διεκδικήσει την είσοδό του στους ομίλους του Europa League, έχοντας αγωνιστικές αδυναμίες. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο αποκλεισμός στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League, έφερε πολλές αλλαγές στο ποδοσφαιρικό τμήμα, με αποκορύφωμα την απομάκρυνση του Λίνεν και την επιστροφή του Βαλβέρδε. Η πετυχημένη συνέχεια είναι γνωστή.

Σήμερα, το «ερυθρόλευκο οικοδόμημα» είναι στέρεο. Ασφαλώς και εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και για το λόγο αυτό η διοίκηση των πρωταθλητών Ελλάδας “τρέχει” συγκεκριμένες μεταγραφικές υποθέσεις, ώστε να ενισχύσει τη δεξαμενή των παικτών με τους οποίους θα δουλεύει από την επόμενη Δευτέρα ο Μάρκο Σίλβα. Όμως, σε σχέση με το 2010, σήμερα ο Ολυμπιακός διαθέτει όλες τις προϋποθέσεις για να διευθετήσει με επιτυχία τις υποθέσεις που έχει μπροστά του. Δηλαδή την πρόκριση –μετά από δύο νοκ άουτ συναντήσεις- στους ομίλους του Champions League.

Μπορεί λοιπόν, να έχει κυλήσει ένα σημαντικό χρονικό διάστημα (μία ολόκληρη εξαετία) από την τελευταία παρουσία των «ερυθρόλευκων» στα προκριματικά του καλοκαιριού. Όμως, τώρα η ομάδα του Πειραιά έχει τον τρόπο για να αποφύγει τις κακοτοπιές της εποχής, ώστε να εμφανιστεί άκρως ανταγωνιστική στα τέλη Ιουλίου, οπότε και θα δώσει το πρώτο της ματς στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.