Προκαλεί για να πέσει ηρωικά ο… Κύρος Γρανάζης!

O Δημήτρης Παπανικολάου γράφει στο προσωπικό του blog για τις κινήσεις του Γιώργου Γκιρτζίκη, που οδηγεί τη διοίκηση της ΕΠΟ σε «ηρωική έξοδο».

Είναι πια κάτι παραπάνω από ορατό πως η ΕΠΟ του Γκιρτζίκη θα επιδιώξει να πέσει ηρωικά και να μη περιμένει τις εκλογές του Οκτωβρίου για την ανάδειξη της νέας διοίκησης.

Το 88-82 του διοικητικού απολογισμού στην ΓΣ της ομοσπονδίας την περασμένη Παρασκευή οδηγεί αυτή τη διοίκηση σε ηρωική έξοδο. Και τον τρόπο τον διάλεξε ο ίδιος ο Γκιρτζίκης.
“Θα προκαλέσω τον Κοντονή με τον κώδικα δεοντολογίας και θα τον οδηγήσω σε νόμο-παρέμβαση που θα τον χρεωθεί ο υφυπουργός” μοιάζει να έχει σκεφτεί ο πρόεδρος της ΕΠΟ που είδε τις ΕΠΣ να του δίνουν οριακό “ναι” στον διοικητικό απολογισμό για πρώτη φορά στην ιστορία.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί πια αυτή η ΕΠΟ δείχνει επίσης και την τακτική της διάθεση για το απόλυτο “μπρα ντε φερ” με την Πολιτεία.
Η ομοσπονδία πρέπει σήμερα Πέμπτη να ψηφίσει τον κώδικα δεοντολογίας που της έστειλε η ΦΙΦΑ προκειμένου να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν από τη συνάντηση του περασμένου Απριλίου.

Η ΕΠΟ όμως έβγαλε ανακοίνωση λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (από την ώρα και μόνο φαίνεται η τακτική του αιφνιδιασμού ή καλύτερα του σκοταδισμού που επιβάλει αυτή η διοίκηση) και ρίχνει το γάντι στον Κοντονή, υποστηρίζοντας ότι ο κώδικας δεν ψηφίζεται, αν δεν αλλάξουν οι νόμοι του κράτους που θίγουν το αυτοδιοίκητο!

Μιλάμε τύφλα να έχει ο Κύρος Γρανάζης. Κάθε μέρα και μια νέα… εφεύρεση από τους νεκροθάφτες του ελληνικού ποδοσφαίρου, που ξέρουν ότι έτσι κι αλλιώς θα πάνε στα σπίτια τους και γι αυτό θέλουν να τους διώξει ο Κοντονής ώστε να αποχωρήσουν ως… πεσόντες στη μάχη του καυτού καλοκαιριού του 2016.

Εκτός κι αν ο Κοντονής κινηθεί διαφορετικά και τη διοίκηση Γκιρτζίκη την διώξει η ίδια η ΦΙΦΑ, που ενώ έχει χίλια δυο προβλήματα στο κεφάλι της, πρέπει να ασχολείται κάθε λίγο με τις υπεκφυγές του Ξανθιώτη παράγοντα.

Διότι όταν η ΦΙΦΑ σου στέλνει τον κώδικα δεοντολογίας κι εσύ ρωτάς τις άλλες ομοσπονδίες της Ευρώπης αν τον έχουν υιοθετήσει, σημαίνει ότι πηγαίνεις γυρεύοντας. Είτε για να εξαντλήσεις την υπομονή της ΦΙΦΑ, είτε για να φέρεις τον υφυπουργό Αθλητισμού στο “αμήν” και με νόμο να ορίσει προσωρινή διοίκηση.

Η διαφορά της παρέμβασης της ΦΙΦΑ και αυτής του Κοντονή έχει να κάνει μόνο με το Grexit του ελληνικού ποδοσφαίρου από την Ευρώπη.

Αν η παρέμβαση γίνει από το κράτος, το Grexit (με τον αποκλεισμό των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις) θα είναι κοντά. Αν γίνει από τη ΦΙΦΑ, θα αποφευχθεί αφού θα αφορά παραγοντικό ξεκαθάρισμα.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς ο Γκιρτζίκης θα μοιάζει ως ο ηρωικός παράγοντας που τα έβαλε με το κράτος, αλλά ηττήθηκε γιατί το κράτος είναι παντοδύναμο!


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.